Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe, Zorya Deplasmanında 1 Puanı Son Saniyede Kazandı: 1-1

Fenerbahçe, Zorya Deplasmanında 1 Puanı Son Saniyede Kazandı: 1-1

Mustafa Boztepe
15.09.2016 - 16:57 Son Güncelleme: 15.09.2016 - 21:08

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile 1-1 berabere kaldı. Zorya’nın golü 52. dakikada Grechyshkin’den gelirken sarı lacivertli temsilcimizin golünü 90+5'te Simon Kjaer attı. Fenerbahçe, gruptaki ilk maçında son dakikada bulduğu golle 1 puan kazanmış oldu. Grubun bir diğer maçında ise Feyenoord, Manchester United'ı 1-0 yendi. Fenerbahçe, bir sonraki Avrupa maçında 29 Eylül'de evinde Feyenoord'u konuk edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Advocaat'ın açıklamaları

Advocaat'ın açıklamaları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Zorya ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

İyi oynadıklarını belirten Advocaat, 'Geç gelen bir golle bu akşam beraberliği sağladık. Fazlasıyla hak edilen bir beraberlikti. Rakibimizin 1,5 pozisyonu var. Bir golleri var. 1,5 pozisyonla gol attılar. Biz ilk yarıda pozisyon üretemedik. 1-0'dan sonra gol atmayı deneyen tek takım Fenerbahçe'ydi. Son dakikada şans bizim yanımızdaydı, Simon'un frikiğinde şans bizim yanımızdaydı' dedi.

Oyuncuları hakkında artık bilgi sahibi olduğunu kaydeden Hollandalı hoca, 'Daha fazla forveti oyuna aldık ve rakibimiz geri çekilmek durumunda kaldı. Maçın sonlarında 4 forvetle oynadığımız dönemler oldu. Tüm oyuncuları önemli maçlarda görme şansı bulduk. İlk geldiğimiz güne kıyasla, oyuncularımızı daha iyi değerlendirecek noktaya geldik' ifadelerini kullandı.

'Biz geliyoruz!'

Futbol olarak doğru yolda olduklarını ima eden tecrübeli antrenör, 'İki önemli kanat oyuncumuz bu akşam bizimle değildi. Onların eksikliğini de hissettiğimizi söylemeliyim. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum, Avrupa deplasmanında beraberlik önemlidir. Şunu söylemeliyim, biz geliyoruz' diye konuştu.

'Üst seviye oynamayacak futbolcular var'

Geçen yıldan çok fazla sayıda maç kasedi seyrettim, bizim futbolumuz geçen seneden farklı bir futbol. Bizim kadromuzda üst seviye futbol oynayamayacak oyuncular var. 'Biz puanlar almak mecburiyetindeyiz, bunun hiçbir bahanesi olamaz. Haklısınız, daha fazla pozisyon üretmeliyiz, artık 3 puanları almalıyız.

'Oyuncuların birbirini sevmediğine katılmıyorum'

Oyuncuların birbirini sevmediğini konusuna katılmıyorum. Belki siz böyle görmek istiyorsunuz, ama ben böyle görmüyorum. Bu durum ne dün böyleydi, ne de bugün böyle. İsterseniz bunu oyunculara da sorabilirsiniz

Sporx

Maça dair bilgiler

Maça dair bilgiler
  • Fenerbahçe, Ukrayna takımlarına karşı Ağustos 2006'dan bu yana oynadığı beşinci maçında ilk golünü attı. 

  • Simon Kjaer, bu sezon Fenerbahçe'de resmi maçlarda en fazla gol katkısı yapan üç oyuncudan biri (2 gol,1 asist + Stoch & Emenike).

  • Fenerbahçe deplasmanda oynadığı son yedi resmi maçının altısında kalesinde gol gördü (toplam 10 gol).

  • Fenerbahçe, Dick Advocaat döneminde oynadığı altı resmi maçın dördünde ilk golü yiyen taraf oldu (Grasshoppers maçları hariç).

