Görüş Bildir
Haberler
2010-2016 Yıllarının Nebula Ödülü Kazanmış Romanları

2010-2016 Yıllarının Nebula Ödülü Kazanmış Romanları

2010 yılından bu yana bilim kurgu ve fantastik edebiyata damga vurup Nebula Ödülü gibi prestijli ödül sahibi olmuş kitaplarla tanışma vakti geldi. Kitapların bazıları dilimize çevrilmişken bazısı hala orijinal dilinde okunmayı beklemektedir. 2010-2016 yılları arasında Nebula Ödülü'nü almayı başarmış eserlerden oluşan bu liste hoşuna gittiyse çok daha geniş kapsamlı listeler için kitap tavsiyeleri ve kitap listeleri kısmına göz atabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 - All the Birds in the Sky

Charlie Jane Anders tarafından yazılmış olan bu roman Nebula Ödülü'nü kazanan son romandır. Çocukluklarını beraber geçiren Patricia Delfine ve Laurence Armstead ikilisinin yolları birbirini takip eden gizemli olaylar sonucu bir daha bir araya gelmemek üzere ayrılmıştır. Büyüdüklerinde ise Laurence başarılı bir mühendis olmuştur. Patricia ise dünyanın büyü merkezi olan gizli bir akademide diğer büyücülerle birlikte çalışmayı sürdürür. İkisinin de fark etmediği en önemli durum gençlik dönemlerinden beri büyüyüp dünyayı tehdit eden o şeydir. Artık bir araya gelip dünyayı kurtarma vaktidir.

2015 - Uprooted

Naomi Vovik tarafından yazılan bu kitap 2015 yılında Nebula Ödülü'nü en iyi roman dalında kazanmayı başarmıştır. Agnieszka evini, yaşadığı kasabayı, etrafında bulunan ormanı ve her gün bir başka güzellikle parlayan nehri çok sevmektedir. Ancak çürüyen ağacın bu diyarlar için farklı planları vardır. Yardıma koşabilecek tek kişi güçlü bir büyücüdür ama o karşılanması zor bir taleple gelir. Büyücü on yıl boyunca kendisine hizmet edecek bir genç kadın talep eder. Bu en az çürüyen ağacın talepleri kadar korkunç bir sondur. Herkes büyücünün güzeller güzelli Kasia'yı seçeceğini beklerken seçilen kişi bir başkası olur.

2014 - Annihilation

Jeff VanderMeer tarafından yazılan bu kitap 2014 yılının en iyi romanı seçilmiştir. Area X yıllardır ana toprak parçasından izole edilmiş bir biçimdedir. Doğa insanlardan kalan son izleri düzeltmeye çalışmaktadır. Gönderilen ilk keşif birliği çok eskilere aittir. Gönderilen ikinci keşif birliği intihar etmiştir. Üçüncü keşif birliğindeki kişiler birbirine ateş ederek birliği imha etmişlerdir. On birinci birlik karanlıkla birlikte geri dönüp kısa süre sonra kanserden tuzla buz olmuştur. Şimdi sıra on ikinci keşif birliğindedir. Bir antropolog, bir maceracı, bir psikolog ve bir biyolog ile oluşturulmuş bu keşif birliğinde herkes kadındır. Görev gayet açıktır ama bunu yerine getirmek çok kolay olmayacaktır. Keşif birliğinde herkesin birbirinden sakladığı sırlar görevi zora sokacaktır.

Bu kitap 'Yok Oluş' adıyla Alfa Yayıncılık tarafından Türkçe olarak yayınlanmıştır.

2013 - Ancillary Justice

Ann Leckie tarafından yazılan bu kitap 2013 yılının en iyi roman ödülünü kazanmıştır. Başarılı bir asker olan Breq kendisine verilen görevi neredeyse tamamlamak üzereydi. Bir zamanlar birbirine bağlı yüzlerce askerden oluşan Toren'in Adaleti imparatorluğun arzu ettiği fetihleri gerçekleştirirdi. Şimdilerde ise bu koca birlikten intikam peşinde koşabilen tek bir kişi kalmıştır. İntikam için yanıp tutuşan insanın cevap bulması gereken birbirinden farklı sorular vardır.

Bu kitap Adalet adıyla İthaki Yayınları tarafından Türkçe olarak yayımlanmıştır.

2012 - 2312

Kim Stanley Robinson tarafından yazılan bu kitap 2012 yılının en iyi roman ödülünü almayı başarmıştır. Yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler insanlığa olağanüstü bir gelecek kapısı açmıştır. Artık dünya insanların yaşayabileceği tek gezegen değildir. Takvimler 2312 yılını gösterdiğinde ise insanların bu muazzam ilerleyişi sekteye uğrar. İnsanlık artık geleceğini, geçmişini ve bugünü sorgulamak durumundadır. Geçmişte yaşanacak dünyaları tasarlayan kişi artık onları yıkmakla mükelleftir.

Bu kitap 2312 adıyla İthaki Yayınları tarafından Türkçe olarak yayımlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2011 - Among Others

Jo Walton tarafından yazılmış olan bu kitap 2011 yılında en iyi roman ödülünü almayı başarmıştır. Çocukluk anılarından kaçmaya çalışan bir kadın ölümlülerin dünyası ile perilerin dünyası arasında sıkışıp kalmıştır. Mori'nin çocuklukta en iyi arkadaşları perilerdir ama annesi perileri akıl almaz bir sona doğru sürüklerken ortaya çıkan savaşta en büyük hasarı Mori alır. Kız kardeşi ölür ve Mori topal kalır. Babasının yanına gönderildiğinde Mori hayata tutunabilmek için bugüne kadar öğrendiği her şeyi kullanmaya başlar. Büyü yapması annesinin dikkatini çeker ama Mori bugüne kadar deneyimlediği her şeyi hesaplaşma gününde çekinmeyecektir.

Bu kitap Ötekiler Arasında adıyla İthaki Yayınları tarafından Türkçe olarak yayımlanmıştır.

2010 - Blackout

Connie Willis tarafından yazılan bu kitap 2010 yılının en iyi roman ödülünü almıştır. 2060 yılında Oxford kaoslarla dolu bir yerdir. Geçmişe yolculuk eden zaman yolcularının varlığı her şeyi daha kötüye götürür. Zaman yolcularının seyahat takvimi bellidir ve herkesin gitmek istediği belirli yerler vardır. Fakat zaman makinesi yanıt vermeyi bıraktığında tüm bu seyahat takvimleri iç içe geçer. Kendilerini İkinci Dünya Savaşı yıllarında bulduklarında o büyük gerçekle tanışırlar. Hiç kimse tarihi değiştirebilecek güce sahip değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın