Görüş Bildir
Haberler
4 Ay Arayla Sur: Operasyon Öncesi ve Sonrası İki Fotoğraf ile Sur'daki Tahribat

etiket 4 Ay Arayla Sur: Operasyon Öncesi ve Sonrası İki Fotoğraf ile Sur'daki Tahribat

Batuhan
04.04.2016 - 13:48 Son Güncelleme: 04.04.2016 - 13:58

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaklaşık 4 ay süren operasyonların ardından ortaya çıkan tahribat, operasyon öncesi ve sonrası havadan çekilen iki fotoğraf ile gözler önüne serildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonlar öncesi

Merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te başlayan ve 103 gün sonra biten 6 mahalledeki operasyondan sonra havadan çekilen fotoğraflarda, çatışmalar sırasında büyük bir yıkımın olduğu ortaya çıktı. Tarihi Suriçi'nin kuş bakışı operasyon öncesi çekilen fotoğrafı ile karşılaştırıldığında birçok mahalle ve sokakta yaşanan çatışmalardan sonra meydanların ve geniş caddelerin oluştuğu görüldü.

6 mahallede 103 gün süren operasyondan sonra Sur

6 mahallede 103 gün süren operasyondan sonra Sur

Operasyonlar sonrası

Çatışmalar nedeniyle ilçede özellikle Fatih Paşa, Hasarlı, Dabanoğlu ve Savaş mahallelerinde büyük değişimin meydana geldiği görülen fotoğraf, 103 gün süren ve tankların da kullanıldığı operasyonun boyutlarını gözler önüne serdiği görüldü.

Hasar tespit çalışmalarına başlanacak

Hasar tespit çalışmalarına başlanacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sur'da operasyonun bitmesinden sonra uygulanan yasak halen kaldırılmazken, hasar tespit çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. İlçedeki 6 mahalleden halen iş makineleri ile hafriyat çekilirken, hasar tespit çalışmalarına isteyen ev sahiplerinin de hazır bulunacağı öğrenildi. Sur Kaymakamlığı'nda oluşturulan birime başvuran aileler isterse belirlenen günde polis eşliğinde gidip evlerini görüyor. Yetkililer, hasar tespit çalışmaları sırasında eşyaları hasar gören ailelere evlerinin yanı sıra eşyalarının da bedellerinin ödeneceğini söylüyor.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
114
94
69
42
37
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berke Biber

Demokrasi PKK için geçerli olmasın.Yakalananlar cezaya götürülmesin. ÖLDÜRÜLSÜN.

conistr

Teröre destek veren her yere girilmeli