Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo 2.5 Milyon Baskıyla Yeniden Çıkıyor

Charlie Hebdo 2.5 Milyon Baskıyla Yeniden Çıkıyor

Ulaş
23.02.2015 - 20:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü çizerlerini kaybettiği 7 Ocak'taki saldırıdan sonra çıkardığı özel sayının ardından yayınını durduran Charlie Hebdo, 2,5 milyon baskıyla yeniden çıkıyor

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, 7 Ocak'ta çizerlerini kaybettiği saldırıdan sonra çıkardığı özel sayının ardından ara verdiği yayın çalışmalarına yeniden başlıyor.

Dergi çarşamba günü 2,5 milyon baskıyla piyasada olacak. Derginin basına dağıtılan kapağında, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Papa Francis ile ağzında kalaşnikov olan bir savaşçı, köpek tasviri içinde ye alıyor.

Kırmızı bir fonda basılan kapakta, köpek sürüsü tasviri ile verilen bu şahıslar ağızlarında Charlie Hebdo dergisi olan küçük bir köpeği kovalıyor. Kapakta ayrıca ''yeniden başladık'' sözleri yer alıyor.

Dergi çalışanlarının, saldırılardan bir hafta sonra Fransız medyasının da desteğiyle çıkarttığı özel sayı 8 milyon tiraj yaparak Fransız basın tarihine geçmişti. Özel sayının kapağında Hazreti Muhammed'in tasvir edilmesi Müslüman dünyasının tepkisine yol açmıştı.

Öte yandan derginin 10 bin civarında olan abone sayısı, terör saldırısının ardından 20 kat artarak, 200 bine ulaşmıştı.

Saldırı öncesi büyük mali sıkıntı çeken derginin, haftalık bayi satışı, abone gelirleri ve diğer yardımlarla, bu yıl 30 milyon avro gelir elde etmesi bekleniyor.

Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırıda, aralarında derginin ünlü çizerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı düzenleyen iki kardeş daha sonra polis operasyonunda ölü ele geçirilmişti.

  • Dünya
Kaynak: http://www.dunya.com/2-5-milyon-baski...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0