Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçinde Ne ile Kavgalısın?

8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçinde Ne ile Kavgalısın?

Kendimizi affedemediğimiz konular içimizde büyük boşluklara ve günlük hayatımızda da büyük problemlere neden olur. Bu 8 soruluk psikoloji testine göre sen içinde ne ile kavgalısın! 

Eğer hazırsan;

Haydi testeee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bugün kendini nasıl hissediyorsun?

2. Pekii hayatında olduğu için mutluluk duyduğun şey ne?

3. Sen endişe duyduğun anlarda en çok neyi düşünüyorsun?

4. Senin için karar vermek zor mu?

5. Sen bunlardan hangisi değilsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekii dostum dediğin kişilerin, senin her zaman yanında olacağından emin misin?

7. Sen yanlış olduğunu bilerek bir şey yaptın. Bunu nasıl telafi edersin?

8. Son olarak sana kim zarar veriyor?

Sen içinde affedemediğin şeyler ile kavgalısın!

Sen içinde affedemediğin şeyler ile kavgalısın! Senin katı kuralların ve kalın çizgilerin var hayatında. Yapılan yanlışları affetme gibi bir şey de senin için çok zor. Denesen de unuttum desen de insanların sana karşı yaptığı şeyleri, o an ki hislerini unutamıyorsun. Bu nedenle de bu affedememe özelliğinle kavga içindesin. Daha umursamaz daha gamsız biri olmak isterdin hayatında. Beki yine bazı şeyleri kabul etmezdin ama bazı koşullarda insanların davranışları görmezden gelebilirdin. Çok görmek istediğin, özlediğin insanları içinde affedemiyorsun. Onların sana yaptığı şeyler de o andaki düşüncelerin de aklından çıkmıyor. Çok kolay insan silebilen karakterin nedeniyle de çoğu zaman kendini yalnız hissediyorsun. Seni anlamayan, dinlemeyen insanların hayatında fazla yer tutmasını istemediğin gibi onlara kalbinde de yer açmak istemiyorsun. Belki sert ve soğuk görünüyorsun ama bunu tamamen kendini korumak için yapıyorsun. İçinde kavgalı olduğun şey aslında seni, senden ve çevrendeki insanlardan koruyor.

Sen kendinle, başkalarına yaptığın fedakarlıklar için kavgalısın!

Sen kendinle başkalarına yaptığın fedakarlıklar için kavgalısın. Hak etmeyene gösterdiğin değer ve önem sonunda sana zarar vermiş. Herkesi kendinden önce tutmuş ve başkalarının mutluluğu için çabalamışsın. Bu özelliğinin sen de farkındasın. Her seferinde 'Artık böyle yapmayacağım.' desen de insanlara çok çabuk kapılıp ve güvenip her şeyini onlarla paylaşıyorsun. Paylaşmakla kalmayıp ona önemli olduğunu da hissettiriyorsun. Sen böyle hissettirirken de insanlara güvence vermiş oluyorsun. Onların yanından hiçbir zaman gitmeyeceğine ve ne olursa olsun bir şekilde geri döneceğine inandırıyorsun. Birine karşı gösterdiğimiz değerin başında kaybetme korkusu gelir. Senin değer verdiğin insanlar seni kaybetmekten korkmuyorsa sana değer de vermiyor demektir. İçinde durmak bilmeyen bu his ile her zaman hata payın yüksek oluyor. Yani sen ne yaparsan yap hayatında her zaman başkalarını öncelik tutuyorsun. Kavga ettiğin bu duygun senin bir parçan. Bunun tek çözümü karşına da senin gibi verdiği değeri hissettiren insanların çıkması...

Sen içinde bilerek kendini üzdüğün için kavgalısın!

Sen içinde bilerek kendini üzdüğün için kavgalısın. Bazı duygularını kontrol edemiyor ve bazen kendine dur diyemiyorsun. Çünkü sen bir şeyi hissediyorsan ve o an çok güçlü bir duygu sana o şeyi yapmanı söylüyorsa sen onu yapmalısın. İçinde hiçbir şeyin kalmasını istemiyorsun. İlerde yaşayacağın en küçük bir pişmanlık bile görmek istemiyorsun. Bu nedenle sonunu düşünmeden hareket ediyorsun. Bu sonunu düşünmezlik ise sana sadece üzüntü veriyor. Yani bile bile kendini üzdüğün, sonucunun olumsuz olacağını bilerek bir şeye adım attığın her şeyin sonunda sen daha fazla üzülüyorsun. Bu artık senin hayatında bir döngü... Her şeyi kabul ettiğin ve pişman olmamak adı altında kendinden bile ödün verdiğin kararlar alıyorsun. Kendinle kavgalı olmanın tek nedeni kendini değersizleştirmen. Sen kendine bu kadar kötü davranırken bir başkasının sana iyi davranmasını beklemek anlamsız. Her ne olursa olsun güçlü bir şekilde ayağa kalksan da bilerek kendini üzmen diğer insanlara da bu fırsatı veriyor.

Sen içinde kaybettiğin zamanlar için kavgalısın!

Sen içinde kaybettiğin zamanlar için kavgalısın. Karar vermek ve vermemek arasında kısılıp kaldığın, hangi yöne gitsen bir türlü bilemediğin anlar için kavgalısın kendinle. Çünkü öyle anlarda senden sadece vaktin gitmiş oluyor. Belki bir yola girebilseydin veya sonucu ne olursa olsun bir şeyin sorumluluğunu alabilseydin bambaşka şeyler yaşayacaktın. Elinden kayıp giden, yaşarken fark etmediğin ama şimdi geriye baktığında kaçırdığın şeyleri görünce kendine çok kızıyorsun. Kendini affedemediğin tek konu bu. Alacağın kararlar için pişman olmaktan korkarken, alamadığın kararlar için pişmanlık duyuyorsun. Karakterin gereği ne istediğini bulmakta zorlanan bir yapın var. Kendin için en iyi şeyi ararken birçok fırsatı kaçırıyor ve yine de bulamıyorsun. Çünkü sen hislerine çok fazla güvenen birisin. Senin için uygun olan şeyi hissedeceğini biliyorsun. İçinde durmak bilmeyen bir heyecanla doğru olan şeyi bulabilirsin. Sen buna inanırken ne geçen zaman ne de kaybettiğin anlar senin için önemli değil. Kendinle ne kadar kavga etsen de aradığın şeyin çok sonra karşına çıkmak ihtimalini düşünüyor ve acele karar vererek pişman olmak istemiyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
38
18
14
14
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?