  • Sarı-lacivertli takım Dick Advocaat yönetiminde çıkmış olduğu 6. resmi maçında 4. kez galibiyet alamamış oldu.

  • Fenerbahçe Avrupa Ligi grup aşamasında oynadığı 19 maçın 17'sinde rakiplerine gol atmayı başardı (toplam 26 gol).

OptaCan

Maçtan dakikalar

Maçtan dakikalar

Zorya 1-1 Fenerbahçe

Topla Oynama %40/%60

Toplam Şut 10/11

İsabetli Şut 2/3

Başarılı Pas 226/396

Korner 4/4

Faul 14/9

Ofsayt 2/2

GOL! 90+5 Simon Kjaer | Zorya Luhansk 1-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe son dakikada tehlikeli bölgeden serbest vuruş kazandı. Paulo Victor sarı kart gördü. Kjaer'ın kullandığı serbest vuruşta barajdan dönen topa tekrar vurdu ve savunmadan seken top ağlara gitti.

86' | Sow vuramadı

Mehmet Topal'ın sağ kanattan ortasında Moussa Sow ceza alanı içinde topla buluştu. Sow topu ıskaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

78' | Emenike kalecinin üstüne vurdu

Fenerbahçe, Emenike ile tehlikeli geldi. Kaleyi tam karşıdan gören yerden ceza shasına girerken Emenike vuruşunu yaptı. Top kalecinin üstüne gitti.

GOL! (52') Grechyshkin | Zorya Luhansk 1-0 Fenerbahçe

Maalesef top ağlarımıza gidiyor. Zorya Luhansk, Dmytro Grechyshkin'nin golüye maçta öne geçiyor. Sağ taç çizgisinde Nikita Kamenyuka, Josef De Souza'dan topu kaptıktan sonra pasını Zeljko Ljubenovic'e veriyor. Zeljko Ljubenovic, ceza yayı içinde topu geriye doğru çıkarıyor. Dmytro Grechyshkin, sağ ayağıyla ceza alanı dışından yaptığı vuruşla topu kaleci Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturuyor.

50' | Sow ile gole yaklaştık

Temsilcimiz Fenerbahçe mutlak bir golden yararlanamıyor! Rakibinden topu kapan Alper Potuk savunmanın arkasına sarkan Moussa Sow'u çok iyi görüyor. Moussa Sow, ceza alanı içinde topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yapıyor ancak kaleci Oleksiy Shevchenko ayaklarıyla gole izin vermiyor

46' | İkinci yarı başladı

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Zorya 0-0 Fenerbahçe

Topla Oynama %47/%53

Toplam Şut 6/2

İsabetli Şut 1/0

Başarılı Pas 138/175

Korner 2/2

Faul 7/5

Ofsayt 0/2

İçeriğin Devamı Aşağıda

10' | Fenerbahçe, Souza ile gole yaklaştı

Rakip yarı ortalarından kazanılan serbest vuruş için Miroslav Stoch topun başına geçiyor. Miroslav Stoch'un ortasında Josef De Souza penaltı noktası civarında iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kale direğinin yanından auta gidiyor.

7' | Zorya yine tehlikeli geldi

Zorya tehlikeli geldi. Ceza sahası içinde üst üste iki kez şut imkanı buldular. İki vuruş da savunmadan döndü.

1' | Mücadele başladı

Zorya Luhansk ilk dakika içinde etkili geldi. Zeljko Ljubenovic'in sağ kanattan ortasında Ivan Petryak altıpasın hemen gerisinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.

İLK 11'LER

  • Zorya Luhansk: Shevchenko, Kamenyuka, Sivakov, Forster, Sobol, Karavaev, Grechyshkin, Chaykovskiy, Petriak, Ljubenovic, Kulach

  • Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Salih, Stoch, Sow

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
38
34
30
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Fener senin işin zorya

Yusuf Demir

sanki barcelonaya son dk golü atıp berabere kaldılar ne sevindiler be:))

Serkan Kaya

3 dakika uzatmayı 5 dakika oynatmasa puan bile alamıyordu