Görüş Bildir
Haberler
1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Belli Oldu mu? Çanakkale Köprüsü Nerede, Ne Zaman Açılacak?

1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Belli Oldu mu? Çanakkale Köprüsü Nerede, Ne Zaman Açılacak?

’Asrın Projesi’ olarak gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için gün sayılıyor. ’Dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü’ unvanını alan Çanakkale Köprüsü hakkında araştırmalar yapılıyor. 2017 yılında temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı’nda ilk kez birbirine bağladı. 1915 Çanakkale Köprüsü ile Çanakkale Boğazı, 6 dakikada kesintisiz geçilebilecek açıklamaları yapılmıştı. Birçok vatandaşın ulaşımına katkı sağlayacak olan köprü hakkında merak edilenler için arama motorlarında yapılan aramalar hız kazandı. Peki  1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oldu mu? Çanakkale Köprüsü nerede, ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yapacağı 1915 Çanakkale Köprüsü, yakında hizmete açılıyor. Temeli 18 Mart 2017'de atılan Çanakkale Köprüsü'nün yapımında son noktaya gelindi. Vatandaş tarafından detayları merak edilen köprü hakkında araştırmalar sürüyor. Peki  1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oldu mu? Çanakkale Köprüsü nerede, ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü, Tasarımı ile Dünyada İlk Olmaya Aday!

1915 Çanakkale Köprüsü, Tasarımı ile Dünyada İlk Olmaya Aday!

1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açıklığına sahip olarak inşa edildi. Bu özelliğiyle köprü ’Dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü’ unvanını aldı. Kırmızı beyaz renklere sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, 318 metrelik yüksekliğiyle Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı tarih olan 18 Mart'ı simgeleyen kulelerinin üst kısmında Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya sürdüğü top mermisinin tasviri yer alıyor.

''1915 Çanakkale Köprüsü Eser ve Hizmet Zincirinin Altın Halkalarından Biri Olacaktır.''

''1915 Çanakkale Köprüsü Eser ve Hizmet Zincirinin Altın Halkalarından Biri Olacaktır.''

Kabine Toplantısı sonrasından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ''Temel altyapılar konusunda kayda değer hiçbir eksiğimiz kalmadı. Önümüzdeki cuma günü açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü eser ve hizmet zincirinin altın halkalarından biri olacaktır. Milletimiz ortaya çıkan eserlerden ne yaptığımızı, niçin yaptığımız görüyor, biliyor, takdir ediyor. Cuma günü açılış programında ülkemize kazandırdığımız eserlerin toplu bir değerlendirmesini yaparak görmek isteyen gözlerin huzuruna getireceğiz.'' ifadelerini kullanmıştı.

Çanakkale Köprüsü Nerede?

Çanakkale Köprüsü Nerede?

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Malkara ile Çanakkale arasında köprü dahil 88 kilometrelik otoyol ve 13 kilometrelik bağlantı yolundan oluşmaktadır. Proje, 324 kilometrelik Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi’nin bir parçasıdır.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Malkara yerleşiminin güneyinden, Şarköy’ün batısından geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe’nin doğusundan Gelibolu Yarımadası’na ulaşmaktadır. Gelibolu’nun kuzeyinden geçerek ilerleyen otoyol, Avrupa’da Sütlüce köyü ve Asya’da Lapseki arasında yer alan 1915Çanakkale Köprüsü ile Asya yakasına geçerek Umurbey beldesi bölgesine ulaşmaktadır.

1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart Cuma 2022 tarihinde açılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Belli Oldu mu?

1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Belli Oldu mu?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleriyle alakalı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce bir açıklama yapmıştı. Çanakkale Köprüsü'nün ücretine dair açıklama yapan İsmailoğlu 'Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro olacak' demişti.

''Cumhurbaşkanı Açıklayacak...''

''Cumhurbaşkanı Açıklayacak...''

Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili  'Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz. Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız' açıklamalarında bulundu.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın