Görüş Bildir
Haberler
10 Büyükelçi Kimdir? İstenmeyen Adam İlan Edilen 10 Büyükelçi Hangi Ülkelerin? Erdoğan Talimatı Verdi...

10 Büyükelçi Kimdir? İstenmeyen Adam İlan Edilen 10 Büyükelçi Hangi Ülkelerin? Erdoğan Talimatı Verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala açıklamasında bulunan 10 Büyükelçi için, istenmeyen adam ilan edilmesi talimatını verdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacak, bilecek. Anlamadıkları gün burayı terk edecekler' dedi. Peki, 10 büyükelçi kimdir? İstenmeyen adam ilan edilen 10 büyükelçi hangi ülkelerin? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erdoğan, 'Nasıl 19 yıldır bu ülkeyi kimseye yem etmediysek, nasıl tüm kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktıysak bu defa da aynı şeyi yapacağız.' diye konuştu.

'Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir.' diye konuşan Erdoğan, 'Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz.' ifadesini kullandı.

10 Büyükelçi'nin Osman Kavala hakkındaki açıklamalarına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.' dedi. Peki, 10 büyükelçi kimdir? İstenmeyen adam ilan edilen 10 büyükelçi hangi ülkelerin?

10 Büyükelçi Kimdir?

10 Büyükelçi Kimdir?

18 Ekim'de Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın imzaladığı ortak bir açıklama yayımlandı. Açıklama, ABD, Almanya ve Kanada başta olmak üzere bazı ülkelerin Ankara'daki büyükelçiliklerinin sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Bugün, Osman Kavala'nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor. Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.'

Açıklamanın ardından, 10 ülkenin Ankara büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Salı günü büyükelçiler dışişleri bakanlığına gittikten sonra Bakanlık'tan yapılan açıklamada, 'büyükelçilerin uyarıldığı' belirtilmişti. 21 Ekim'de 10 ülkenin Ankara Büyükelçilerinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki açıklamaları sorulduğunda Erdoğan, 'Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz' demişti.

10 Büyükelçi Hangi Ülkelerin?

10 Büyükelçi Hangi Ülkelerin?

Türkiye’de seçilmiş iktidarı devirme alçaklığında bulunma teşebbüsündeki her olayın arkasında olduğu ortaya çıkan Osman Kavala’nın serbest bırakılması için hadsiz çağrıyı yapan 10 büyükelçi Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçileridir.

10 Büyükelçi Ne Dedi?

10 Büyükelçi Ne Dedi?

10 ülke tarafından yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi: “Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın