Görüş Bildir
Haberler
TAB Gıda Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu: TAB Gıda Kime Ait, Ne Zaman Kuruldu ve Ortakları Kimler?

TAB Gıda Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu: TAB Gıda Kime Ait, Ne Zaman Kuruldu ve Ortakları Kimler?

Elif ÇAMLIBEL
30.05.2023 - 16:18 Son Güncelleme: 31.05.2023 - 13:05

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ya başvurdu. Atatürk Barajı inşaatı gibi pek çok başarı ile tanınan Ata Holding'in yan kuruluşu olan TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. borsa yatırımcılarının radarına takıldı. Hızlı servis restoran faaliyetlerinde ürün ve hizmet sunan TAB Gıda, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle halka arz gerçekleştirerek yüzde 18,5 halka açıklık oranı ulaşmayı hedeflemektedir. TAB Gıda halka arz büyüklüğü, pay miktarı ve halka arz detayları ise şirket tarafından yayınlandı. İşte, TAB Gıda hakkında merak edilenler: TAB Gıda hisseleri hangi bankadan ve nasıl alınır? 

İşte detaylar

TAB Gıda Kuruluş Süreci: TAB Gıda Ne Zaman Kuruldu?

TAB Gıda Kuruluş Süreci: TAB Gıda Ne Zaman Kuruldu?

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. 

29 Temmuz 1994 tarihinde kurulan TAB Gıda, Atatürk Barajı inşaatını gerçekleştirmesiyle tanınan Ata Holding'in bir yan kuruluşudur. TAB kısalması, Türk Ata Burger kelimelerinin baş harflerinin birleşmesi şeklinde ortaya çıkmıştır. TAB Gıda, günümüzde hızlı servis restoran faaliyetlerinde ürün ve hizmet sunmaktadır. Bu alanda faaliyetlerine, 1995 yılında Burger King'in ana franchise haklarını alarak Türkiye'ye getirerek başlamıştır. 2006 yılında Sbarro markasını, 2007 yılında Popeyes markasını, 2010 yılında ise Arby'a markasının ana franchise haklarını almıştır. 

Şirket faaliyetlerine bünyesindeki ana franchise markalarının sayısını artırarak devam etmektedir: Bu kapsamda son olarak 2022 yılında Subway markasını TAB Gıda markaları arasında eklemiştir. Bunun yanı sıra 2013 yılında, TAB Gıda Usta Dönerci ve 2019 yılında Usta Pideci markasını yaratarak Türk mutfağının özgün ürünlerini de portföyüne eklemiştir. 

TAB Gıda, Türkiye'nin dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Gürcistan ve Çin'le birlikte toplam 5 ülkede faaliyet göstermektedir. 2012 yılında Çin'e yatırıma yapan şirket, 209 şehirde 1500'e yakın restoranıyla hizmet vermektedir. 

TAB Gıda (TFI Tab Food Investments), Türkiye'de Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s, Subway ve My BK Cafe markalarının isim haklarına sahiptir. Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarının ise kurucusudur.

TAB Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri: TAB Gıda Kimin?

TAB Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri: TAB Gıda Kimin?

Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Yönetim Kurulu Başkanı: Erhan KURDOĞLU

  • Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Korhan KURDOĞLU

  • Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür: Recep Caner DİKİCİ

  • Yönetim Kurulu Üyesi: Murat DEMİREL

  • Yönetim Kurulu Üyesi: Furkan ÜNAL

Üst Yönetim

  • Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı: Özgür ÇETİNKAYA

  • İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı: Gökhan ASOK

  • Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı: Caner ALPASLAN

  • Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Burger King®: Tarık Mesut YÜZBAŞ

  • Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Arby’s®, Popeyes®: Cihan BIÇAK

  • Franchise Direktörü: Erman ENGİZ

  • Operasyon Direktörü – Sbarro®, Usta Dönerci®, Usta Pideci®: Ufuk ERHANOĞLU

TAB Gıda Ortaklık Yapısı: Sermaye Dağılımı

TAB Gıda Ortaklık Yapısı: Sermaye Dağılımı

Ata Holding Grubu'nun TAB Gıda'nın Kurucusu Ertuğrul Kurdoğlu'dur. TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı Erhan Kurdoğlu'dur. Erhan Kurdoğlu, 35 şirketin kurucu ortağı, Fasdat, Ekmek Unlu Gıda, Atakey, Ekur Et ve Reklam Üssü grup şirketlerinin kurucusudur. 

TFI TAB Gıda Yatırımları’nın kurucu üyesi Korhan Kurdoğlu ise yönetim kurulu başkan yardımcısı ve CEO olarak görev yapmaktadır. Kurdoğlu, aynı zamanda ailesine ait birçok şirkette yönetim kurulu üyesi ve  35 şirketin de kurucu ortağıdır.

TAB Gıda Halka Arz Miktarı, Büyüklüğü Nedir?

TAB Gıda Halka Arz Miktarı, Büyüklüğü Nedir?

TAB Gıda, halka arz çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

TAB Gıda tarafından yayınlanan izahnameyle, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilmesi planlanan B grubu payların nominal değeri 46.483.400 TL olduğu açıklandı. Ayrıca bu payların şirketin halka arz sonrasında çıkarılmış sermayesine oranının yüzde 18,5 olacağı ifade edildi.

TAB Gıda Halka Arz Hangi Bankalar ve Aracı Kurumlardan İşlem Görecek? TAB Gıda Halka Arz Ne Zaman?

TAB Gıda Halka Arz Hangi Bankalar ve Aracı Kurumlardan İşlem Görecek? TAB Gıda Halka Arz Ne Zaman?

TAB Gıda, SPK'dan onay bekleyen halk arz için Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi yetkilendirdi.

SPK'ya iletilen izahname Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin resmi internet sitelerinde yayımlandı. 

TAB Gıda halka arz tarihi ise henüz belirlenmedi. TAB Gıda hisse fiyatı, tarihi ve hisse kodu SPK onayından sonra belli olacak.

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın