Görüş Bildir
Haberler
47 Bin Öğretmenin Atamaları Ağustosta

47 Bin Öğretmenin Atamaları Ağustosta

Caner
03.04.2015 - 19:50
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB'e 47 bin kadro kullanabilme yetkisinin verildiğini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı , öğretmen atamaları, rotasyon ve dershane öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) istihdam edilmesine dair açıklamalarda bulundu.

MEB'e 47 bin kadro kullanabilme yetkisinin verildiğini anımsatan Bakan Avcı,

Öğretmen atamalarıyla ilgili 'seçim geliyor' argümanlarınındile getirildiğini söyleyen Avcı, 'Böyle bir şey yok. Bugüne kadar ne öğretmen atamalarında ne diğer ekonomik konularda seçim geliyor diye yapmamız gereken bir işi yapmamakla övünüyoruz. Popülist davranmamakla, kendimizi hep öyle takdim ettik. Seçim ekonomisi uygulamayız dedik, uygulamadık' şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, 'atanamayan öğretmenler' ifadesinin de düzeltilmesi gerektiğine dikkati çekerek, 'Siz 'atanamayan öğretmen değilsiniz.' Siz atanabilmek için sınava girmiş fakat atanmak için gerekli puanı tutturamamış olan öğretmen aday adaylarısınız. Sınavda gerekli puanı alamamışsınız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerde çalışan öğretmenlerin MEB bünyesinde istihdam edilmesi konusunda da açıklama yaparak, 'Yasada, toplam 6 yıl sigortalı çalışmış olanlar müracaat edebilirler' denildi. Kesintisiz 6 yıl değil, girmiş 8 ay sigortalı çalışmış, çıkmış 10 ay sigortalı çalışmış çıkmış, 2 sene sigortalı çalışmış . Bunların hepsini topladığımız zaman 6 seneyi dolduruyorsa, o zaman onlar bu müracaatları yapabilecekler' açıklamasını yaptı.

Avcı, öğretmen rotasyonu konusunda ise '12 yıl ve fazla, bir yerde görev yapmış öğretmenler, il içinde rotasyona tabii olacaklar. Ondan sonraki yıl 11'e, ondan sonraki yıl 10'a, ondan sonraki yıl 9'a, en son 8 yıla. Dolayısıyla 4 sene sonra 8 yıldan fazla bir okulda görev yapamaz kuralını yerleştirmiş olacağız' dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/ogretmen-atam...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0