Görüş Bildir
Haberler
8 Adımda Zorlanmadan Oruç Tutmanın Yolları

8 Adımda Zorlanmadan Oruç Tutmanın Yolları

Akmulla
10.06.2016 - 16:02

Ramazan ayının içerisine girmemiz ile beraber artık ülkenin büyük bir çoğunluğu oruç tutmaya başladı. Zamanla bünye oruç tutmaya alışsa da hâlâ zorlananlar var elbet. Siz de oruç tutarken zorlanıyorsanız, bu 8 adım sayesinde işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sahurda hafif bir kahvaltı yapın

1. Sahurda hafif bir kahvaltı yapın

Sahurda yenilenler önemlidir. Tatlı, hamur işi gibi ağır yemekler yerine kahvaltı tarzında; hafif yemekleri tercih etmeniz gerekiyor.

2. Sahurdan sonra hemen yatmayın

Sahurdan hemen sonra uyumak hazımsızlık, reflü gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

3. İftarlarınız, akşam öğünlerinden daha ağır olmasın

İftar için her zamankinden daha fazla özen gösterir ve daha fazla çeşit hazırlamak isteriz. Bunun yerine normal bir akşam öğününde sofranızda bulunması gereken gıdalara yer vermeniz yeterli olacaktır.

4. İftar sofrasında çorbayı kesinlikle unutmayın

Yaz aylarında oruç tutarken sadece açlık değil; aynı zamanda susuzluk da önemlidir. Bu nedenle iftarda sofranızda çorba gibi sulu yemeklere yer vermelisiniz.

5. Tatlı ve pidelerle mesafenizi koruyun

5. Tatlı ve pidelerle mesafenizi koruyun

Tatlılar, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri. Aynı şekilde pideler de! Sofranızda bunlara her gün değil; birkaç günde bir yer vermelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gece boyunca su tüketmeyi ihmal etmeyin

İftar ile sahur arasında ortalama 2 litre su içmeniz gerekiyor. Tabi bunu bir anda değil de zamana yayarak yapmalısınız.

7. Mide ile ilgili bir sorununuz varsa muhakkak doktor kontrolünden geçin

Bu dönemde birçoğumuzun mide ile ilgili sağlık sorunları olabilir. Eğer sizin de bu tarz sorunlarınız varsa muhakkak uzman doktor kontrolünden geçmeniz gerekiyor.

8. Dengeli beslenmek oldukça önemli

Ramazan ayında aç, susuz kalmamak ve rahatsız olmamak için dengeli beslenmek şart! İftarda bir anda yemek yerine azar azar sahura kadar yemeyi tercih etmeli ve sofranızda her besini bulundurmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın