Görüş Bildir
Haberler
40 Bin Sağlık Personeli Hangi Branşlarda Atanacak? Sağlık Personeli Atama Branş Dağılımı, Atama Kontenjanı...

40 Bin Sağlık Personeli Hangi Branşlarda Atanacak? Sağlık Personeli Atama Branş Dağılımı, Atama Kontenjanı...

GNS
02.12.2021 - 20:51

Sağlık Bakanlığı'na atanacak 40 bin personel için branş dağılımları belli oldu. Atama bekleyen sağlıkçılar branşların kontenjanlarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası tüm sağlık mezunlarının gözü atamalara dikildi. Bakanlığın belirlediği eksik kadro ve branşlar doğrultusunda yapılacak atamalar için 'hemşire, ebe, tekniker, teknisyen atama sayısı ve kontenjanları belli oldu mu?' sorusu aratılıyor. İşte 40 bin sağlık personeli ataması kontenjanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan'ın 40 bin sağlık personeli alınacak haberinden sonra tüm sağlıkçıların gözü atamalara döndü. Hangi branşta kaç kontenjan olduğu son derece merak konusu. Personel alımı başvuruları 12-16 Kasım arasında tamamlanmıştı. Kontenjanların ilerideki günlerde belli olacağı ifade ediliyor.

40 Bin Sağlık Personeli Kontenjanları Belli Oldu Mu?

40 Bin Sağlık Personeli Kontenjanları Belli Oldu Mu?

40 bin sağlık personeli atama branş dağılımı | Hemşire-Ebe-Tekniker-Teknisyen atama sayısı ve kontenjanları belli oldu mu? sorusu pek çok sağlıkçı tarafından soruluyor. Sağlık Bakanlığı'na 40 bin yeni sağlık personeli ataması yapılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Artık binlerce sağlık mezununun gözü kulağı 40 bin sağlık personeli alımının hangi branşlarda ne kadar yapılacağında. Önümüzdeki günlerde sağlık bakanlığı atama branş dağılımı ve kontenjanların belirlenmesi bekleniyor.

Koronavirüs pandemisi patlak verdiği dönemde sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bu gelişmelerden sonra Bakan Koca Sağlık Bakanlığı bünyesine geniş lkatılımlı bir atama yapılacağını açıklamıştı. Koca açıklamasında '2-3 ay içinde atama ilanına çıkacağız, geniş programları içerecek. Sayıyı artırma mücadelesi içindeyim.' demişti. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından müjdeyi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada 'Sağlık Bakanlığı'na 40 bin yeni sağlık personeli alacağız' dedi. Binlerce sağlık mezunu da kendi bölümlerinde ve kendi branşlarında ne kadar alım olacağını araştırmaya başladı.

Sağlık Personeli Atama Branş Dağılımı Belli Mi?

Sağlık Personeli Atama Branş Dağılımı Belli Mi?

Binlerce sağlık mezunu kadro ve branş dağılımının açıklanmasını dört gözle bekliyor. Erdoğan'ın müjdesinin ardından sağlıkçılar '40 bin sağlıkçı atama branş dağılımı belli oldu mu?' sorusunu sık sık sorar oldu. Sağlık Bakanlığı atamalarına ilişkin kadro, branş ve kontenjanlar henüz belli değil. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak KPSS yerleştirme kılavuzunda belli olacak. Önümüzdeki günlerde 40 bin sağlıkçı atamasına ilişkin branş ve kontenjan bilgileri netlik kazanacak.

Hemşire-Ebe-Tekniker-Teknisyen Atama Sayısı ve Kontenjanları

Hemşire-Ebe-Tekniker-Teknisyen Atama Sayısı ve Kontenjanları

Hemşire, ebe, tekniker, teknisyen atamaları Sağlık Bakanlığı'nın en fazla atama yaptığı bölümlerden. 40 bin sağlık personeli atamasında da hemşire, ebe, tekniker, teknisyen atamalarına büyük bir pay ayrılacağı tahmin ediliyor. 2020 yılında yapılan 18 bin personel alımına ilişkin kontenjan ve branş sayılarına bakarak atamalarla ilgili fikir elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2020 Sağlık Bakanlığı Atama Branş Dağılımı

2020 Sağlık Bakanlığı Atama Branş Dağılımı
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın