Görüş Bildir
Haberler
Zeki ve Başarılı Olmanızı Ebeveynlerinize Borçlu Olduğunuzun 17 Tartışmasız Kanıtı

Zeki ve Başarılı Olmanızı Ebeveynlerinize Borçlu Olduğunuzun 17 Tartışmasız Kanıtı

cakyz
16.09.2016 - 09:20

Elde ettiğiniz zekâ ve başarıyı kendi yetenek ve çalışkanlığınıza bağlıyor olabilirsiniz ve çok da haklısınız; ancak gözardı etmemeniz gereken bir başka çok önemli faktör var: Aileniz. 

Sizin elde ettiklerinize o kadar da büyük bir katkıları olmadığını mı düşünüyorsunuz? 

Şu 17 maddeye bir göz atın ve başarının büyük kısmının aslında kime ait olduğunu tekrar bir düşünün sevgili dostlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sizin gökten inmiş gibi olağan kabul ettiğiniz tüm ihtiyaçlarınızı onlar karşıladı. Bâzı şeyleri yapabildiler, belki bâzılarını yapamadılar ancak emin olun ellerinden gelenin en iyisi buydu...

2. Onlar, sizin ebeveyn olmadan anlayamayacağınız çok özel bir duyguyu tattılar: Bir başka insanı kendinden daha çok sevmek ve onun mutluluğu için canını fedâ etmeye hazır olmak.

3. Onlar ilk kalp kırıklıklarınızda, ilk kaybedişlerinizde, ilk ağlayışlarınızda hep yanınızdaydı. Yaşadığınız tüm zor duyguları atlatmayı onların desteğiyle öğrendiniz.

4. Siz üzüldünüz, onlar kahroldu; siz ağladınız, onlar kan kustu ve siz hasta oldunuz, onlar ölüp ölüp yeniden doğdu...

5. Onlar, yalnızca kötü anlarınızı değil, mutlu anlarınızı da daha anlamlı kıldılar. Her zaman başarabileceğinize, istediğiniz her şeye ulaşabileceğinize inandılar ve buna sizi de inandırdılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir işin sorumluluğunu almanın nasıl bir şey olduğunu da ilk olarak onlardan öğrendiniz; sizi hayatın yükümlülüklerine hazırladılar.

7. İlk gençlik yıllarınızda onlara hangi kötü sözü söylemiş, ne şekilde davranmış olursanız olun, size sırtlarını dönmediler. Yalnızca durup dinlenmeden daha iyi olmanız için çaba gösterdiler.

8. Ve onların sizin için neler yaptığını, ilk olarak kendi hayatınızı kurmaya çalışırken anlamaya başladınız.

9. Hayata dair gereksinimlerinizi doğanın kendi kendine karşılamadığını, ebeveynlerinizin zamanında siz farkına bile varmadan nasıl çabaladığını yavaş yavaş gördünüz.

10. Dışarıdaki dünyada koşulsuz sevginin mümkün olmadığını, insan ilişkilerinin belirli parametreler ve çıkar ilişkileriyle örülü olduğunu gördünüz ve bu durum, onlara olan bağlılığınızın artmasına sebep oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ve hiçbir zaman hayata karşı umudunuzu kaybetmediniz; çünkü biliyordunuz ki onlar fiziksel olarak yanınızda olmasalar bile daima sizin yanınızdalar ve her zaman en büyük destekçiniz onlar...

12. Bu sebeple kendinizi hiçbir zaman kaybolmuş ya da yapayalnız da hissetmediniz. Çünkü biliyordunuz ki onlar hâlâ hayatınızdalar ve en güç zamanlarınızda sığınacak bir limanınız var...

13. Kimi zaman onları arayıp sormadıysanız, bâzı dönemlerde hayatınızın dışında tutmak istediyseniz de onlar bunların hiçbiri için sizi suçlamadılar, sizden sevgileri için hiçbir karşılık beklemediler.

14. Kimi zaman üstünüze çok fazla geldiklerini düşündünüz ve yaptıkları seçimleri beğenmediniz; ancak onlar sizi her zaman olduğunuz gibi kabul ettiler ve kaç yaşına gelirseniz gelin, sizi dünyaya dün gelmiş gibi gördüler...

15. Sizi dünyaya getirenin onlar olduğunu biliyordunuz; ancak onları hayatta tutan gücün de sizin varlığınız olduğunu çok çok iyi anlamaya başladınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Başarılı ve mutlu anlarınızda karşınızda duruyorlardı; onlara baktınız ve gözlerinde öyle bir bakış gördünüz ki, o bakışın içinde sanki geçen onlarca yıl saklıydı ve dünyanın hiçbir dili o bakışları dile dökmeye yetemezdi...

17. Ve başardığınız, sahip olduğunuz, elde ettiğiniz her şeyi bir anlamda onlara borçlu olduğunuzu; bu borcun onlar için tek bir mutlu gülümseyişiniz ile ödendiğini tam olarak o anda anladınız.

Yanınızda değillerse şimdi arayın ve onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
56
27
19
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WantonNovelSMYRNA

Bayramdan bayrama sadece devlet büyüklerinin (en fazla belediye başkanı ve validen ibaret olan görüşler) ziyaret ettiği o çocukları 1 defacık ziyaret edin. B... Devamını Gör

asosyolog

ya zeki ve başarılı değilsek?

WantonNovelSMYRNA

"T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı" yurtlarında, eski adıyla "Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu" Yurtlarında kalan ve bunların hiçbirini tad(... Devamını Gör