Görüş Bildir
Haberler
4 Farklı Öğrenci İşi Yemek

4 Farklı Öğrenci İşi Yemek

Onedio Yemek
01.10.2018 - 16:50

Öğrenci evinde lezzetli yemek olmaz algısını yıkıyoruz! Hem ekonomik hem lezzetli menü yaratmak aslında çok kolay! İşte karşınızda 4 Farklı Öğrenci İşi Yemek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

MİKRODALGADA GARNİTÜRLÜ PİLAV

1/3 SB pirinç

1 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK tereyağı

4 YK garnitür

Pirinci tuz atılmış sıcak su içinde 15 dakika bekletin. Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine pirinci, sıcak suyu, tereyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 6-8 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine garnitürü ekleyin ve 1 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis edin.

MİKRODALGADA MISIRILI PİLAV

1/3 SB pirinç

1 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK tereyağı

3 YK mısır

Pirinci tuz atılmış sıcak su içinde 15 dakika bekletin. Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine pirinci, sıcak suyu, tereyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 6-8 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine mısır ekleyin ve 1 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis edin.

MİKRODALGADA PEYNİRLİ MAKARNA

1/2 SB makarna

3/4 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK zeytinyağı

2 YK süt

2 YK kaşar peyniri

2 YK cheddar peyniri

Karabiber

Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine makarnayı, sıcak suyu, zeytinyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 4-5 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine kalan malzemeleri ilave edin ve 1 dakika kadar daha pişirin. Bu işlemi iki kez tekrar edin. Sıcak servis edin.

MİKRODALGADA BOLONEZ SOSLU MAKARNA

1/2 SB makarna

3/4 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK zeytinyağı

2 YK bolonez sos

1 YK kaşar

2 YK domates sos

Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine makarnayı, sıcak suyu, zeytinyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 4-5 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine kalan malzemeleri ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin. Sıcak servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ogrenci evinde mikrodalganin işi ne 😂

Büşra Özay

abi öğrenci evi diyoruz ütü üzerinde yemek yapan insanlardan bahsediyoruz mikrodalga fırın kimin evinde vardır ki? daha faydalı videolar çekebilirsiniz sevgi... Devamını Gör

fruttare

bir şeye takıldım kaç tane öğrencinin evinde mikrodalga var :D