Görüş Bildir
Haberler
14. İzmir Öykü Günleri’nde Ustalar Buluşacak

14. İzmir Öykü Günleri’nde Ustalar Buluşacak

Batuhan
05.02.2016 - 13:38

Bu yıl 12-15 Şubat’ta 'Barış ve Gençlik' temasıyla düzenlenecek 14. İzmir Öykü Günleri, edebiyatın ustalarını bir araya getirirken, etkinliğin onur konuğu Necati Tosuner olacak. Konak Belediyesi’nin desteği ve yazar Ahmet Büke’nin koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte, geçen yıl Ağustos ayında yitirdiğimiz Tarık Dursun K. da anılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Öykü Günleri, 12 Şubat’ta Tarık Dursun K. günüyle başlayacak. Saat 14.00’te açılacak programda, 14.45’te “Tarık Dursun K. ve Edebiyatı” başlıklı oturumunda, Şükran Yücel yönetiminde, Ahmet Önal, Aydoğan Yavaşlı, Özlem Fedai, Hasan Özkılıç konuşmacı olacak.

İkinci oturumda, “Tarık Dursun K. ve Sineması” Kemal Özdemir ve Lütfü Doğtaş tarafından irdelenecek. Aynı günün akşamı Necati Tosuner’e onur ödülü sunulurken, Timuçin Şahin caz konseri dinlenebilecek.

13 Şubat Cumartesi günü 13.00’te “Dünden Bugüne Öykü Günleri” sinevizyon gösterisiyle geçmiş anılacak ve Kerem Işık, Dünya Öykü Günü Bildirisi’ni okuyacak. Ardından, “Necati Tosuner’in Öykü ve Edebiyat Dünyası”, Hülya Soyşekerci’nin yönetiminde, Leyla Ruhan Okyay, Behçet Çelik ve Hüseyin Yurttaş tarafından tartışılacak. 

Saat 15.10’da “Mekân (Şehir) ve Öykü” başlıklı oturumda, Mahir Ünal Eriş, Fergun Özelli, Sinan Sülün konuşmacı olacak. 

Diğer oturumun başlığı “Gençliğin Okur ve Yazar Olarak Dergi Macerası”. Barış İnce, Deniz Durukan, Özcan Karabulut ve Faruk Duman, Doğuş Sarpkaya’nın yöneticiliğinde deneyimlerini aktaracaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öykü günleri 14 Şubat’taki etkinliklerle sona erecek. Bu gün Necati Tosuner’in “Kambur” öyküsü Öykü Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye aktarılırken, Karin Karakaşlı, Sibel Öz ve Zafer Doruk’un söyleşisi dinlenebilecek.

Aynı gün çocuk ve gençlik edebiyatı Mavisel Yener, Hacer Kılcıoğlu ve Saba Kırer tarafından irdelenecek. “Genç Öykünün Yolculuğu” başlıklı son oturumda ise Ayşe Kaban, Ercan Yılmaz, Hande Gürbüz bir araya gelecek. 

Tüm etkinliklerin ücretsiz olarak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde izlenebileceği etkinlik kapsamında Tarık Dursun K’nin fotoğraflarından oluşan bir sergi de açılacak.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın