Görüş Bildir
Haberler
3 Soruda Sana Özel Tatil Rotası Çiziyoruz!

3 Soruda Sana Özel Tatil Rotası Çiziyoruz!

Ma Belle
18.02.2023 - 10:07

Sadece üç soruda sana tatil rotası çizmemizi ister misin? Vereceğin cevaplara göre seçeceğimiz destinasyonlara bayılacaksın!

O zaman haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk soru! Kendi kişiliğine en yakın hissettiğin kelimeyi seç bakalım!

2. Peki ideal bir tatilden beklentin nedir?

3. Son olarak tatilini tanımlayacak bir şarkı sözü seçmeni istesek?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Rotamız Antalya!

Rotamız Antalya!

Verdiğin cevaplara göre sana uygun tatil rotası olarak Antalya'yı seçtik! Turistlerin akın akın geldiği ve her yıl tatil sezonunda insanların uğrak noktası olan Antalya'da gezip görebileceğin pek çok yer mevcut. Patara Plajı, Konyaaltı Plajı ve Kaputaş Plajı'nda mutlaka tuzlu suyun tadına bakıp kızarana kadar güneşlenmen gerek! Kaleiçi'ne ayak bastıktan sonra tarihi dokunun bozulmadığına şahit olacaksın. Antalya'da sosyal hayatın kalbi olarak geçen Kaleiçi, biraz kasaba hissiyatı verse de gezip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Düden Şelalesi'nde serinleyip doğanın tadını çıkardıktan sonra Akdeniz'in tuzlu suyunun tadına bakmayanları dövüyorlarmış. Zaten denize gireceğiz ama raftingin yaşattığı heyecandan bahsetmiştik. Köprüçay'da rafting yapmadan sakın Antalya'dan dönme!

Rotamız Mersin!

Rotamız Mersin!

Verdiğin cevaplara göre Akdeniz veya Ege'de tatil yapabileceğin en ekonomik yerlerden biri olan Mersin'i seçtik! Yerköprü Şelalesi'ne giderek rotaya başlayabilirsin. Mut ilçesine bağlı olan Yerköprü Şelalesi'nde serinledikten ve doğanın tadını çıkardıktan sonra Erdemli'deki Kız Kalesi'ne çıkmanı öneririz. Tatilde hem denizin tadını çıkarıp hem de tarihi yerleri görmek istiyorsan Kız Kalesi'ni görmeyi unutma. Ardından Narlıkuyu'da bir balık restoranında karnını doyurabilirsin. Restoranda deniz ürünlerini yerken dikkatli olmalısın, parmaklarını da yanlışlıkla yiyebilirsin! E tabi, gitmişken denize girmemek olmaz. Mavi bayraklı plajlarda kendini Akdeniz'in sularına bırak!

Rotamız İzmir'e doğru!

Rotamız İzmir'e doğru!

Ege'nin incisi İzmir'in her zaman ayrı bir cazibesi olmuştur. Rotamızı oluşturmadan önce Alaçatı ve Çeşme'den bahsetmemek büyük haksızlık olurdu. Çeşme'nin koyları, plajları ve hatta deniz gören havuzları bile insanı cezbeden türden. Soluğu önce Çeşme'de alıyoruz. Biraz dinlendikten sonra etrafı keşfe çıkıyoruz ve kendimizi şımartmak için Alaçatı'ya geçiyoruz. Alışveriş yapmak, güzel yemekler yiyip şıkır şıkır giyinmek istiyorsan Alaçatı senin için sonraki durak olmalı. Tatilde sadece etrafı görüp sıcakta yürümek olmaz, gastronomik bir tur yapacaksan eğer sonraki durağın Urla olmalı. Ege mutfağını yakından tanımak için Urla'ya ayak basmalısın. Ege mutfağının tadına bakıp karnını bir güzel doyurduktan sonra sıra tarihi yerleri görmeye geldi! Dokusu uzun yıllardan beri bozulmayan Efes Antik Kenti, İzmir'e gidenlerin gezip görmesi gereken mutlak yerlerden biri. Dönüş yolunda İzmir'in merkezine gidip Saat Kulesi'nin fotoğrafını çekmemek olmaz tabi!

Rotamız Muğla'ya doğru!

Rotamız Muğla'ya doğru!

Gezip görülmesi gereken destinasyonlarıyla iştah açıcı plajları olan Muğla, tatil için en çok tercih edilen şehirlerden biri. Saklıkent Kanyonu'na giderek rotamıza başlıyoruz. Bölgenin en güzel doğal yerlerinden biri olan Saklıkent, Türkiye'nin en uzun kanyonu ünvanına sahip. Turkuaz rengi ile gidenleri büyüleyen Dalaman Çayı'na hayran kalmamak elde değil. Marmaris ve Fethiye arasında kalan bu destinasyonda doğanın tadını sonuna kadar çıkaracaksın. Yorgunluğunu Bodrum'da kahvaltı yaparak atabilirsin. Kahvaltıları her telden çalıyor, biraz kararsız kalabilirsin. Bodrum yüzmek için en güzel koylara sahip ve mavi bayraklı plajlarında gönül rahatlığıyla yüzebilirsin. Eğlenmek ve gece hayatının tadını çıkarabilmek için en iyi seçeneklerden biri. Vaktin kalırsa Fethiye, Akyaka ve Datça'yı görmeden dönmemelisin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
14
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Rotamız Antalya!

Nurcan Güneri

Rotamız İzmir'e doğru! Hiçbir yere gitme dur durduğun yerde diyorsun yani:))

_.suleyman07

Benimde

_.suleyman07

Rotamız İzmir,e doğru🙂