Görüş Bildir
Haberler
Zencani'nin 'Yeryüzünde Fesat Çıkarmak'tan İdamı İsteniyor

Zencani'nin 'Yeryüzünde Fesat Çıkarmak'tan İdamı İsteniyor

Batuhan
04.10.2015 - 10:29

17-25 Aralık yolsuzluk iddialarının odağındaki işadamı Reza Zarrab’ın ortağı İranlı işadamı Babek Zencani, Devrim Mahkemesi’nde yargılanıyor. Zencani, İran’da cezası idam olan ‘fesat fil arz’ yani ‘yeryüzünde fesat çıkarmak’ ile suçlanıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İpek Yezdani'nin haberine göre, süren soruşturma ve sonunda oluşturulan 237 sayfalık iddianamenin 4 bin sayfadan fazla ekleri bulunuyor. İddianamede büyük yolsuzluk ve sahtecilikle suçlanan Zencani’ye, İran’da cezası idam olan ve ‘yeryüzünde sahtekarlık’ anlamına gelen ‘fesat fil arz’ ile suçlanıyor.

Davanın ilk duruşmasında savcılık temsilcisi Zencani hakkında hazırlanan iddianameyi okudu.

Cezaevi elbisesiyle geldi

Davaya bakan hakimin davanın açık görülmesine karar vermesiyle dün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda gazeteci ve izleyici, Tahran’ın merkezindeki Kasr Kavşağı’nda yer alan Devrim Mahkemesi’ne akın etti.

1979’daki İran İslam Devrimi’nin ardından kurulan ve devlete karşı işlenen suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı gibi davaların görüldüğü Devrim Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Zencani, tutuklandıktan 630 gün sonra, duruşmaya 10 polis arabası eşliğinde, İran’da cezaevlerinde giydirilen tek tip çizgili elbiseyle getirildi.

Zencani’yle işbirliği içinde olduğu söylenen ve isimlerinin baş harfleri M.Ş. ve H.F. diye belirtilen iki kişi daha aynı davada yargılanıyor.

Babek Zencani, İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırma suçlamasıyla Aralık 2013’te tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
1
1