Görüş Bildir
Haberler
70.8 Milyar Liralık Deprem Vergisi Ne Oldu?

70.8 Milyar Liralık Deprem Vergisi Ne Oldu?

İzmir depremi, halkın 21 yıldır ödediği deprem vergilerini yeniden gündeme getirdi. Geçici denilerek 2002’de getirilen ve alınmaya devam edilen vergilerden bugüne kadar 70 milyar 895 milyon 689 bin lira toplandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir depremi, halkın 21 yıldır ödediği deprem vergilerini yeniden gündeme getirdi. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın aktardığına göre 17 Ağustos 1999 depreminin ardından “geçici” denilerek alınmaya başlanan ve 2002'den itibaren de kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden bugüne kadar 70 milyar 895 milyon 689 bin lira toplandı.

Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM'de yaptığı açıklamada deprem vergilerinin sağlık, eğitim, duble yollar için harcandığını açıklamıştı. 

Bir önceki Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da “Bu vergiler deprem için getirilmiş olsa, alınır biterdi. Bütçenin ihtiyacı olduğu için toplandı, milleti aldatmanın alemi yok” demişti.

Toplanan vergilerler İstanbul'un yarısı yeniden yapılabilirdi

Toplanan vergilerler İstanbul'un yarısı yeniden yapılabilirdi

Ekonomist Özcan Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1999 depreminden sonra kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nden bugüne kadar toplanan paranın 36.9 milyar doları bulduğuna dikkat çekerek, “Bu para ile her biri 100 metrekarelik 1 milyon 850 bin adet daire yapılabilirdi” dedi.

Kadıoğlu, bunun 7.7 milyon nüfuslu bir şehrin veya İstanbul'un yarısının yeniden yapılması anlamına geldiğine dikkat çekti. Her imar affında bütçeye gelir sağlanıp o günün kurtarıldığına da dikkat çeken Kadıoğlu, “Ama bu yanlışla deprem veya doğal afet esnasında canların yok olmasına sebep olunuyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
24
16
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bum akif

karılarına kızlarına ped,damatlarına iktidar yüzük parası oldu. haram zıkkım olsun

yigitalp-tokur

Yandı bitti kül oldu

bu sunako

Elazığ depreminde ne olduysa o para burada da aynısı oldu