Görüş Bildir
Haberler
7 Mart 2023'te Satürn, Kova'dan 14 Şubat 2026'ya Kadar Kalacağı Balık Burcunda Seyrine Başladı!

etiket 7 Mart 2023'te Satürn, Kova'dan 14 Şubat 2026'ya Kadar Kalacağı Balık Burcunda Seyrine Başladı!

Dr.Astrolog Şenay Devi
07.03.2023 - 17:21 Son Güncelleme: 07.03.2023 - 19:43

Satürn, bir burçta geçiş süresi 2,5 yıl olan, en yavaş hareket eden gezegendir. Satürn Geçişi doğum ayının 12. evinden geçtiğinde sade satiye neden olur ve Satürn bir burçta doğum ayından itibaren 2. evden geçişini bitirdiğinde sona erer.

Satürn, Vedik astrolojide en zararlı gezegen olarak kabul edilir ve üzüntü, yoksulluk, hastalıklar, zorluklar vb.nin göstergesidir. İmtihanı ağır, mükafatı büyüktür. Oğlak ve Kova burçlarını yönetir. Satürn Terazi’de yücelir ve Boğa, Başak, Yay ve Balık burçlarında kendini rahat hisseder.

Koç burcunda zayıflar ve İkizler, Yengeç, Aslan ve Akrep burçlarında kendini rahatsız hisseder.

Egemenlik kurallarına göre Satürn, Boğa ve Terazi yükselen burçlar için Yogakaraka iken yükselen Koç, Yengeç, Aslan, Akrep, Yay ve Balık için malefiktir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Satürn Geçişi, 2,5 yıl süren en yavaş geçiştir. Oysa tam döngü 30 yıl civarındadır.

Satürn Geçişi, 2,5 yıl süren en yavaş geçiştir. Oysa tam döngü 30 yıl civarındadır.

Satürn Transiti evliliklerde hayati bir rol oynar! Satürn Transiti olmadan kariyerde yükseliş olamaz.

Satürn geçişi, Vedik astrolojideki en önemli geçiştir. Etkileri her zaman önemli ve uzun sürelidir ve her geçişinde hayatımıza yeni bir yön verir.

Satürn transitinin izni olmadan hayatımızda hiçbir büyük olay gerçekleşemez.

Satürn geçişi hakkında daha fazla bilgi için Astrodeha.com u ziyaret edin.

*Hiçbir şeyden korkma!

*Sev, ama kimseye takıntılı olma!

*Kibirlenme! (Karşındakinden üstün olsan da ona karşı alçakgönüllü ol!)

*Kimseyi küçümseme!

*Kıskanma! (Herkes layık olduğu veya ihtiyaç duyduğu şekildedir.)

*Kimseyi kıskandırmaya da çalışma!

*Alıcı olduğun kadar verici de ol! (Ama kime, neyi, ne ölçüde, ne zaman, nasıl ve nerede vermek gerektiğini de gözeteceksin!)

*Yolu, ihtiyacı olana göster! (Ama kimseyi o yola zorlama!)

*Güldür, ama kimseyi ağlatma! (Ağlatan ağlar)

*Garibanın elindeki son kuruşuna göz dikme!

*Dedikodu etme!

*Cimrilik yapma, cömert ol!

*Yalan söyleme, doğruları ise yeri geldiğinde söyle!

*Aldatma!

*Bilmediğini biliyor görünme!

*Kinci olma!!

*Kimsenin umudunu kırma!

*Sevenleri ayırma!

*Kimseyi aşağılayıp küçük düşürme, kimsenin onuruyla oynama!

*Kimseye nankörlük yapma!

*Hakkın olmayana el uzatma!

*Hiçbir canlıya işkence etme!

*Vicdanının sesini daima dinle!

Satürn Kova'da karmik döngüyü tamamlıyor!

Satürn ilk olarak aralık 2020'de, Büyük Kavuşum olarak bilinen kadersel bir hizalanma altında Kova burcundaydı. Bu nadir hizalanma, Satürn'ün Kova enerjisinde açılmasının yolunu açtı .

Artık bu döngünün sonuna geldiğimize göre, aralık 2020'den bu yana hayatınızda ortaya çıkan temaları, kalıpları veya dersleri tekrar düşünün: Sınırları nereye koymak zorunda kaldınız? 

Hayatınızdaki şeyler için nerede adım atmak ve sorumluluk almak zorunda kaldınız? 

Nerede geri çekildiğini hissettiniz?

Bunların hepsi, Satürn'ün enerjisinin, bizi gerçekten istediğimiz ve sorumluluk almamız gereken şeylerle daha derinden bağlama çabasıyla ilham verebileceği şeylerdir.

