Görüş Bildir
Haberler
17 Mart 2022 Yarım Altın Fiyatları: Yarım Altın Ne Kadar, Kaç TL? Yarım Altın Piyasasında Son Durum Ne?

17 Mart 2022 Yarım Altın Fiyatları: Yarım Altın Ne Kadar, Kaç TL? Yarım Altın Piyasasında Son Durum Ne?

CansinA
17.03.2022 - 14:11

Yatırımcıların en çok rağbet gösterdiği seçeneklerden birisi de tartışmasız altın. Yıllardır vatandaşın gözdesi ve ilk tercihi olan altın fiyatları yine yükselişte. Aralık ayında rekor seviyelere yükselen altın fiyatlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahalede bulunulacağını açıklamış, müdahalenin ardından da döviz kurlarıyla birlikte altın fiyatları da düşüşe geçmişti. Düşüşün ne kadar süreceği tartışılırken Rusya - Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte döviz piyasası ve altın fiyatları yeniden hızlı bir yükselişe geçti. Yatırımcılar kazançlarını, kayıplarını dakika dakika görebilmek için altın fiyatlarını dört gözle takip ediyorlar. Altınlar arasında da halkın tercihi yarım altından yana oluyor. Peki yarım altının alış ve satış fiyatları kaç lira? En çok talep gören altın çeşitlerinden olan yarım altının 17 Mart Perşembe günü fiyatı kaç TL oldu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarım altını olan vatandaşlar bir kazançları ya da kayıpları olup olmadığını merak ediyor. Yarım altının fiyatı ne kadar oldu? Alış ve satış fiyatları kaç TL? İşte 17 Mart Perşembe 2022 yarım altın fiyatlarındaki son durum...

Yarım Altın Alış ve Satış Fiyatı

Yarım Altın Alış ve Satış Fiyatı

Alış:  2.987,00 TL

Satış:  3.013,00 TL

Yarım Altın Nedir?

Yarım Altın Nedir?

Yarım altın, Çeyrek altının 2 katı Cumhuriyet altının yarısı diğer bir deyişle yarımlıktır. Yarım altının arka yüzünde yıldızların içinde bir Atatürk portresi bulunmaktadır. Bu portrenin altında da yarım altının basıldığı tarih bulunmaktadır. Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır.

Altın Nasıl Yapılır? Nerelerde Bulunur?

Altın Nasıl Yapılır? Nerelerde Bulunur?

Altın, magma adı verilen erimiş kayaların, katı kayalar içerisinde katmanlaşması ile meydana gelir.

Magma içerisindeki sıvı halde bulunan altın, depremler ve diğer jeolojik hareketler sonucunda açığa çıkan basınç sayesinde sıvı altınlar, kayaların içerisine dolar. Ayrıca rüzgâr, su gibi doğal etkenlerle de dere yataklarında altınların ortaya çıkmasına neden olur.

Altın nerelerde bulunur?

Kayaların içleri, kayaçlar, akarsu yatakları, volkanik kayalar ve dere yatakları oluyor. Yeryüzündeki altının çoğu ise kayaçlar arasındaki altın yataklarında bulunuyor.

Altın Nasıl İşlenir?

Altın Nasıl İşlenir?

Altın çıkarıldıktan sonra karbon ve siyanür gibi kimyasal işlemlerden geçirilmesi saflaşmasını sağlar. Özellikle kayaçlar üzerinde bulunan ince yapılı altınların saflaştırılmasında da siyanür tercih edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın