Görüş Bildir
Haberler
13 Ağustos | Rio'da Türk Sporcular Ne Yaptı?

13 Ağustos | Rio'da Türk Sporcular Ne Yaptı?

Mustafa Boztepe
13.08.2016 - 19:48 Son Güncelleme: 14.08.2016 - 00:29

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda bugün Türk sporcular, 5 farklı spor dalında mücadele verdi. Milli sporcular basketbol, boks, yelken, atletizm ve badmintonda sahne aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Potanın Perileri uzatmalarda kazandı

Potanın Perileri uzatmalarda kazandı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'ndaki son maçında ev sahibi Brezilya'yı iki uzatma sonunda 79-76 yendi.

Bu sonuçla Türkiye, grubu 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle tamamladı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi, yarın oynanacak B Grubu 5. maçlarının ardından belli olacak.

A Milli Takım, Nevriye Yılmaz'ın üç ve iki sayı çizgisinden üst üste attığı sayılarla 8-2 öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamadı. Brezilya, seyirci desteğinin de avantajıyla pota altından bulduğu sayılarla 13-0'lık seri yakaladı ve ilk periyodu 15-8 üstün bitirdi.

İkinci periyotta hücumda isabetli atışlar bulamayan ve çok top kaybı yapan ay-yıldızlı takım karşısında oyunun kontrolünü ele geçiren Brezilya, Castro ve Souza'nın sayılarıyla farkı açarak soyunma odasına 36-20 üstünlükle girdi.

İkinci yarıda savunmasını sertleştiren ve hücumda daha iyi organize olan milliler, rakibine oranla daha üstün bir performans sergiledi. Olcay, Işıl ve Sanders'ın skora katkı sağlamasıyla aradaki farkı eriten Türkiye, üçüncü periyodu 47-41 geride kapadı.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan milliler, kolay sayı şansı vermediği Brezilya karşısında Şebnem Kimyacıoğlu ve Sanders'ın sayılarıyla yeniden öne geçti. Brezilya ise pota altından Santos ve Souza ile basketler buldu. Son dakikasına 60-60 eşitlikle girilen müsabakada iki taraf da skor üretemedi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Tamamen dolu tribünlere oynanan maçta uzatmada Brezilya Castro ile, Türkiye ise Şebnem ve Sanders ile skor ürettti. İki takım, bir kez daha birbirine üstünlü kuramadı ve ilk uzatma 70-70'lik eşitlikle sona erdi.

Büyük bir çekişmenin yaşandığı ikinci uzatmada Türkiye, son saniyelerde Sanders'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla Brezilya'ya üstünlük sağladı ve karşılaşmadan 79-76 galip ayrıldı.

Millilerde Sanders, 23 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Brezilya'da ise Castro'nun 22 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Jak Ali Harvey yarı finalde

Jak Ali Harvey yarı finalde

Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında milli sporcu Jak Ali Harvey, erkekler 100 metre elemelerinde piste çıktı.

Milli sporcu Harvey, serisinde elde ettiği 10.14 saniyelik derecesiyle Jamaikalı Yohan Blake'in ardından ikinci sırayı alarak adını yarı finale yazdırdı.

Erkekler 100 metrede yarı finaller ve final yarışı yarın yapılacak.

Özge Bayrak galip!

Özge Bayrak galip!
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da düzenlenen badminton müsabakalarında, milli sporcu Özge Bayrak, I Grubu'ndaki ilk maçında Jeanine Cicognini ile karşılaştı.

Rakibini 21-14 ve 21-9'luk setlerle 2-0 yenen Özge Bayrak, olimpiyatlara galibiyetle başladı. Milli sporcu gruptaki ikinci maçında, yarın Güney Koreli Bae Yeon-ju ile karşılaşacak.

Özlem Kaya, Tuğba Güvenç ve Meryem Akdağ elendi

Özlem Kaya, Tuğba Güvenç ve Meryem Akdağ elendi

Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, kadınlar 3 bin metre engelli elemeleri sona erdi.

Özlem Kaya, 9.32.03'lük derecesiyle serisinde 9'uncu, toplamda 20'nci olarak finale kalamadı.

Yarışı 9.49.93'lük zamanıyla bitiren Tuğba Güvenç, serisinde 14'üncü, toplamda 41. sırayı alarak elendi.

Meryem Akdağ ise 9.50.17'lik süresiyle serisinde 14'üncü, toplamda 43'üncü sırayı elde ederek olimpiyatlara veda etti.

Bu arada müsabaka sırasında bir ayakkabısı çıkan Etiyopyalı atlet Etenesh Diro, yarışı bu şekilde tamamlamak zorunda kaldı. Yarışı toplam sıralamada 24'üncü bitiren Etiyopyalı atlet, final şansını yitirdi.

Ali Eren Demirezen elendi

Ali Eren Demirezen elendi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da gerçekleştirilen artı 91 kilo müsabakasında, milli boksör Ali Eren Demirezen ile Filip Hrgovic karşılaştı.

İlk turu bay geçen milli boksör, ikinci turda mücadele ettiği Hrgovic'e 3-0 yenilerek olimpiyatlara veda etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk Eker elendi

Selçuk Eker elendi

Boksta 52kg 32’li eleme turunda Çinli Jianguan Hu’yla karşılaşan sporcumuz Selçuk Eker 2-1 yenilerek elendi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
68
19
11
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih ışık

Bi basketbol takımı yardırdı onlar da olmasa halimiz perişan.

melih ışık

öyle emin olmak anlamsız. İlk defa katıldıkları olimpiyatlarda çeyrek final oynadılar ve talihsiz bir yenilgi aldılar bu yıl madalya bekliyorum ben.

vOLCano

napsınlar işte öyle müsabakalara geldiler yenilip otellerine gittiler falan..

tevfik fikret

Fotoğraf çektirdiler geldiler ha birde bardakla sırtlarını çekmeyi öğrendiler, elin adamları bizde ki tekniği kendi sporcularında kullanıp başarılı oldular y... Devamını Gör