Satürn, disiplinli bir öğretmen gibidir. Sert dersler getirebilse de, bizi tam potansiyelimizi ortaya çıkarmaya yönlendiriyor. Satürn'ün bizimle işi bittiğinde, kendimizi daha akıllı, daha olgun ve olmak istediğimiz yerle daha uyumlu hissederiz.

Satürn aynı zamanda Karmanın Efendisi olarak da bilinir ve zodyakın her burcundan geçerken tüm karmik kontrol ve dengelerimizin ödenmesini sağlar.

Şimdi, hareket halindeki Satürn ile bir değişim hissedeceğiz. Kova derslerindeki eski Satürn'ün tamamı doruk noktasına ulaşacak ve kapanışı bulmamıza ve yarım kalan işleri tamamlamamıza yardımcı olacak.

Satürn Kova burcundan ayrılmadan önce, tüm karmik ödüllerimizi de teslim edeceğinden emin olacak! Aslında eski astrologlar, Satürn bir burçtan çıktığında, yaptığımız tüm sıkı çalışmaları bize hatırlatmak ve ödüllendirmek için her zaman bir hediye bıraktığı konusunda hemfikir olmuşlardır.

Satürn, Balık burcunda yeni bir döngüye girmeye hazırlanırken, evrenden gelen hediyelerinize dikkat edin! Önünüze çıkanlara açık kalın ve herhangi bir zor dersi ve onlar sayesinde bugün kim olduğunuzu onurlandırıp onurlandıramayacağınızı görün.

Satürn Balık burcuna geçiyor

Satürn Balık burcuna geçiyor

Satürn, saat diliminize bağlı olarak 7-8 Mart 2023'te Balık burcuna geçecek. Satürn'ün zodyak kuşağındaki konumu, toplum olarak nerede bir gerçeklik kontrolü kazanmaya ve adım atmaya ve daha fazla sorumluluk almaya zorlandığımızı gösterir.

Balık, zodyakın son burcudur, bu nedenle Satürn'ün buradaki hareketi aynı zamanda daha büyük bir döngünün bitişini veya tamamlanma noktasını gösterir.

Bir bakıma, Satürn'ün Balık burcuna geçişini toplu bir Satürn Dönüşü gibi düşünebilirsiniz. Burada hepimiz Satürn'ün tüm zodyak boyunca dolaşırken karmik derslerini ve armağanlarını işliyoruz ve ilerliyoruz.

Balık, ışığı, karanlığı ve görünmeyen dünyaları temsil eden bir su burcudur. Soyut fikirleri, yaratıcılığı, şefkati ve akışa ayak uydurmasıyla bilinir. Balık değişken sudur, yani uyarlanabilir, serbestçe akar ve etrafındaki dünyanın enerjilerine açıktır.

Satürn çok topraklanmış, dünyevi bir enerjidir. Yasalar, sınırlar, sorumluluklar ve kısıtlamalar gibi şeyleri yönetir. Satürn'ün enerjisi bazen bir uyandırma çağrısı gibi hissedebilir, bizi gerçekliğe geri getirir ve eylemlerimizin ve kolektifin eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmemizi sağlar.

Satürn'ün Balık burcundaki varlığı bu nedenle biraz ağır gelebilir. Bu normalde sulu, sezgisel ve hassas Balık burcu enerjisi biraz daha katı, biraz daha topraklanmış ve biraz daha içine kapanık olmaya zorlanacak.

Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz  eğer Balık düzgün akan bir suysa, Satürn'ün varlığı barajlar inşa edecek. Bu barajlar suyu verimli ve daha faydalı bir yöne yönlendirebilir, ancak aynı zamanda daha boğucu veya kontrol edici de olabilir.

Ancak bu iki enerji arasında bir denge oluşturmanın bir yolu var. Balık enerjisinin yaratıcı, somut olmayan, dışardaki fikirleri, Satürn sayesinde gerçeklikte bazı kökler kazanabilir. Bu, yaratıcı, hatta ruhani fikirleri almamıza ve onları bu 3B dünyada fiilen hayata geçirmemize izin verebilir.

Balık enerjisi bir müzik parçası gibiyse, Satürn'ün varlığı notaları yazmamıza yardımcı olabilir, böylece müzik parçası yalnızca kafamızda yaşayan bir melodiden çalınabilen, dinlenebilen ve sonsuza kadar kullanılabilir bir şeye geçebilir.

Gerçek Dünyada Satürn Etkilerini Nasıl Değerlendirelim?

Yaratıcı, buluşçu veya ruhsal bir alanda çalışıyorsanız, Satürn'ün varlığı tüm fikirlerinizi almanıza ve onlarla bir şeyler inşa edebilmeniz için onlara kök salmanıza yardımcı olabilir.

Satürn çok temelli, pratik bir enerjiye sahiptir, bu yüzden bunu Balık burcunun yaratıcılığıyla birleştirin ve burada yaratıcı fikirlerinizi alıp hayata geçirmenize ve hatta onları bir işe dönüştürmenize yardımcı olacak bir denge vardır.

