Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre İçindeki Hangi Duygu Seni Tehlikeli Yapıyor?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre İçindeki Hangi Duygu Seni Tehlikeli Yapıyor?

İçimizde engel olamadığımız veya zaaflarımızı oluşturan duygular bazı kararlarımızda etken rol alabilir. Bu kararlar ise bizi tehlikeli sonuçlara götürebilir. Senin tehlikeli olmana neden olan duygu ne?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım bir insanı kaybetmemek için neler yapabilirsin?

3. Söyle bakalım bir insanı kaybetmemek için neler yapabilirsin?

4. İstediğin şeylere kolay ulaşıyor musun?

5. Çok istediğin bir şeye ulaşamayacak olmak seni nasıl hissettirir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok sinirlendiğin anlarda sakinleşmek için neler yaparsın?

7. Senin için hayat kolay mı?

8. Bazen duygularını kontrol edemediğin oluyor mu?

8. Bazen duygularını kontrol edemediğin oluyor mu?

9. Kendini en son ne zaman huzurlu hissettin?

9. Kendini en son ne zaman huzurlu hissettin?

10. Son olarak duygularını rahatça belli edebiliyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seni korku duygusu tehlikeli yapıyor.

Seni tehlikeli yapan şey korku... Sen çoğu zaman içindeki korkuya engel olamıyorsun. Her konu hakkında aklını kemiren bu düşünce sana çok yanlış şeyler yaptırabiliyor. Bunlardan biri de tehlike... Sen korku duygusuyla tehlikeli biri oluyorsun. Yapmayacağın ve alışık olmadığın şeyler yapmaya başlıyorsun. Hayatının istediğin gibi gitmeyeceği düşüncesi, sevdiklerinden uzaklaşacağın düşüncesi veya başarısızlık düşüncesi sende korkuya neden oluyor. İçindeki bu korkudan kopamıyorsun. Her an kendini bu düşüncenin tam ortasında buluyorsun. Sen ne kadar kaçmaya çalışsan ve düşünmemeye çalışsan da bu korku ile yaşmaktan yorulmuşsun. Seni tehlikeli biri haline getiren bu düşünceyle savaşamıyorsun. Korktuğun için farklı düşünüyor ve farklı davranışlar sergiliyorsun. Sana ait olmayan bu davranışlar seni de bambaşka birine dönüştürüyor. Kendin gibi olamadığın hayatında aslında başka biri olmuşsun. Hayatına bu korku hissi ile devam etmen çok zor. Her zaman her şey yolunda gitmeyeceği gibi her zaman herkes yanımızda da olamayabilir. Bu farkındalığa ulaştığında şu an sahip olduğun şeylerin değerini bilirsin.

Seni istek duygusu tehlikeli yapıyor.

Seni tehlikeli yapan şey isteklerin... Önünde büyük hayallerin ve isteklerin duruyor. Bunlara ulaşamama duygusu veya bir gün her şeyi kaybetme duygusu seni tehlikeli biri yapıyor. Senin isteklerin sonsuz. Çok şeyi hak ettiğini düşünüyor ve istediğin her şeye sahip olmak için de çalışıyorsun. Sen bu duyguyla hareket ettiğin sürece davranışlarını da kontrol edemiyorsun. Çünkü bu duygu sana hiç yapamayacağın şeyler yaptırıyor. İsteklerinin sonsuzluğu ve hak ettiğin şeyleri alma arzusu seni farklı birine çeviriyor. İçinde hiç tanışmadığın hırslı biri var. Gücü seviyor ve başarılı olmak sana mutluluk veriyor. Bu güç ile birçok şeyi elde edebileceğini biliyorsun Bu da aslında seni daha da yüceltiyor. Önünde bir şeye ulaşmak için engel varsa o engeli aşmak sana ayrı bir haz veriyor. Gözün hiçbir şeyden korkmuyor. Kendin ve isteklerin için yapamayacağın şey olmadığını biliyorsun. Seni tehlikeli yapan şey bu kadar gözünün kara olması... Sana biri yapamazsın derse ona nasıl yapılacağını gösterirsin. Senin isteklerin de önünde birer hedef ve bu hedeflerin her geçen gün büyüyor.

Seni imkansızlık duygusu tehlikeli yapıyor.

Seni tehlikeli yapan şey imkansızlık duygusu. Sana imkansız görünün her şey daha cazip geliyor. Bu duyguyla hareket ettiğinde tehlikeli biri olabiliyorsun. Çünkü imkansız olan şeylerle mücadele etmek sana iyi geliyor. Pes etme duygun zayıf. Bir şeyin yakasını zar zor bırakırsın. Çünkü o şeyle inatlaşmak ve sana karşı gelmesi seni daha da hırslandırır. Karşında bir rakip varmış gibi düşünürsün. Bu nedenle senin içindeki bu duygu seni tehlikeli biri yapabiliyor. Mantıklı düşünemediğin anlarda daha çok devreye giriyor. Bu tehlikeli davranışların senin hiç bilmeyen yüzünü ortaya çıkarıyor. Sen ne kadar daha naif biri olsan da bu özelliğin senin hırslı kişiliğini ortaya çıkarıyor. Sen imkansız olan şeylerden zevk alıyorsun. Birinin karşında durması sana aslında birçok şey düşündürüyor. Kendini hiç olmadık yollarda bulabiliyor ve oradan ilerliyorsun. Seni bir şeyden vazgeçirmek çok zor. Bu özelliğin nedeniyle aslında birçok şeyde vakit kaybediyorsun. Kendine bir sonuç ararken aslında ne kadar çok zamanını gittiğini fark etmiyorsun. Seni tehlikeli yapan bu şey aynı zamanda vaktini de alıyor.

Seni acı duygusu tehlikeli yapıyor.

Seni tehlikeli yapan şey acı duygusu... Sen canın yandığında çok tehlikeli biri olabiliyorsun. Biri kasıtlı bir şekilde seni üzen bir cümle kurduğunda gözlerinden ateş çıkabiliyor. Öfkeni gizleyemiyor ve aslında gizlemek için de çabalamıyorsun. Kırılgan birisin ama bu kırılganlığın canın yanan kadar. Bunu hissettiğin an kendini korumaya almak zorunda olduğunu biliyorsun. Bu nedenle de aslında yapmayacağın şeyler yapıyorsun. Kim senin canını yaktıysa onu unutmuyor ve yaptığını da kendine unutturmuyorsun. Çünkü senin adaletinde herkes hak ettiğini yaşamalı. Eğer bu adaleti sen sağlayacaksan da bunun için elinden geleni yaparsın. Senin içinde hem adaletli hem de öfkeli biri var. Bu kişiyi dengede tutmak oldukça güç. Çünkü adaleti sağlarken, öfkeni dizginleyemeyebiliyorsun. Canın yandığında ortaya çıkan kişi tamamen kendini koruma amaçlı. Bunu yansıttığın insanlar sana karşı ön yargılı olabiliyor ama bunu da önemsemiyorsun. Seni tehlikeli yapan bu acı duygusu aynı zaman da seni herkesten de koruyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
29
19
13
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın