Görüş Bildir
Haberler
29 İle Yayılan Dev Çetenin Davası Başladı! Örgüt Yöneticilerine 43'er Yıl Hapis İstemi

29 İle Yayılan Dev Çetenin Davası Başladı! Örgüt Yöneticilerine 43'er Yıl Hapis İstemi

Kübra Köklü
27.09.2022 - 19:05 Son Güncelleme: 27.09.2022 - 20:20

'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan suç örgütü lideri Hüseyin Eryılmaz ve Hulusi Belgü'nün de bulunduğu 5 kişi hakkında 11'er yıldan 43'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faturasız mal alışı için kodlar kullanmışlar

Faturasız mal alışı için kodlar kullanmışlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 ayrı suç örgütüne yönelik 29 ilde düzenlenen ‘Demir Yumruk’ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden, aralarında Erol Eşrefoğlu (Evcil), Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın da bulunduğu 29 kişi tutuklandı. Operasyonda 60 milyon 31 bin 425 lira, 2 milyon 456 bin 705 dolar, 161 bin 463 avro ve 402 milyon 84 bin lira değerinde altın ve mücevher ele geçti. Ele geçen para ve mücevherlerin toplam değerinin 507 milyon 84 bin lira olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden bazıları itiraz üzerine daha sonra serbest bırakıldı. Savcılık, 3 ayrı gruba ayırdığı soruşturmada 71 şüphelinin yer aldığı Hüseyin Türkyılmaz grubuna yönelik soruşturmayı tamamlayıp 46 kişi hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, örgütün kurucusunun Hüseyin Eryılmaz olduğu, Hulusi Belgü, Soner Eryılmaz, Muzaffer İzgi ve Mustafa Kırsaç’ın da yönetici olduğu belirtildi. İddianamede, 14 sanığın örgüte üye, 27 sanığın ise ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçunu işledikleri belirtildi.

İddianamede, örgütün dışarıdan aldığı kütük demiri fabrikalarda işlediği ve kütük demir alışverişinin çok büyük bir kısmının Hulusi Belgü adına kayıtlı şirket üzerinden yapıldığı yer aldı. Şirketin bu alışverişin büyük bir kısmını faturasız yaptığı, örgüt üyelerinin bu yüklü miktardaki faturasız mal alışını kendi aralarında ‘B’, ‘İki’ ve ‘Alttan’ olarak isimlendirdikleri belirtildi. İddianamede örgütün, faturasız alış-satışların ücretini banka hesapları üzerinden ödemeyerek başka bir şirket üzerine borç kaydettikleri, böylece sistem dışına çıkartılan bu paranın Çorum’da bulunan bir kuyumcuya teslim edildiği aktarıldı. Örgütün ayrıca küçük çaptaki birçok firmayla gerçek dışı ticaret hacmi yaratarak, sahte fatura kapaması yaptığı belirtildi. İddianamede, örgütün bu hileli hareketlerle vergisel veya diğer alacak hakkından mahrum kalan kamu tüzel kişisi devleti yüklü miktarda zarara uğrattıkları, örgütün ise milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği ifade edildi.

Örgüt yöneticilerine 43'er yıla kadar hapis

Örgüt yöneticilerine 43'er yıla kadar hapis

İddianamede, örgüt yöneticisi Hüseyin Türkyılmaz ile yöneticiler Hulusi Belgü, Soner Eryılmaz, Muzaffer İzgi ve Mustafa Kırsaç hakkında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçundan 11'er yıldan 43’er yıla kadar hapis cezası istendi. Örgüt üyeleri Ahmet Kurtuluş, İhsan Göymen, Yılmaz Altunbulak, Serkan Peker, Tahir Turgay Özdöl, Hatice Başaran, Rıdvan Bulut, Hasan Soydan, İbrahim Halil Kaya, Dilek Kurnaz, Gökay Demirel, Fatih Harman, Muhammed Kudret Güney, Bekir Eryılmaz hakkında ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçundan 39'ar yıla kadar hapis cezası istendi. 27 sanık hakkında ise ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık’ suçundan 15'er yıla kadar hapis talep edildi. Ayrıca savcılık 25 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

İddianame, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Degirmenci

1 ay sonra hepsi adli kontrol şartıyla serbest

ömer

Derdimi sikin ama orada ters kelepçe beklemekte euhunu sıkar insanın be ne zaman gelecek sıra ohooo

Diğdem Çakır

🤣🤣 tek sorun bu olsa keşke kxmdxjk