Görüş Bildir
Haberler
23 Aralık Döviz Kurunda Yaşanan Son Gelişmeler: Dolar, Euro, Sterlin Ne Kadar, Kaç TL?

23 Aralık Döviz Kurunda Yaşanan Son Gelişmeler: Dolar, Euro, Sterlin Ne Kadar, Kaç TL?

Hacer Tonay
23.12.2021 - 12:31

Döviz kurunda son durum ne? Bu hafta döviz kurunda yaşanan son gelişmeler… Ekonomik müdahale olarak hayata geçirilen tedbirler kapsamında döviz kurunda düşüşler yaşanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmayla piyasalarda hızlı bir hareketlilik meydana geldi. Döviz piyasası yeni uygulanacak olan kur korumalı mevduat sistemiyle vatandaşın kur endişesinin ortadan kalkacağı söylendikten sonra ciddi bir düşüş yaşandı. Döviz kurunda yaşanan bu hızlı düşüş bugünde devamlılığını sürdürüyor. Dolar 11 lira seviyesine gerilerken Türk Lirası 4 günde yüzde 40 civarında değer kazancı yaşadı. Euro ve altında da düşüş devam ediyor. Bu hızlı düşüşler yaşanırken vatandaş dövizin son durumunu merak ediyor. Dövizde son durum ne? Dolar ne kadar, kaç TL oldu? Euro ne kadar, kaç TL oldu? Sterlin ne kadar, kaç TL oldu? İşte 23 Aralık Perşembe döviz kurunda son gelişmeler ve anlık döviz fiyatları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta başlangıcında ekonomik müdahalelerle düşüş yaşayan döviz kurunda hızlı dalgalanmalar devam ediyor. Merkez Bankası’nın müdahaleleri ve ekonomide piyasaya yönelik yeni düzenlemelere gidilmesi döviz kurunda hızlı düşüş yaşanmasını sağlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı ekonomik tedbirler büyük yankı uyandırdı. Piyasaların dengede tutulması için atılan bu son adım sonrasında piyasa ve iş dünyasında büyük destek gören ekonomik tedbirlerle döviz kurunda sert düşüşler yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dolar kurunun iyi yerlerde dengeye geleceğini ifade etti. Döviz kurundaki sert düşüş sonrası yatırımcılar döviz fiyatlarını anlık takip ediyor. Döviz kurunda son durum ne? Döviz fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Dolar ne kadar, kaç TL oldu? Euro ne kadar, kaç TL oldu? Sterlin ne kadar? Sterlin kaç TL oldu? 23 Aralık Perşembe döviz fiyatlarında son durum nedir? İşte dövizde yaşanan son gelişmeler…

Döviz Kurunda Yaşanan Son Gelişmeler

Döviz Kurunda Yaşanan Son Gelişmeler

Piyasalara yapılan son müdahaleler ve tedbirler sonrasında sert düşüş gösterdi. Haftaya hızlı bir düşüşle başlanırken yapılan açıklamalar ve piyasa desteğiyle birlikte kurda dengeye gelinmesi bekleniyor. Dolar ve Euroda yüzde 40’a varan kayıplar görülürken Altın fiyatları da düşüşe geçti. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ın da devreye girmesiyle döviz kurlarındaki düşüşün dengeye ulaşması bekleniyor.

Piyasalarda Türk Lirası rüzgarı esiyor. Dolar ve Euro karşısında sadece bir günde yüzde 40 oranında değer kazanan Türk Lirası’nda güçlenme devam ediyor. TL dolar karşısında 12 liranın altına geriledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbir paketiyle birlikte kurlarda dengeye gelme çabası sürüyor. Dolar kuru bugün 11.3181 lira, euro ise 12.86 liraya kadar düştü.

Bakan Nebati: 'Kur İyi Bir Yerde Dengeye Gelecektir'

Bakan Nebati: 'Kur İyi Bir Yerde Dengeye Gelecektir'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önceki gün TL’ye teşvik paketiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek” dedi.

Dolarda Yaşanan Son Gelişmeler

Dolarda Yaşanan Son Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü Bakanlar Kurulu açıklamasını yapmadan önce dolar kuru 18 lira civarında seyrediyordu. Açıklamanın gelmesiyle birlikte dolar Salı günü 11.10 liraya geriledi. Çarşamba günü ise yine düşüş eğilimi devam etti. Bugün ise dolar 12 liranın altında denge bulma çabalarını sürdürüyor. Böylece Türk Lirası 4 günde yüzde 40 oranında değer kazanmış oldu.

Euro Ciddi Bir Düşüş Gösteriyor

Euro Ciddi Bir Düşüş Gösteriyor

Euroda da düşüş grafiği gözlemleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önce 20 lira seviyesinde bulunan euro açıklama sonrasında 14.24 liraya kadar geriledi. Salı günü 12.52 liraya düşen euro dün de düşüş hareketini sürdürmüştü. Bugün ise 13.25 lira seviyelerinde denge bulmaya çalışan euro 4 günde yüzde 40 kaybettirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın Fiyatları da Dolardan Etkilendi

Altın Fiyatları da Dolardan Etkilendi

Altın fiyatları dolar kurunun düşmesiyle birlikte büyük kayıplara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapmasından önce 1000 liranın üzerinde seyreden Gram Altın açıklamanın hemen ardından 762 liraya, Salı günü 639 liraya düştü. Dün de düşüşünü devam ettiren altın bugün 690 lira civarında işlem görüyor. Altın fiyatları 4 günde yüzde 40 oranında gerilmiş oldu.

1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

Dolar Alış: 11.6453 TL

Dolar Satış: 11,6920 TL

1 Euro Ne Kadar, Kaç TL?

1 Euro Ne Kadar, Kaç TL?

Euro Alış: 12.9968 TL

Euro Satış: 13,0631 TL

1 Sterlin Ne Kadar, Kaç TL?

1 Sterlin Ne Kadar, Kaç TL?

Sterlin Alış: 15,3918

Sterlin Satış: 15,4969

Bu Haberlerde Dikkatinizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın