Görüş Bildir
Muharrem İnce Adaylıktan Çekilecek Diye Coşan Borsa İstanbul'da Açıklama Sonrası BİST 100 Endeksi Uçtu!
Borsa İstanbul son günlerde yatırımcıların gündeminde düşse de çıksa da gitmiyor. Yılbaşından bu yana düşüşlerin hakim olduğu piyasada, seçim sonrasına yönelik fiyatlamalar, belirsizlik ortamında yatırımlar ve oynaklık hakim oluyor. Üstüne üstlük bugün de gündem resmen hisseleri uçurdu. Önce Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilebileceği, ardından anketler, sonrasında adaylıktan çekilme açıklaması Borsa'ya resmen bahar ekranları yeşillendirdi. Seçim sonrası için uzmanların ne dediğini de merak ediyorsanız, buyurun.👇
Bankalar Ayakta BİST 100 Endeksi Devrildi: 10 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul'da seçimlere gün sayarken, BİST 100 endeksi bipolar sendromlar gösteriyor. . BİST 100 endeksi günü negatif tamamlarken, bankalar gün sonunda yine pozitif kaldı. Dolar ABD enflasyonuna aldırmazken, altın da enflasyonla oynadı. 10 Mayıs Çarşamba günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Son Dönemin Karlı Yatırımları Halka Arzlarda Dikkat Çeken CW Enerji, Neden Düştü?
Son yıllarda Borsa'daki yükseliş taze bir yatırımcı kitlesi yaratırken, 2022 yılındaki karların 2023 yılında görülmemesiyle, alternatif içeride bulunmuştu. Halka arz yatırımcısı diye bir kitle oluşurken, sadece halka arzları takip ederek yaklaşık ilk 1 hafta tavan giden gong sesini takip ediyorlar. Oynaklıktan ve düşüşlerden etkilenmemek adına halka arz takip edenler son günlerde CW Enerji hissesini konuşuyor. Halka arzının 3. gününde tavanı çözülerek taban olan hisse, düşüşünü sürdürüyor.
BİST 100 Endeksinde Bankalar Kendini Kurtardı: 9 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul'da oynaklık giderek tavan moda bürünürken, bugün yukarı aşağı hisse yatırımcılarının başı döndü. BİST 100 endeksi gün içinde bir artı bir eski derken, seçime yakın depresyondan çıkamadı. Bankalar ise günün sonunda pozitif kalırken, dolar bildiği yolda seyrine devam etti. Altın da yatay seyrini sürdürdü. 9 Mayıs salı günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Metin Külünk'ün Borsa İsyanı Siyasete Döndü: Düşecek Dediği BİST 100 Endeksi Fırladı!
Eski milletvekili Metin Külünk'ün Borsa ile yakından ilgilendiğini bilmeyen kalmadı. Ancak Borsa yatırımı klasik yatırımcılar için 'boğa' olmayı gerektiriyor. Piyasada trend yılbaşından bu yana düşüş olunca, yükselişteki coşku, isyana dönüşüyor. Külünk de bu yatırımcılardan olunca isyanı büyük oldu ancak öngörüleri siyasi analize dayanınca piyasa gerçeklerine uymadı.
Reklam
Borsa İstanbul BİST 100 Endeksinde Roket Patladı: 8 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul'da geçen hafta bayılanlar bu hafta ayıldılar. Geçen hafta BİST 100 endeksi depresyona girmiş gibi çökerken, bu haftaya bir başladı pir başladı. Hafta sonu seçimler öncesi bu hafta da olumlu bir seyir beklenmezken, fısıltı gazetesi bugün iş başında gibi görünüyordu. Küresel gelişmeler bir yandan izlenirken, dolarda 19,50 görüldü. Altın 2 bin dolar üzerinde seyrine devam ederken, 8 Mayıs Pazartesi günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Yatırımcıların Zor Haftası Bitti Sırada Daha Zoru Olabilir: 5 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, bu hafta bırakın hisse yatırımcısını güldürmeyi, resmen hüngür hüngür ağlattı. Seçimlere kadar sürmesi beklenen belirsizlikte son haftaya girilirken, risk almak isteyen yok gibi görünüyor. Günlerdir açılan isyan bayrakları bugün yerini beyaz bayrağa bırakmış göründü. Küresel gelişmeler bir yandan izlenirken, dolarda ABD'den gelen tarım dışı istihdam verisi önemliydi. Altın da bugün parlamadı. 5 Mayıs cuma günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Reklam
Her Şey Tam Güzel Olacaktı Borsa Yatırımcısı Rüyadan Uyandı: 4 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, seçimlere kadar belirsizlik etkisinde negatif görünümü sürdürecek gibi bir izlenim bırakırken, bugün yükselişe geçmişti. Günlerdir isyan bayraklarını açan yatırımcılar sosyal medyada deyim yerindeyse ayaklanırken, gün boyu endeksin seyri baharda kırlar gibi yemyeşildi. Küresel gelişmeler bir yandan izlenirken, dolar Fed sonrası sakinleşti. Altın yükselirken, yurt içinde de altına özel ilgi vardı. 4 Mayıs Perşembe günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Kılıçdaroğlu Aylar Önce Uyarmıştı: Borsa İsyanı Sosyal Medyayı Sararken AKP'li Eski Vekil İsyan Etti
Borsa İstanbul'da son dönemde görülen düşüşler ve oynaklık küçük yatırımcıyı isyan ettiren boyuta ulaşırken, büyük olduğu düşünülen yatırımcılar da isyan boyutuna ulaştı. Borsa İstanbul'da 2022 yılında enflasyonun yanı sıra BİST 100 endeksindeki yükselişler ve hisse bazında görülen hareketlerle yatırımcı sayısı görülmemiş boyutta artmıştı. Seçimlere kadar sürmesi beklenen yükselişlerin 2023 yılı itibarıyla görülmemesi ve seçimlere günlere kala artan oynaklıktaki dalga boylarının bir de negatif görünümde olmasıyla isyanlar yükselmeye başladı.
Borsa İstanbul'da İşler Tersine mi Döndü? 3 Mayıs'ta Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, seçimlere kadar belirsizlik etkisinde negatif görünümü sürdürecek gibi bir izlenim bırakırken, gündem garip bir hal aldı. Küresel gelişmeler de sorunlu görünürken, dolar Fed faiz kararı öncesinde baskı altında kaldı. 3 Mayıs Çarşamba günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Reklam
Big Chefs Halka Arz Bilgileri ve Hisse Kodu: Big Chefs Kime Ait, Ne Zaman Kuruldu ve Ortakları Kimler?
etiket
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret A.Ş borsa yatırımcılarının radarına takıldı. Ankara merkezli restoran zinciri Big Chefs'in sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleşecek halka arzı sonucunda şirketin halka açıklık oranı yüzde 42 olacak. Big Chefs halka arz büyüklüğü, pay miktarı ve halka arz detayları ise şirket tarafından yayınlandı. İşte, Big Chefs hakkında merak edilenler: BIGCH hisseleri hangi bankadan ve nasıl alınır? İşte detaylar
Reklam
Borsa İstanbul Haftayı Sert Düşüşle Kapadı! 28 Nisan'da Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, seçimlere kadar enflasyondan alternatifsiz görünürken, yatırımcılar içeride kol, bacak kesmemek için resmen hapsoldu. Seçimler yaklaştıkça düşüşler de sertleşirken, gündem iyice siyasete dönüyor. Küresel gelişmeler de eklenince belirsizlik ve sorunlu tablo netleşiyor. Dolar, kimsenin ulaşamayacağı yerlere kaldırılmak istenirken, altın da ABD'yi izliyor. 28 Nisan Cuma günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Reklam
Borsa İstanbul Kararsız Kaldı! 27 Nisan'da Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, son iki gündür sert gerilerken, bugün biraz aşağı biraz yukarı yatay bir seyir izledi. Seçimlere yaklaştıkça gündem iyice siyasete dönerek yoğunlaşırken, küresel gelişmeler de eklenince belirsizlik ve sorunlu görünüm netleşiyor. Dolar, özellikle yurt içinde ana gündem olurken, altın da ABD'den gelen haberlere kulak kabartmış durumda. Bugün yurt içinde Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenirken, piyasaların tepki vermediği görüldü. 27 Nisan Perşembe günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Borsa İstanbul Baş Döndürüyor! 26 Nisan'da Borsa'da En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul, dün sert gerilerken, bugün güne yatay bir başlangıç yapmıştı. Relatif sakin bir gün geçiren piyasalarda gün sonu ortam sertleşti. Seçimlere yaklaştıkça gündem iyice yoğunlaşırken, küresel gelişmeler de eklenince sıkıntılar artıyor. Dolar, özellikle yurt içinde ana gündem olurken, altın da yandan yandan kadraja girmeye başladı. 26 Nisan Çarşamba günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Reklam