Görüş Bildir
Haberler
10 Korkutucu Hayalet Hikayesi Görüntü ve Kayıtları

10 Korkutucu Hayalet Hikayesi Görüntü ve Kayıtları

04.07.2014 - 19:15 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:34

10 Korkutucu Hayalet Hikayesi Görüntü ve Kayıtları

Bazıları ruhların ve hayaletlerin aramızda dolaştıklarına ilişkin bir takım kanıtlar sunma çabasında ise de bu konuda bilimsel kanıtlanmış hiç bir bulgu bulunmamakta. İşte size ileri sürülen deliller. İnanıp inanmamak tamamen sizin elinizde..

Kaynak: http://mevzune.com/10-korkutucu-hayal...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Lale Merdiven Hayaleti

1 - Lale Merdiven Hayaleti

1966 yılında, emekli papaz Rev Ralph Hardy tarafından yakalanan bu görüntü, İngiltere Greenwich’te bulunan Ulusal Denizcilik Müzesi’nin Kraliçe’nin Evi bölümündeki (Lale Merdiven olarak anılır) spiral merdivenlerde çekildi. Uzmanlar, fotoğrafın orijinal negatif üzerinde yaptıkları analizleri sonrasında fotoğraf üzerinde herhangi tahrif veya manipüle edici bir müdahalenin olup olmadığını tespit edilememişlerdir. Fotoğraf, Kraliçe’nin Evi bölümünde çok kere  hayalete rast gelindiği konusundaki iddialara kanıt olarak sunuldu. Bir çok ziyaretçi temizlik elbisesi içindeki hayaletlerin merdivenlere tutunur bir şekilde  gördüklerini iddia etmişlerdir.

Tarihçiler, yaklaşık 300 yıl önce  bu merdivenlerden yaklaşık 50 metre yukarıdan bir hizmetçinin atıldığını belirtmekteler.

2 - Arka Koltuk Hayaleti

2 - Arka Koltuk Hayaleti

1959 yılından Mabel Chinnery adlı bir İngiliz, annesinin mezarını ziyareti sonrasında, arabada kendisini bekleyen eşinin fotoğrafını çektiğinde böyle bir manzara ile karşılaşacağını bilemezdi herhalde. İddiaya göre Chinnery, kocasının fotoğraflarken, arabada hiç kimse bulunmuyor olmasına rağmen, fotoğrafta arka koltukta gözlüklü birisinin bulunduğunu farketmiş. Dikkatle baktığında bu kişinin ölen annesi olduğunu anlamış.

Yapılan uzman incelemeleri sonrasında fotoğraf üzerinde herhangi oynama yapılmadığı ve fotoğrafın orjinal olduğu sonucuna varılmıştır.

3 - Doğu Eyalet Hapishanesi Hayaleti

3 - Doğu Eyalet Hapishanesi Hayaleti

Aşağıdaki video,Philadelphia’nın tarihi Doğu Eyaleti Hapishanesinin güvenlik kameralarının çektiği görüntüler. Görüntülerde belli belirsiz kameraya doğru ileri geri gidip gelen ve ne olduğu belli olmayan karartılar yer almakta.

4 - Oyuncakçı Dükkanı Hayaleti

4 - Oyuncakçı Dükkanı Hayaleti

ABD Sunnyvale’de bir oyuncakçı dükkanında oyuncakların yer değiştirdiği, kendi kendine hareket ettiği , yerlerinden devamlı yere veya gelen müşterilerin üzerlerine düştüğü konusunda paranormal iddialar arttınca, durum bir çok medyumun ilgisini çekmiştir. Dönemin ünlü medyumlarından Sylvia Browne başta olmak üzere bir çok medyum dükkanı birden fazla kez ziyaret etmiş ve ayinler düzenlemiştir. 1977 yılında yine bu ziyaret ve ayinler sırasında bir TV şovu için çekilmiş olan yukarıda fotoğrafta ayakta duvara yaslanmış varlığın, dükkanda hem dükkan sahibine hem de dükkan müşterilerine şakalar yapan şey olduğu kanaatine varılmış, hatta varlığa John ismi bile verilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 - Hayalet Büyükbaba

