Felaketlerle Anılan 2020'nin Teselli Eden 11 Haberi
Geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılı şüphesiz Covid-19 salgınının dünya genelinde hayatları ve geçim kaynaklarını derinden etkilediği zor bir yıldı. Pandemi nedeniyle bir buçuk milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti. Binlercesi ise ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle işinden oldu.Sadece pandemi de değil, orman yangınları, depremler ve çatışmalar da eksik olmadı. Yani neredeyse daha yılın yarısından itibaren 'felaketlerle' anılan 2020'nin bitmesi için gün sayar olduk.Peki 2020'de hiç olumlu bir şey olmadı mı? Aslında bu kasvetin ortasında birçok 'iyi' olaya tanıklık ettik. Euronews, 2020'yi 'en kötü yıl' ilan etmeden önce hatırlatmak istediğimiz birkaç 'teselli' haberini derledi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Korkutan Koronavirüs Açıklaması
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kış aylarında koronavirüs tedbirlerine çok daha sıkı uyulması gerektiğini belirterek, 'Diyelim ki bende virüs var. Ben masamda konuşurken, öksürürken çıkarttığım virüs önceden 1 dakika bile canlı kalamazken belki şimdi 10 dakika canlı kalıyor olabilir' dedi.
Prof. Dr. Uğur Şahin: 'Türkiye İçin Yeterli Doz Depoladık'
Dünyayı salgından kurtarması beklenen aşılardan birine imza atan Türk bilim insanı Uğur Şahin, Türkiye ile kısa süre içinde bir sözleşmenin imzalanacağı müjdesini verdi. Alman BioNTech firmasının başındaki Profesör Doktor Şahin, “Türkiye için yeterli doz depoladık. Aşıların nakliyatında sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.