Görüş Bildir
Haberler
7 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

7 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
07.12.2020 - 11:11

Geçen hafta açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamlarından sonra hafif bir yükselişe geçen altın fiyatları, yeni haftanın sabah saatlerinde de yükselişini sürdürdü. Dolar kurunun haftaya yüksek başlaması ve güncel aşı haberleri altın fiyatlarında önemli rol oynamaya devam ediyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından, 'Çeyrek, yarım, cumhuriyet ve gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu?' sorusunun cevabı canlı olarak takip ediliyor. Öyle ki, uzman yorumları ile beraber alış satış fiyatlarının Kasım ayının sonlarına doğru kaç TL'den işlem göreceği yatırımcılar ve almayı düşünenler için önemli bir konu olarak dikkat çekiyor. İşte 7 Aralık altın fiyatları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Altının onsunda yaşanan düşüş sonrası yeniden yatırımcısının gözdesi haline gelen dövizde de geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler yaşanmıştı. Aşı ile ilgili yaşanan gelişmeler ve Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve euro kurlarında geri çekilmeler gerçekleşmişti. Sürecin devamının ardındansa kurlar yeniden yukarı yönlü değişimler yaşamıştı. Yeni haftaya ise sakin bir şekilde başlayan altın fiyatları alıcı tarafından merak ediliyor. 

İşte 7 Aralık güncel altın fiyatları...

Gram altın: 464 Lira

Çeyrek altın: 754 Lira

Cumhuriyet altını: 3.017 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.840 Lira

Altının gram fiyatı, kasım ayını yüzde 11,3 düşüşle 447,2 lira seviyesinden tamamladı ve tarihi düşüş kaydetti. Dolar/TL'deki gerileme de altının gram fiyatındaki düşüşü de hızlandırdı. Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ekonomide yeni dönem' açıklamaları ve ekonomi yönetiminin attığı adımların etkisiyle kasım ayında Türk lirası varlıklara yoğun talep olduğuna dikkati çekti. 

Kasım ayında 1965 doları test eden altının ons fiyatı da daha sonra 1.775 dolar sınırına kadar geriledi. Analistler, Kovid-19 salgınında artan vaka sayıları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 'varlık fiyatlarında düşüş görülebileceği' yönündeki uyarısı, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının Kovid-19 salgınının ekonomik sonuçlarıyla mücadele için hazırlanan 750 milyar avroluk kurtarma programı ve 1 trilyon euronun üzerindeki bütçe konusunda uzlaşması, ekonomilerin yeni tip Kovid-19 salgınından çıkışlarının düzensiz olabileceği beklentileriyle altının ons fiyatında kasım ayında yükselişler görüldüğünü aktardı.

Altın Fiyatları Aralık Ayının İlk Haftalarıyla Birlikte Yükselişe Geçti.

Altın Fiyatları Aralık Ayının İlk Haftalarıyla Birlikte Yükselişe Geçti.

Kasım ayında kayda değer bir şekilde azalan altın fiyatları, aralık ayının ilk haftasında yükselişe geçti. Analistler, Kovid-19 salgını sebebiyle artan kısıtlamaların risk algısını artırması, ABD'deki teşvik paketine ilişkin olumlu haber akışı, dolar endeksindeki düşüş eğiliminin altının ons fiyatını desteklemesiyle, gram altında da yükselişler görüldüğünü kaydetti.

Aralık ayının ilk haftasında yüzde 3,1 yükselerek 461,4 liraya, altının ons fiyatı ise yüzde 3,4 artarak 1.838.79 dolara çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın