Görüş Bildir
Haberler
2022 Yılında Oynanabilecek Birbirinden Güzel 11 RPG Oyunu!

2022 Yılında Oynanabilecek Birbirinden Güzel 11 RPG Oyunu!

Tugberk EVRAN
29.11.2022 - 11:01

RPG oyunları, oyun dünyasında her zaman çok beğenilmiş bir tür olarak bilinir. Pandemi etkisinin ortadan kalktığı 2022 yılında oyun şirketleri son dönemlerde RPG türündeki oyunlarını çıkarttı, peki yılın en iyi 11 RPG türündeki oyunları neler?

Sizler için yakın dönemde çıkmış birbirinden güzel RPG oyunununu listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elden Ring

1. Elden Ring

Çıkışıyla birlikte oyunseverlerin ağzının suyunu akıtan ve büyük bir satış oranı yakalayan Elden Ring, insanların özlediği kaliteli RPG isteğini karşılamayı başarmıştı. 

Metacritic Score: 94

2. Horizon Forbidden West

2. Horizon Forbidden West

Horizon Zero Dawn'ın devam oyunu olan Horizon Forbidden West, Sony markasının gurur duyarak çıkarttığı ve Horizon Zero Dawn'daki kalitesini sürdürdüğü yeni oyun, üzerine düşünülmüş bir evrenle karşımıza çıkmıştı. Hem hikayenin bağlayıcılığı hem de yeni dinamikler olması RPG türünün hayranlarını sevindirmişti.

Meetacritic Score: 88

3. Dying Light 2 Stay Human

3. Dying Light 2 Stay Human

Dying Light serisi zombi temalı oyunlar denilince akla gelen ilk oyunlardan olmayı başarmıştı, barındırdığı mekanikler ve hikayesi etkileyiciydi. Dying Light 2 ise uzun oynanış saatleri, farklı parkur mekanikleri ve hikayesiyle hem mevcut oyuncularını hem de yeni oyuncularını tatmin etmeyi başarmıştı. 

Metacritic Score: 77

4. God of War: Ragnarök

4. God of War: Ragnarök

God of War serisinin son oyunu olan God of War: Ragnarök henüz geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. 17 yıllık bir mazisi olan markanın hayranı oldukça fazla, bu fazlalılığın temel 2 sebebi bulunuyor. Hem oynanış hem de hikayenin kuvvetliliği. Yeni oyunda da bunu başaran seri, oyuncuları mest etmeyi başarmış görünüyor.

Metacritic Score: 93

5. Ghostwire: Tokyo

5. Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo, Tango Gameworks tarafından geliştirlen ve Bethesda Softworks ile yayımlanan harika detaylar barındıran bir açık dünya oyunu. Cyberpunk 2077'nin büyük bir ilgi topladığı süreçte Ghostwire: Tokyo iyi bir alternatif olma özelliği taşıyor. Hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından son derece beğenilmişti.

Metacritic Score: 75

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Disco Elysium

6. Disco Elysium

Disco Elysium son zamanlarda çıkışını gerçekleştirmiş, RPG türünün bağımlılarını son derece tatmin eden metin tabanlı bir oyundur. Geçtiğimiz aylarda Türkçe dil desteği almış ve bölgesel çapta da en çok indirilen oyunlardan birisi olmuştur.

Metacritic Score: 97

7. Gotham Knights

7. Gotham Knights

Çıkışından önce standart DC evreninde geçecek bir oyun olarak beklenirken son derece oyuncuları tatmin etmeyi başarmış bir yapım olan Gotham Knights hem hikayesi hem de oynanışıyla oyunculara büyük keyif vermeyi başarmıştı.

Metacritic Score: 69

8. Deathloop

8. Deathloop

2021 yılında düzenlenen The Game Awards ödül sahibi olan Deathloop çok farklı bir oynanış mekaniği sunması ve aksiyon aktarım dinamikleriyle oyuncuları mest etmeyi başarmıştı.

Metacritic Score: 87

9. Citizen Sleeper

9. Citizen Sleeper

Citizen Sleeper metin tabanlı rol yapma mekanikleriyle 2019 yılında çıkan Disco Elysium'u andırıyor, dönem olarak etkileyici ve ilgi çeken bir evren yaratılması eğlenceli, akılda kalıcı bir oynanış sunuyor.

Metacritic Score: 82

10. Trek To Yomi

10. Trek To Yomi

Birçok farklı açıdan ilginçlik barındıran Trek To Yomi'de hem farklı bir açıdan oyun oynanıyor hem de birbirinden farklı karakterlerle savaşılıyor. Sanatsal olarak Akira Kurusowa'nın elinden çıkmış hissini veren Trek To Yomi bu yıl hikayesiyle ve oynanışıyla oyuncuları tatmin etmişti.

Metacritic Score: 71

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Expeditions: Rome

11. Expeditions: Rome

Bir üçleme oyunu olan Expeditions: Rome, THQ Nordic tarafından yayımlanmış taktiksel rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkmıştı. Hem farklı bir oynanış hem de dönem olarak ilgi çekici olan yapım, türün sevdalıları tarafından beğenilmişti.

Metacritic Score: 80

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın