Görüş Bildir
Haberler
TV
10 Madde ile Seinfeld Dizisinin Unutulmaz Karakteri Cosmo Kramer ve Enteresan Fikirleri

10 Madde ile Seinfeld Dizisinin Unutulmaz Karakteri Cosmo Kramer ve Enteresan Fikirleri

Anıl Göç
15.05.2016 - 17:36

Seinfeld dizisi 1989-1998 yılları arasında yayınlanmış bir komedi dizisidir. Larry David tarafından yaratılan dizi, 9 sezon ve 180 bölümden oluşmaktadır. Cosmo Kramer karakteri de bu dizideki yardımcı karakterlerden birisidir. Karakter, Michael Richards tarafından canlandırılmıştır. Esasında bu karakter, dizinin yazarı Larry David'in gerçek hayattaki arkadaşı Kenny Kramer'dan uyarlanmıştı.

Cosmo Kramer özgün fikirlere sahip, yerinde duramayan, enerjisi tükenmeyen ve başlı başına çok komik bir karakterdi. Dizide neredeyse her göründüğü sahnede seyircisini neşelendirmeyi başardı. Bazen de gülmekten kırdı geçirdi. Bu içerikte Cosmo Kramer karakterinin, enteresan ve komik diyaloglarını sizlere sunuyor ve Seinfeld dizisini de herkese tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevgilisini Terk Etmesi

Kramer sevgilisine hitaben: Kendine bir bak. Neden hayatın için bir şeyler yapmıyorsun ki ? Bütün gün burada oturuyorsun, topluma hiçbir katkın yok, sadece evrende yer kaplıyorsun. Ben nasıl senin gibi birisiyle birlikte olabilirim ki ? Bu kendime saygısızlık olur.

Kramer hiçbir işte çalışmayan birisiydi. Bu sebeple ayrılırken sevgilisine  sunduğu gerekçeler kendisiyle çelişiyordu. İşin ekstra komik tarafı, Kramer bunları söyledikten sonra fikrini değiştirip özür dileyerek söylediklerinin tamamını geri aldığını söylüyor.

Böyle anlatınca komik olmadı ama sahneyi izleseniz çok komik yani.

Buyrun:Cosmo Kramer 'inspirational' speech from Seinfeld.

2. Garip Fikirleri

Kramer'ın arkadaşı George Costanza bademcik ameliyatı olacağı sırada, doktorlar kendisine ameliyattan önce bir şey yememesini tembih ederler.

Kramer bu fikri çok saçma bulur:

-Ameliyattan önce mutlaka yemek yemelisin, ameliyat sırasında güçlü olman lazım.

3. Diş Hekimleri Hakkındaki Teorisi

Kramer, diş hekimine gitmeden 24 saat önce dişlerin fırçalanmaması gerektiğini söyler. Bunun diş hekimini yanılttığını savunur.

4. Kramer ve ABD Başkanı

Kramer dizinin bir bölümünde, 1974-1977 yılları arasında ABD başkanlığı yapmış olan Gerald Ford ile fotoğraf çektirdiğini iddia eder. Fakat sonrasında Gerald Ford'u fotoğraftan sildirdiğini söyler.

5. Opera Üzerine Görüşleri

Kramer opera için takım elbise giymenin gereksiz olduğunu savunur. Bunu insanların kendi kendilerine takıntı haline getirdiklerini ve operaya günlük kıyafetlerle de gidilebileceğini söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Opera Tezi

Kramer, eskiden İtalya'da insanların sürekli operadaki gibi iletişim kurduklarını söyler. Jerry, bugün neden o şekilde konuşmadıklarını sorunca Kramer şöyle cevap verir:

-Böyle konuşmak çok zor, zamanla yoruldular tabi.

Bu sahne için bakınız: Seinfeld Clip - Kramer Sings Opera

7. Spora Olan İlgisi

Kramer düzenli biçimde golf oynar. Arkadaşı George Costanza'nın babası, eve bilardo masası aldığında oyun için Kramer'i de davet eder. Fakat oda çok küçük olduğu için pek rahat oynayamazlar.

Bilardo Sahnesi: Kramer playing pool

8. Kramer ve Tütün Mamulleri

Kramer puro ve pipo içmeyi çok sever. Hatta bir bölümde puro içerken saçını tutuşturmuştur.

Sahne için bakınız: Kramer sets his hair on fire

9. Yanında Cüzdan Taşımaz

Çünkü cüzdanı arka cebinde taşıyınca kalçasına zarar verdiğini söyler.

10. Saat Kullanmaz

Havaya bakarak saati tahmin ettiğini söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Cosmo Kramer ve En Komik 50 Sahnesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
43
22
18
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
angeliss

Gelmiş geçmiş en komik dizi <3

Art Vandelay

10.madde yanlış, 8.sezonda saat kullanıyor hatta bir bölümde yaz-kış saati uygulamasından dolayı hep 1 saat ileri kalıyordu saati.

morgoth's sauron

bar sahnesi be abi :D