Görüş Bildir
Haberler
TV
2000'li Yıllarda Ekranlarımıza Konuk Olup Akşamlarımızı Şenlendiren 13 Ses Yarışması

2000'li Yıllarda Ekranlarımıza Konuk Olup Akşamlarımızı Şenlendiren 13 Ses Yarışması

Borgen
28.11.2016 - 18:29

Özellikle televizyonda yarışması yapılmaya en müsait şeylerden biri ses yarışmaları. Son 15 senede ekranlarda yer alan ses yarışmalarına, jürileri ve ortaya çıkarttıkları yetenekler üzerinden bir göz attık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Popstar Türkiye - Türkstar

1. Popstar Türkiye - Türkstar

2003'de başlayan Popstar Türkiye bir sene boyunca tüm ülkeyi ekran kilitlemişti. Armağan Çağlayan, Ercan Saatçi, Deniz Seki ve Ahmet San'ın jüri koltuğunda oturduğu Popstar'da büyük mücadele yaşanmış, Abidin birinci, Firdevs ikinci, Bayhan ise üçüncü olmuştu. İkinci sezonunda kanal değiştirince ismi Türkstar olan yarışma ise eskisi kadar tutmamıştı.

2. Popstar Alaturka

2. Popstar Alaturka
s50.photobucket.com

2006'dan 2009'a kadar sezon boyunca yapılan Popstar Alaturka'nın ilk jürileri Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Armağan Çağlayan ve Ebru Gündeş'ti. Bülent Ersoy'un kadrodan hiç ayrılmadığı Popstar Alaturka'da bir dönem Gülben Ergen ve Metin Akpınar jürilik yaptı. Son olarak 2013'de yayınlanan yarışmanın Gencebay ve Ersoy'un yanındaki jürileri Serdar Ortaç ve Demet Akalın'dı.

3. Rising Star Türkiye

3. Rising Star Türkiye

2015'in yazında ilk sezonu başlayan Rising Star Türkiye'de jüri üyeleri Mustafa Sandal, Demet Akalın, Gülben Ergen ve Fuat Güner'di. Şampiyon olan isim ise Ferit Özkan Başeğmez'di. İkinci sezonunda Sandal'ın dışındaki jüri üyeleri değişti. Sandal'ın eşi Emina, İrem Derici ve Yılmaz Morgül'ün jüri koltuğunda olduğu son sezonun galibi ise Ozancan Demir oldu.

4. O Ses Türkiye

4. O Ses Türkiye

2011'den beri yayınlanan ve diğer formatalara nazaran jüri üyelerinin daha ön planda olduğu O Ses Türkiye'de bugüne kadar on farklı isim jüri koltuğunda oturdu. Yarışmanın kazananlarından çok erken elenenlerin daha sonra geldikleri yerler etkileyiciydi.

5. X Factor Star Işığı

5. X Factor Star Işığı

İlyas Yalçıntaş ve Şebnem Keskin gibi isimlerin ortaya çıkmasına vesile olan X Factor, yayına başladığında Ömer Karacan, Ziynet Sali, Emre Aydın ve Armağan Çağlayan'dan oluşan bir jüri vardı. Düşük reytinglerden dolayı yayına ara veren ve yenilenen jürisiyle (Atiye, Sinan Akçıl, Nihat Odabaşı, Nigar Cemal) geri dönen X Factor Star Işığı yine tutmadı ve yayından kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kapışma

6. Kapışma

Diğer yarışmalara göre farklı bir formata sahip olan ve iki jürinin birbirleriyle kapışması üzerine kurulu olan Kapışma'da Bengü ve Mustafa Ceceli karar veren konumundaydı. Bu yarışma da kısa soluklu oldu ve yayından kaldırıldı.

7. Ve Kazanan

7. Ve Kazanan

Yarışmacıların oylama sonucunu bilmeden kendilerine önerilen parayı alıp çekilme hakkına sahip olduğu değişik formatıyla ve Şebnem Ferah - Kenan Doğulu jüri ikilisiyle büyük beklenti yaratan Ve Kazanan da bir sezon sonunda yayından kalkmak zorunda kaldı.

8. Sesi Çok Güzel

8. Sesi Çok Güzel

Sibel Can, Gökhan Türkmen ve Sertap Erener'in jüri koltuğunda oturduğu Sesi Çok Güzel yarışması da çekilen birçok bölümü yayınlanmadan beş bölüm sonunda kaldırıldı.

9. Veliaht

9. Veliaht

Deniz Seki,  Nükhet Duru, Cengiz Kurtoğlu, Emre Altuğ,  Musa Eroğlu, Niran Ünsal, Kutsi, Rafet El Roman, Kubat ve Hande Yener'in kendilerine veliaht olarak seçtikleri isimlerin yarıştığı Veliaht programı da beklenenden kısa sürdü. Yarışmanın şampiyonu ise Musa Eroğlu'nun veliahtı Yüksel Didikoğlu oldu.

10. Akademi Türkiye

10. Akademi Türkiye

2004'deki ilk sezonunu merhum Barış Akarsu'nun kazandığı Akademi Türkiye, Özgür Çevik ve Pınar Aydın gibi iki ismi de oyunculuk dünyasına armağan etmişti. Jüri koltuğundaki isimler ise Meral Okay, Pelin Akat, Pieter Snapper, Yüksel Aytuğ, Reha Muhtar ve Cem Ceminay'dı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Star Akademi

11. Star Akademi

Akademi Türkiye'nin yedi sene sonra devamı niteliğindeki yarışma Star Akademi 11 hafta sürdü ve Giray Songül'ün şampiyonluğuyla sonuçlandı. Jüride Ajda Pekkan, Ertuğrul Özkök, Sertap Erener ve Samsun Demir bulunuyordu.

12. Rapstar

12. Rapstar

Ceza, Fuat Ergin, DJ Funky C ve Sibel Tüzün'ün jüri koltuğunda oturduğu Rapstar beş hafta sonunda yayından kalktı. Rap camiasından oldukça tepki alan ve Ceza'nın yapımla yaşadığı sorunlar nedeniyle son verilen Rapstar'ın ardından bir daha sadece rap üzerine bir yarışma yapılmadı.

13. Şarkı Söylemek Lazım

13. Şarkı Söylemek Lazım

Erol Büyükburç'un ”Ben saksı mıyım?” çıkışıyla akıllarda yer edinen Şarkı Söylemek Lazım ünlü isimlerin yarıştığı formatıyla iki sezon yayında kalmayı başardı. İlk sezon diğer jüri üyeleri; Olcayto Ahmet Tuğsuz, Fuat Güner, İnci Çayırlı, Oray Eğin ve Eyşan Özhim'di.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
34
30
16
13
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deli-sabit

Huysuz Virjin'in sunduğu "Benzemez Kimse Sana" vardı 5-6 yıl önce. Şarkı performansına dayalı taklit yarışmasıydı ve çok eğlenceliydi. Huysuz' un bipleri yüz... Devamını Gör

gaucho

15 senede adam akıllı sadece barış akarsu çıktı onuda kaybettik. Allah rahmet eylesin.

haylaz adam

Romanstar vardı atlamışsınız.