Görüş Bildir
Haberler
27 Yıl Sonra Bitkisel Hayattan Çıktı: Oğlu, 'Bir Gün Uyanacağını Biliyordum' Dedi

etiket 27 Yıl Sonra Bitkisel Hayattan Çıktı: Oğlu, 'Bir Gün Uyanacağını Biliyordum' Dedi

ozcanmine
25.04.2019 - 12:18 Son Güncelleme: 25.04.2019 - 13:58

Birleşik Arap Emirlikleri'nde, 1991 yılında 4 yaşındaki oğlunu okula götürmek isterken kaza geçirerek bitkisel hayata giren Munira Abdulla, 27 yıl sonra komadan çıktı. Şu anda 32 yaşında olan oğlu Omar annesiyle ilgili, 'Umudumu hiç kaybetmedim, bir gün uyanacağını biliyordum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1991 yılında, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain şehrinde gerçekleşen olayda, Munira Abdulla oğlunu okula götürmek için evden çıktı. Bindiği aracın okul servisiyle çarpışması sonucu 32 yaşındaki kadın komaya girdi. 

4 yaşındaki oğlu Omar ise kazayı sıyrıklarla atlattı.

Doktorlar gözlerini açmasının mucize olacağını söylemişti

Doktorlar gözlerini açmasının mucize olacağını söylemişti

The National'ın haberine göre Munira Abdulla, uzun yıllar boyunca hastanede tedavi gördü. Fizyoterapi alan Munira, hastanede yattığı süre boyunca tüplerle beslendi. Doktorlar gözlerini açmasının mucize olacağını söylerken, Kraliyet Mahkemesi 2017 yılında aileyi fark etti. Munira'nın Almanya'da tedavi görmesi için yardımda bulundu.

Munira'nın Almanya'da bulunan doktoru Nöroloji Uzmanı Ahmad Ryli, Munira'nın tedavisinin uzun soluklu olduğunu ve zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Ryli, Munira'nın tedavisi için, 'Öncelikli hedefimiz, bilincine kavuşması için vücudundaki organların işlevlerini yerine getirmesini sağlamaktı, Tıpkı büyümesi için iyi toprağa ihtiyaç duyan hassas bir bitki gibi' ifadelerini kullandı.

"Birinin adımı söylediğini duydum, bu annemdi"

"Birinin adımı söylediğini duydum, bu annemdi"

Şu anda 32 yaşında olan oğlu Omar, 2018 yılında annesinin iyileşmeye başladığını söyledi. Omar, annesinin bir mucizeyi gerçekleştirdiğini belirtirken, 'Uyandığımda birinin ismimi söylediğini duydum. Bu annemdi, adımı söylüyordu, mutluluktan havalara uçmuştum' diyerek annesinin tedavisinde hiç umutlarını kaybetmediklerini ifade etti. Omar, 'Annemin bir gün uyanacağını biliyorduk' dedi.

"Munira'nın başından geçen vakaya nadir de olsa rastlanılıyor"

"Munira'nın başından geçen vakaya nadir de olsa rastlanılıyor"

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi yaptığı açıklamada, bilinç kaybı durumunda birini geri getirme ihtimalinin çok zor olduğunu fakat Munira'nın başından geçen vakaya az da olsa rastlanıldığını belirtti.

Daha önce de buna benzer olaylar yaşandı

Daha önce de buna benzer olaylar yaşandı

Terry Wallis isimli bir adam, 19 yaşındayken trafik kazası geçirmiş ve komaya girmişti. Wallis, 19 yıl sonra uyanmıştı.

Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu  Michael Schumacher, 2013 yılında Fransa'da katıldığı yarışta kaza geçirmiş ve komaya girmişti. 6 ay komada kalan Schumacher, tedavi görmeye devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
131
43
28
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Han Krumov

Haber başlığı gerçeği çarpıtarak atılmış. Bitkisel hayat (beyin ölümü) dönüşü kesinlikle olmayan bir süreçtir. Koma ise uyaranlara tepki vermeyecek düzeyde o... Devamını Gör

Dean Winchester

Bitkisel hayattaki insan kendi kendine solunum yapabilir. Bu kişiler nadir de olsa aylarca, yıllarca sonra dahi iyileşebilir. Birisi bitkisel hayat, 'hayat' ... Devamını Gör

Zehra Karal

KENAN IŞIK için beklemedeyiz biz de umarım uyanır ben ümitliyim

Benim de aklıma ilk Kenan Işık geldi. İnşallah...

lunakimu

25 yıl sonra İstanbul'u kazanan chp, 27 yıl sonra komadan çıkan bir kadın... Umudumu yitirmemekle umutsuzluğa düşmek arasında kaldım... İstenilen şey geç de ... Devamını Gör