Görüş Bildir
Haberler
2022'de Dikkat Edilmesi Gereken Dijital Trendler

2022'de Dikkat Edilmesi Gereken Dijital Trendler

İlhan Güzel
30.12.2021 - 13:19

Tıpkı Pokémon gibi, dünya da gün geçtikçe gelişiyor ve ilerliyor. Teknolojideki büyüme, içinde yeni kavramların tanıtılması, insanlar için hayatı gerçekten kolaylaştırıyor. Günümüzde her şey teknoloji ve internete bağlı. İster internette geziniyor olun, ister evinizden 1000 mil uzakta yaşayan bir arkadaşınızla konuşuyor olun, teknoloji bunda rolünü oynuyor ve önümüzdeki yıllarda insan beyninin düşünmediği birçok yeni şey göreceğiz.

2019'da Covid dünyayı ve süreçlerini etkilediğinden, insanlar yiyecek almak, eğitim almak gibi küçük şeyler için bile internete gerçekten güvenmeye başladı, her şey fiziksel olarak değil sanal olarak yapıldı. Ve hayatımızın ne zaman covid'den kurtulacağının belirsizliği ile her şey teknolojiye doğru kayıyor gibi görünüyor.

Markaların televizyon reklamlarıyla zafer kazandığı günler geride kaldı, şimdi tüm mesele TikTok, Facebook, Instagram ve hatta eSpor'da en çok kimin görüntülendiğiyle ilgili olacak. Tüketiciler şimdiden “Dijital yıl” olarak adlandırdıkları için, insanlar 2022'de neyin en çok beklentiye sahip olduğuna dikkat edecekler.

2010'a geri dönüş, insanların sanal olarak buluşacakları, bağlanacakları ve birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir yer olabileceğini kimsenin düşünmediği 2010'a geri dönüş. İmkansız görünüyor değil mi?

2020'ye hızlı bir şekilde ilerleyin, pandemi dünyanın her yerini vurmaya başladığında, işler değişmeye başladı, insanlar evlerinden çıkmadan birbirleriyle etkileşime girebilecekleri seçenekler için interneti kullanmaya ve keşfetmeye başladı.

O halde daha fazla beklemeden hemen 2022'de nelere dikkat etmemiz gerektiğine geçelim.

Kaynak: https://www.digitalinformationworld.c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sesli Arama

Sesli Arama

Hemen hemen her uygulamada “Sesli Arama” özelliği bulunan sesli arama, internette bir şeyler aramanın en yaygın yöntemlerinden biri olarak görülüyordu. Satışlarda yaklaşık 150 milyon adetlik rekor bir artış oldu. Önümüzdeki birkaç yıl içinde sesli aramanın daha da büyüyeceğini düşünüyoruz.

Kullanıcıların neredeyse %71'i yazmak yerine sesli aramayı tercih ediyor ve bu sektörün 2024 yılına kadar yaklaşık 40 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Çok doğru görünüyor mu? Ancak, Google'ın %95 doğruluk oranına sahip olmasına rağmen, uygulamanın doğruluğunu sınırlayan bazı faktörler olduğu için iyileştirmeye de yer var. En iyi optimize edilmiş web sitelerine ve uygulamalara sahip olma yarışını kazanmak isteyen markalar buna odaklanacak ve arama sıralamalarını iyileştirerek insanların dikkatini çekmeye çalışacaklardır.

eSporlar

eSporlar

eSports, tartışmasız oyuncular için en hızlı büyüyen platformlardan biri ve şu anda milyarlarca dolarlık bir endüstriye dönüşüyor. 2021'in sonunda 474 milyon civarında aktif kullanıcı olacağı ve gelirlerin 1,1 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Hâlâ başlangıç ​​aşamasındadır, yani başlangıç ​​aşamasındaki bir endüstri milyarlarca dolarlık bir endüstri haline geldiğinde, zirvedeyken nasıl olacağı ancak hayal edilebilir. Pandemi ve devam eden her şey ile 2022, eSports'un daha yüksek seviyelere ulaştığı yıl olabilir.

Dijital Ödeme

Dijital Ödeme

Pandemi öncesi en güvenilir ödeme yöntemi, açıkçası, insanların buluştuğu, para karşılığında mal alışverişinde bulunduğu ve ardından kendi yollarına gittiği yüz yüze etkileşimdi. Ancak covid'den bu yana, PayPal gibi çevrimiçi ödeme uygulamaları aracılığıyla yapılan işlemlerde ve ödemelerde %31'lik bir büyüme kaydeden rekor bir artış gördük. PayPal, Venmo ve Zelle gibi diğer 2 ödeme uygulaması da daha yüksek seviyelere ulaştı. Covid'in yayılma hızı düşmüş olsa ve aşılar mevcut olsa da, insanlar geleneksel elden elden işlem yerine çevrimiçi ödeme yöntemlerini tercih ediyor.

Kısa Videolar

Kısa Videolar

Birkaç ankete göre, TikTok'un 2021'de yaklaşık 586 milyon indirme ile en çok indirilen uygulama olduğu sonucuna vardık. GenZ'nin bu kısa makaraları tercih ettiği ve şu anda TikTok'un bu pazarda lider olmasıyla birlikte Instagram Makaralarının pek de arkalarında olmadığı görülüyor. Bu makaralar, normal bir videodan %22 daha fazla etkileşim alır. 2020'de YouTube, Kısa videolar izleyip yayınlayabileceğiniz YouTube Shorts platformunu da yayınladı. Dolayısıyla bu trendden yararlanan markalar 2022'de kesinlikle kazanacak.

Etkileyen Pazarlama

Etkileyen Pazarlama

Bu etkileyici pazarlama kavramı hız kazandı ve birçok insan niş bir etkileyici olarak çalışarak büyük miktarda para kazanıyor. Sosyal medya takipçileri yüksek olan insanlar ürünleri tanıtıyor ve bunun için para alıyorlar. Geçen yıl gördüğümüz en etkili pazarlama yöntemlerinden biri oldu ve şimdi 2022'de daha büyük bir etkisi olacağını düşünüyoruz .

Bu pandemi hiçbir yere gitmediği için etraflarında sürekli meydana gelen değişikliklere uyum sağlaması gereken insanlardır çünkü şu anda trendlere ayak uyduramazsak daha sonra pişman olabiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın