Görüş Bildir
Haberler
14 Şubat'ı Yalnız Geçiren Erkeklerin Çekmek Zorunda Kalmadıkları 14 Çile

14 Şubat'ı Yalnız Geçiren Erkeklerin Çekmek Zorunda Kalmadıkları 14 Çile

Yalnız ve erkek misin? Aaa takvim de 14 Şubat'ı gösteriyor. Kendini sakın yalnız hissetme. Muhtemelen yalnız olmadığını dünyada senin gibi milyonlarca insanın olduğunu çok iyi biliyorsun. Buna rağmen içinde bir burukluk var. Ancak tasalanma yiğidim, sen yalnızsın ama bir de yalnız olmayan şanssız erkeklerin 14 Şubat'ta çektikleri çileler var. Belki okur da haline şükredersin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hediye alma çilesi

Olayın maddi yönünü es geçiyoruz. Dünyanın en zor şeylerinden biri bir kadın için hediye seçmek. Hele takı, giyim gibi bir olaya girdiysen günlerce çıkman imkansız bir girdapta bulursun kendini.

2. Planlamalar, planlamalar, planlamalar...

14 Şubat yapacaklarınızı planlarken Devlet Planlama Teşkilatından daha ince hesaplar yapman gerek. Gidilecek yer, hediyenin zamanlaması vs. O gün çok önemli bir işinden veya denk gelirse izlemek istediğin maçtan feragat etmelisin. Neden? Çünkü 14 Şubat.

3. Ne giyecektik?

3. Ne giyecektik?

Adı üzerinde özel gün. Rahat hissettiğin bir kombin günün ciddiyetine zarar verebilir. Amcaoğlunun düğününde giydiğin takımın da modası geçeli yıllar oldu. Kombinlerden kombin beğen bakalım.

4. Toplama kampı ortamı.

Çiçek alma sırası, taksi bekleme sırası, hediye alma sırası. Aynı şeyleri aynı anda yapmaya çalışan milyonlarca çift ama sizin için özel bir gün. Yersen...

5. Haline, tavrına aşırı derecede dikkat etmek.

O seni öyle olduğun için sevdi ama 14 Şubat'ta işler değişir. Bir Beyoğlu beyefendisi veya bir İngiliz centilmeni gibi davranman şart. Sandalye çekmeler, Nusret'in tuz ekmesi hassasiyetinde gereksiz hareketler falan... 14 Şubat avcı ve toplayıcı kültürün yüz akı erkek cinsini robotlaştırmak için bire bir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kasa önünde kuyrukta beklemek.

Aşkınız özel, siz çok özelsiniz, sizin sevginizin eşi benzeri dünyada bulunmaz ama aynı kuyrukta aynı kazağın parasını ödemek için sırada beklediğin onlarca kişi var. Gerçekten çok özelsiniz. Devam.

7. Özel günlerde pusuya yatan çiçekçiler.

7. Özel günlerde pusuya yatan çiçekçiler.
7. Özel günlerde pusuya yatan çiçekçiler.

Fırsatçılık denince akla iki isim gelir. Birisi İtalyan futbol tarihinin önemli golcülerinden Filippo Inzaghi, diğeri de bildiğimiz çiçekçi. O güller, buket buket çiçekler cebini delmek için fırsat kolluyor.

8. Mekan seçimi

Konum, konsept, fiyat, trafik, hizmet, yemeklerin lezzeti gibi yüzlerce kombinasyonu aynı anda düşünüp en uygun mekanı bulman şart.

9. Rezervasyon

Eveeeet! Geldik zurnanın zırt dediği yere. Bu pek çok ultra mükemmel özel gün için dışarıda rezervasyon yaptırman şart. Çünkü bu 14 Şubat öyle bir çılgınlık ki yer ayırtmazsan Endüstri Meslek Lisesi kantininde çift kaşarlı tost yemeye tabure bulamazsın. Yerini önceden ayırtman gerek.

10. Ulaşım

10. Ulaşım

Bu kadar kişi böylesine 'özel' bir günü kutlamak isteyince ulaşım da sorun olacaktır elbette. Aracın varsa park yeri bulamazsın, aracın yoksa toplu taşımada yer. Toplu taşımada yer yoksa taksiyi hiç bulamazsın. Neden? Çünkü 14 Şubat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ayın 14'ünün ayların en sıkıntılı günü olması.

Açıklıyoruz. Özel sektör çalışanıysan maaşını ayın başında alırsın ve maaş ayın 14'üne kadar suyunu çekmiş olur. Eğer devlet memuruysan maaşına daha bir gün vardır ve o ayın muhtemelen en meteliksiz saatlerine denk gelir. Öğrenciysen bursun, kredin çoktan sana yıldızlardan el sallıyor olur. Bir de buradan yak.

12. "Hediyeyi beğenir mi acaba?"

Önemli olan düşünmek değil mi? Karşı tarafın düşüncesi bu olsa bile için içini yer. 'Ulan çok mu ucuza kaçtık?', 'Çok mu pahalıya kaçtık? Şimdi mahcup olmasın.' gibi sorular beynini yer durur. Hediyeyi verdiğinde her türlü teşekkürü kapacaksın ama takdir? Takdir yüce sevgilinin.

13. Hediye zamanlaması

Önemsiz gibi gözüken detayların en önemlisi de budur. Hediyeyi tavuk dürümcü gibi uzatmak olmaz. Zamanlama önemli. Yemekten önce mi? Yemek esnasında mı? Yemek bitince mi? En doğru an hangisi? Vallahi bu ince hesaplar adamı yer bitirir.

14. Zoraki romantizm

Kalpler, güller, sevgi dolu sözler, mesajlaşmalar, ponçiklik çabaları, sevimlilikler... Bir erkek 13 Şubat veya 15 Şubat günü aynı kişi değilmiş gibi romantik olmak için kendini kasar da kasar. Kasmak zorundadır. Çünkü bugün özeldir. Neden özeldir? Çünkü 14 Şubat. Bu kadar. Sen sen ol bugün yaşayacağın kafa rahatlığının kıymetini bil. O sap sap, mahzun mahzun tavana bakan gözlerinden öpüyorum. 15 Şubat güzel bir gün olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
67
20
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

Kadın Erkek eşitsek , neden bunları erkek yapmak zorunda?

hiç sevgilimiz olmadı ki olanlar sevdigi insanla bir ömür yaşamanın nasıl oldugunu anlatsın ben yalnızlıgı biliyorum

sevdigin insanla birlikte sevdiginiz şarkıyı dinlemeyi tarif etsen

Taner Beyribey

Çok şükür bugün de kendimi bu şekilde teselli ettim :D