Görüş Bildir
Haberler
2023'ün Başlamasıyla Üretimi Durdurulan Efsane Otomobiller

2023'ün Başlamasıyla Üretimi Durdurulan Efsane Otomobiller

2022'nin sona ermesiyle birlikte bazı otomotiv efsanelerinin de üretimi sona erdi. Otomobil üreticileri 2023 yılı için hazırladıkları modelleri çoktan satışa sunmaya başladı. Ancak yeni gelen modeller eski otomobillerin yerini alıyor. Mercedes, Volkswagen, Ford ve Nissan gibi markaların efsane modelleri 2023 yılıyla artık üretilmeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efsane modeller için 2023 ile birlikte yolun sonu geldi.

Efsane modeller için 2023 ile birlikte yolun sonu geldi.

Otomotiv devlerinin yıllardır ürettiği ve milyonlarca satan modellerden spor otomobillere kadar birçok modelin bu yıl itibariyle üretimi durduruldu. Elektrikli otomobil devriminin bu konuyla ilgisi oldukça yüksek. Çünkü artık otomotiv devleri fosil yakıt yerine elektrikle çalışan motorları tercih etmeye başladı.

Audi R8

Audi R8

Orijinal Audi R8, 2000'li yılların ortalarında piyasaya sürüldü ve gövdesinin tam ortasına monte edilmiş 4.2 litrelik V8 veya 5.2 litrelik V10 seçenekleriyle sunulmuştu.

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

Aventador, 2011'den beri aramızda ve yıllar boyunca SVJ 63 gibi özel üretim yüksek performanslı modeller dışında kayda değer hiçbir değişime uğramamıştı. Lamborghini markasının son V12 motorlu efsanesi de elektrikli devrime yenik düştü.

Nissan GT R (R35)

Nissan GT R (R35)

Nissan'ın ilk olarak 2009 yılında satışa sunduğu ve yaklaşık 13 yıldır sadece birkaç makyaj alan Nissan GTR R 35 modeli de yolun sonuna geldi. Bir spor otomobile göre büyük bir kasaya sahip olan bu araç Godzilla olarak anılıyordu.

Ford GT

Ford GT

Ford'un Ferrari'yi yendiği Le Mans yarışlarındaki ilk modeli GT 40'a bir övgü olarak 2016 yılında yeniden tasarlanan araç 500 bin dolarlık fiyatıyla gerçek bir süper otomobildi. Ford'un 3.5 litrelik çift turbolu V6 motorundan güç alan bu canavar 6 yıl boyunca hem yolların hem de pistlerin tozunu almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mercedes-AMG CLS 53

Mercedes-AMG CLS 53

Mercedes'in Coupe Sedan karışımı ilk denemesi olan CLS sınıfı büyük bir başarı yakalamıştı. Bu aracın yüksek performans sürümü olan Mercedes-AMG CLS 53 ne yazık ki bu yıl itibariyle üretime veda ediyor.

Hyundai Veloster N

Hyundai Veloster N

Geçen yıl Hyundai temel Veloster ve Turbo modellerini sonlandırdı ve bu yıl sevilen Veloster N aynı kaderi paylaşıyor.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Yeni bir elektrikli sedan beklentisiyle Volkswagen, 2023 model yılı itibariyle Passat'ın üretimine son verdi. Ülkemizin en popüler sedan modeli olan Passat artık üretilmeyecek.

İlginizi çekebilir👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın