Görüş Bildir
Haberler
Zuckerberg’in 10 Milyar Dolarlık Selfiesi!

etiket Zuckerberg’in 10 Milyar Dolarlık Selfiesi!

Emrah Kozan
19.08.2022 - 17:49 Son Güncelleme: 19.08.2022 - 17:50

Eski adı ile Facebook şimdiki adı ile Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg gün geçmiyor ki bir ilginçliğe daha imza atmasın:)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisi bilindiği üzere aylar önce Metaverse kavramını bizlere yeni bir sanal dünya mottosu ile anlatmaya çalışmıştı.

Yayınlanan tanıtım videolarındaki içerik ve ortamların hayata geçmesinin daha çok zaman alacağını anlamak biraz zaman aldı tabi:) 

Blokchain rüzgarını da arkasına alan Zuck birader aynı zamanda firmasının da adını Meta yaparak buraların mal sahibi benim mesajı veriyordu. Heyecanlandık, merak ettik yazdık çizdik evirdik çevirdik metaverseleşmeyen hiçbir yerimiz kalmadı adeta! Metaversleşmeyen teknik kavram bırakmadık üstelik ve kimse çıkıp yahu bu kadar sanalı da mümkün olamaz demedi:) Çocuklar gibi şen ve mutlu şekilde metaverse konuşur coşarken rüzgar zamanla tersine dönmeye başladı! 

Büyük bir merak ve heyecanla bu alanda yapılacak çalışmaları beklerken aynı zamanda seminerlerde konuşup , kitaplarda konuyu ele alıp fütüristlik yeteneğimizi hat safhada tutmaya devam ettik. Üstelik bizi destekleyen harika Holywood filmleri de vardı.

Oyun ve teknoloji dünyasının zaten yıllardır bildiği tüm kavramlar bu alanı bilmeyen büyük bir kitleye yenilik, devrim hatta internetin muadili olarak tanıtıldı.

Metaverse dağı fare mi doğuruyor?

Metaverse dağı fare mi doğuruyor?

Peki bunca zaman sonra ne mi oldu? 

İşte uzun zamandır bu alanda gece gündüz çalıştığını ve neredeyse tüm zamanını metaverse platformu kurmak için harcadığını bildiğimiz Mark Zuckerberg, kendi kurmuş olduğu metaverse platformu Horizan Worlds ekosisteminden bir selfie paylaştı! Selfie, metaverse aleminde paylaşılan ilk selfie olunca tabiki ilgi gördü ancak Zuckerberg’in bu platform için 10 milyar dolar harcadığını düşünürsek Paintten hallice bir görsel görmek hepimizi şok etti!

Horizon Worlds'ten bir ekran görüntüsü paylaşan Zuckerberg , fotoğrafın altına "İnsanların sürükleyici dünyaları keşfetmesini ve inşa etmesini dört gözle bekliyorum." dedi.

Horizon Worlds'ten bir ekran görüntüsü paylaşan Zuckerberg , fotoğrafın altına "İnsanların sürükleyici dünyaları keşfetmesini ve inşa etmesini dört gözle bekliyorum." dedi.

Fotoğrafı gören ve şaşıran birçok dijital tasarımcı gibi bende de Metaverse henüz bir dutluk galiba fikri oluştu!

Bakalım bizi bu yeni sanal alem oyununda daha neler bekliyor olacak! Yorum ve görüşlerinizi bekliyorum☺️

Vaad edilenin bu olmadığı aşikar:) 

Tasarımcı kafasından sevgilerimle!

Facebook

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Scammerlara kazanç sağlamak haricinde bir katkısı yok ki

Behçet Ülker

Yazınızda haklılık payınız çok elbette, katılmamak elde değil. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerek; dutluk tabiri eskilerin boşuna ortaya attığı bir tabir d... Devamını Gör

paranoid

metaverse boş iş, yeni dünya düzeni için nufusu indirme projeleri için koyunları çiftlikte tutmak kontrol altında tutmak için bir projeydi ama anlatılanlara ... Devamını Gör