5 - Hayalet Büyükbaba

Denise Russell, 1997 yılında büyük annesinin ölümünden kısa bir süre önce bir piknik sırasında çekmiş olduğu fotoğrafı ölümünden sonra tekrar incelediğinde kendisinin iddiasına göre inanılmaz bir ayrıntı ile karşılaşmış. Zira büyükannesinin arkasında ayakta bir adamı farketmiş. Russell,fotoğrafı eski fotoraflarla karşılaştırdığında ayakta duran adamın 1984 yılında ölen büyükbabası olduğunu söylüyor.

6 - Raynham Hall’ın Leydisi

6 - Raynham Hall’ın  Leydisi

İngilte’de Norfolk’ta bulunan Raynham Hall Şatosunda Kaptan Provand ve Indre Shira tarafından 1936 yılında çekilen bu görüntü, tüm zamanları en ünlü hayalet görüntüsüdür. Country Life dergisi adına fotoğraf çekiminde bulunmak amacıyla gelinen Şatoda yakalanan bu görüntüde yer alan kişinin, şatonun eski ev sahibi Leydi Dorothy Townsend olduğu rivayet edilmektedir. Fotoğraf üzerinde oynama yapıldığına ilişkin bugün bile hiç bir bulgu bulunamamaktadır.

Bugün bile Raynham Hall Şatosu perili olarak bilinmektedir.

7 - Hayalet Bebek

7 -  Hayalet Bebek

Bu fotoğraf, 1946 yılında, Bayan Andrews adında bir kadın tarafından  ölen kızının Queensland, Avustralya’da bulunan mezarında çekildi. Fotoğrafı daha sonra eline alan Bayan Andrews, kızının mezarının üzerinde oturan bu bebeği görmüş. O gün için mezarlıkta herhangi bir bebekli ailenin olmadığını söyleyen Andrews, fotoğraftaki bebeğin, bir yıl önce ölen kızı da olmadığını söylemiştir.

Yıllar sonra, Avustralya paranormal araştırmacı Tony Healy vakayı incelemiş ve  Bayan Andrews’in kızının mezarının yanında  iki kız bebeğinin daha  mezarlarının olduğunu belirtmiştir.

8 - Washington Dağ Oteli

8 - Washington Dağ Oteli

1902 yılında açılmış olan ve ABD New Hampshire’de bulunan otel, içinde ruh ve hayaletlerin olduğuna dair  bir çok iddialara ve görgü tanıklarına sahip bir otel. Otelin özellikle yaz aylarında en konforlu odası olan 314 Nolu prenses suitinde  paranormal aktivitelerin yoğunlaştığı rivayet edilmektedir.

9 - Çiftlik Evi’nin Hayaleti

9 - Çiftlik Evi’nin Hayaleti

Dikkatle bakıldığında oldukça şaşırtıcı görünen bu fotoğraf, Fotoğrafçı Neil Sandbach Hertfordshire tarafından  İngiltere’de  bir çiftlik evinin etrafında yapmış olduğu fotoğraf çekimleri sırasında yakalandı. Sandbach ertesi gün  çekmiş olduğu fotoğrafları incelediğinde gözlerine inanamadı; fotoğrafların birinde beyaz gecelik içinde bir çocuğun asılı vaziyette fotoğraf karesine girdiğini gördü. Çiftlikte doğaüstü olayların yaşanıp yaşanmadığı konusunda çiftlik evi sahipleri ile konuşan Sandbach’a , çiftlik sahipleri  bir çok kez beyaz gecelik içinde bir erkek çocuğu hayaleti gördükleri beyan etmişlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 - Oklahama’da Kazalı Arabalar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
51
45
31
28
23
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İnanan var mı la cidden ?

Ünal Öztürk

Bu gece yine uyku yok :D

nemevzu

Valla, bu yazıyı hazırlarken ben de çok ürktüm. Bu arada yazıdaki kelime düşüklükleri için özür diliyorum. Ama haber içeriği düşünüldüğünde bu düşüklükler fa... Devamını Gör