Görüş Bildir
Haberler
7 MADDEDE KOMİTACILAR

7 MADDEDE KOMİTACILAR

Mehmet SÜRÜBAŞI
25.10.2014 - 22:38 Son Güncelleme: 24.11.2014 - 18:02

1) "Vatanseverliğin en müfridine Komitacılık denir."

1) Komitacı, siyasi bir amaca ulaşmak için kurulan gizli bir örgüte üye olan kimseye dense de aslında; Türkçü, Turancı, Seküler ve Hürriyetperver  vasıflarını içselleştirmiş, bilimsel bir zeminde fikirlerini beyan eden, yeri geldiğinde ülkesi için silaha sarılmaktan asla çekinmeyecek kişiye denir.  Meşhur Türk Komitacısı ve BJK'nin kurucularından olan  Fuat Balkan Komitacılık için şu sözleri söyler; 'Yalnız şuan da kaydetmek isterim ki komitacılık denen şey, bazılarının zannettiği gibi soygunculuk, çapulculuk değildir. Aksine vatanseverliğin en müfridine komitacılık denir!'

1. 2) Temel prensipleri; evrenselcilik, milliyetçilik, Turancılık ve hürriyetçiliktir.

1. 2) Temel prensipleri;  evrenselcilik, milliyetçilik, Turancılık ve hürriyetçiliktir.

Mehmet Emin Yurdakul’un “Bırak Beni Haykırayım” çıkışı, Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi ve Sandor Petöfi’nin Nemzeti Dal şiirleri bizim ilham kaynaklarımızı oluşturuyorlar. Rakibi ve karşıtı olsak da, peşinen hiçbir düşüncenin, etnik grubun, dilin, ahlak anlayışının düşmanı değiliz, ancak en temiz duygularla bağlandığımız adalet, özgürlük ve millilik davasına kasten düşmanlık edenlerle, “engin gökten gömlek dikip giysek de”, “yıldızlardan düğme edip diksek de” asla uzlaşmayacağız, “ikbal u cah” için “edani”ye baş eğmeyeceğiz.

2. 3) Türk’ün ve Türkçü’nün diğerlerini boğduğu bir dünya değil!

2. 3)  Türk’ün ve Türkçü’nün diğerlerini boğduğu bir dünya değil!

Türk’ün ve Türkçü’nün diğerlerini boğduğu bir dünya değil, insanlığın müşterek ziggurat inşası olan “medeniyet” harikasının en tepesindeki rasathanenin bileği, yüreği ve kaleminin hakkıyla Türk’e ait olduğu bir dünya düşlüyoruz.

3. 4) Türk’ün derdine çare, batıdan ithal edilmeyecek!

3. 4) Türk’ün derdine çare, batıdan ithal edilmeyecek!

Batı bugün medeniyetin beşiği ise, bahsettiğimiz evrimi çok güzel takip etmesi sebebiyledir. Öyleyse, Türk’ün derdine çare, batıdan ithal edilmeyecek, doğunun mistisizmi ya da romantizminde bulunmayacaktır: Türk’ün Asyalı vicdanı, birikimi ve ufkunu anlayıp, bu özden bir yeni medeniyet tasavvuru yaratmak lazımdır. Bu hem Türk’ü düştüğü çıkmazdan kurtaracak, hem de tarihi ve coğrafi sebeplerle Türk kültür ve etki havzasında kalan etnik grupların geleceğine müspet etki yapacaktır.

4. 5) Komitacılık aklı, bilimi her daim ön planda tutar!

4. 5) Komitacılık aklı, bilimi her daim ön planda tutar!

Komitacılar; İçinde reklamcılık bölümünden tutun da , tıp fakültesinde , tarih , edebiyat, arkeolog, müzik gibi bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri tarafından kurulmuş bir topluluktur.  Bu topluluk 'Komitacılar Manifestosu' yayımlayarak işe başlamış, 'Komitacının El Kitabı'  isimli bir kitapçık çıkarmıştır. Bu topluluğa dahil olan öğrenciler  uzun süre boyunca düzenli dergi yayımlamış, bir kitap çıkarmış, halihazırda da 'Tanyeri' isimli bir dergi çıkarmaktadırlar. Gelecek için özgün projeler üreten entellektüel seviyesi gayet yüksek olan bu insanların, bizlere faydalı olacakları aşikar!

5. 6) Komitacı Türküleri Hatıra Kayıtlar

5. 6) Komitacı Türküleri Hatıra Kayıtlar

'Komitacının Türküsü', 'Apakay' , 'Şaman Yakarısı' , 'Şaman Ağıdı' gibi sözleri ve müzikleri kendilerine ait muhteşem eserleri üretmişlerdir. Son olarak Yetik Ozan'ın 'Yada düştü' isimli parçasını bestelemişlerdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0