Görüş Bildir
Haberler
1 Mayıs'ta işkence yapan polislere beraat

1 Mayıs'ta işkence yapan polislere beraat

ulaş deniz taylan türk
29.06.2014 - 13:03 Son Güncelleme: 29.06.2014 - 20:22

1 Mayıs'ta işkence yapan polislere beraat

2009 yılı Taksim 1 Mayıs eylemlerinde polislerce dövülen ve işkence edilen TKP üyesinin şikayeti üzerine açılan davada tüm sanıkların beraatine karar verildi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, 2009 yılı 1 Mayıs eyleminde işkence yaptıkları için yargılanan polisler hakkında beraat kararı verdi. 1 Mayıs eyleminde polisler tarafından dövülen ve işkence edilen TKP üyesi M.Ç.'nin şikayeti üzerine ve verilen 2 yıllık hukuk mücadelesi sonucunda işkenceci polisler hakkında dava açılmıştı. Mahkeme, geçen Perşembe günü tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Çevik kuvvet tarafından darp edilmişti

M.Ç., 1 Mayıs 2009'da beraberindeki arkadaşıyla birlikte TKP kortejine katılmak için Tarlabaşı'ndan Taksim'e doğru giderken yolun sağ tarafında çevik kuvvet polisleri tarafından önü kesilerek hukuksuz aramaya tabi tutulmuş, ardından 6 polis tarafından feci şekilde darp edilmişti. Küfürler eşliğinde polis otobüsüne bindirilen M.Ç., kendinden geçmiş haldeyken yüzüne biber gazı sıkılmış ve yaklaşık bir buçuk saat süren işkencenin ardından ölmüş olabileceğinden korkularak yol kenarına bırakılmıştı.

Ancak adli tıp raporu, polislerin eşgal bilgileri ve emniyette yapılan fotoğraflı teşhis olmasına rağmen Mahkeme, 'delil yetersizliği'ni gerekçe göstererek polisleri serbest bıraktı. Davacı avukatlarının olay sırasında polislerin tam konum bilgisini verecek olan cep telefonu sinyal (HTS) kayıtlarının incelenmesine yönelik talebi ise reddedildi.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0