Balık aynı zamanda din ve maneviyatla da bağlantılıdır, bu nedenle burada Satürn ile din ve maneviyat ve bunun toplumu yöneten yasalar ve kurallarla nasıl bağlantılı olduğu hakkında pek çok tema olabilir.

Maneviyat ve sağlıklı yaşam endüstrisi de bu enerji altında bir uyandırma çağrısı alabilir veya kişisel olarak, manevi veya dini bağlantınızla ilgili kendi tutum ve inançlarınızın değiştiğini görebilirsiniz. Öğretilmiş yanlış bilgi ve öğretiler gerçeğin doğruluğuna UYANIYOR!

Satürn Balık geçişinde kendimize soralım.

Satürn Balık geçişinde kendimize soralım.

Seçtiğin hayatın, davranışlarının, sözlerinin, dünyaya yaydığın enerjinin sorumluluğunu nasıl alabilirsin?

Satürn, adım atmamızı ve hayatlarımız için sorumluluk almamızı ve gerçek, özgün benliklerimize uygun hareket etmemizi istiyor.

Satürn, bizi sıkışmış veya boğulmuş hissettiren sınırlar ve kısıtlamalar getirebilir, ancak bu yalnızca, gerçekten neyi istediğimizi ve gerçekten neyi savunmaya istekli olduğumuzu anlamak için zaman ayırabilmemiz içindir.

Balık burcundaki Satürn ile aşağıdaki temaları fark edebiliriz:

Atalarımızın geleneklerini öğretilerini daha iyi kavramak.

Soyumuzu anlama arzusu.

Yaratıcılığımızı yeniden düzenlerken yaratıcı bir şekilde sıkışmış veya geride kalmış hissetmek.

Biz ruhsal bağlantımızı yeniden düzenlerken ruhsal olarak sıkışmış veya geride kalmış hissetmek.

Akışa uymaya karşı yapı arasında bir itme-çekme enerjisinin farkındalığı.

Yaratıcı ve manevi fikirlerimiz için daha büyük bir topraklama ve yapı duygusu.

Sevdiklerimiz ile daha yakından ilgilenme ve onlara şefkat gösterme arzusu.

Başkalarının refahına daha fazla vurgu.

Üst duyularımıza artan hassasiyet.

Yasalar ve din ile ilgili sorunlar.

Genel olarak dini konular.

Merhamet verme ve alma şeklimizi yeniden dengeleme ihtiyacı.

Balık döngüsünde kendi Satürn'ünüzü çizmek

Satürn'ün Balık burcundan en son geçişi 1994-1996 arasındaydı, bu yüzden o kadar eskileri hatırlayabiliyorsanız, bu süre zarfında sizin için hangi temaların ortaya çıktığını düşünün. Tam olarak aynı şey tekrar olmayacak, ancak benzer temaların veya derslerin geliştirildiğini fark edebilirsiniz.

Doğum haritanızı biliyorsanız, hayatınızın hangi alanlarının Satürn'ün sizi etkileyeceğini anlamak için hangi evin Balık tarafından yönetildiğine de bakabilirsiniz.

Doğum haritanızdan emin değilseniz, 7-8 Mart tarihlerinde sizin için hangi temaların ya da olayların ortaya çıktığına da dikkat edebilirsiniz. Ayrıca Balık burcundaki Satürn'ün 19 Şubat'ta Balık burcundaki Yeni Ay'ın altına neler getireceğine dair bazı bilgiler edinebilirsiniz.

Balık burcundaki Satürn'ün getirdiği sorunlar ne olursa olsun, hayatınızın bir alanına meydan okunacağını bekleyebilirsiniz. Yapacak çok şey olsa da, diğer taraftan daha bilge, daha olgun ve ruh yolunuzla daha bütünleşmiş olarak çıkacaksınız.

Balık burcundaki Satürn Enerjisini yaşamlarınıza pozitif bir şekilde yansıtmak için:

Maneviyatım benim için gerçekten ne anlama geliyor?

Yaratıcı vizyonlarımın sorumluluğunu nasıl alabilirim?

Hayallerimi gerçeğe dönüştürmek için yapabileceğim bazı somut şeyler nelerdir?

Kendimi daha iyi anlayabiliyorum…

Bu durumla ilgili gerçek düşüncelerim ve hislerim…

Hareketsiz kaldığımda sezgilerim...

İnançlarım bana ne  hissettiriyor...

Şefkatli yanımı daha iyi ifade edebilirim…

Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
4
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim

Şenayd Devi

Sevinin kalbinizde merhamet sevgi mücadele ruhunu koruyanlar için mükafat zamanı sevgiler.

Lili Ya

ben balik burcuyum. en kötü durumda ben olacağım sanirim.