Görüş Bildir
Haberler
1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori?

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
27.06.2015 - 10:27 Son Güncelleme: 27.06.2015 - 13:12

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Kültürümüzün bir parçası olan Türk kahvesi, şekerli veya şekersiz olarak tüketildiğinde kalori miktarı değişir. Sade Türk kahvesinin kalorisi yoktur ancak şeker eklendiğinde artar. Kafein içeriği yüksektir bu nedenle tüketimine dikkat etmelisiniz. 1 fincan şekerli  Türk kahvesi 44 kaloridir.

Besin değeri:

  • 1 fincan kahve, 9, 3 gr. karbonhidrat içerir.

  • 1 fincan kahve, 0, 2 gr. protein içerir.

  • 1 fincan kahve, 0, 2 gr. yağ içerir.

Kilo yapar mı?

Sade bir kahvenin tek başına kalorisi yoktur.  Ancak şeker eklendiğinde artar. Bu durumda sade bir kahvenin kilo yapıcı etkisinin olduğunu söyleyemeyiz.

Faydaları ve Zararları?

Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. Günde iki fincan Türk kahvesinin kolon kanseri riskini, kalınbağırsak kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği biliniyor. Göğüs kanseri riskini azaltır.

Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da, bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-fincan-tur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın