Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak için yazı beklemeyin

Zayıflamak için yazı beklemeyin

Şeker Pan
24.03.2016 - 15:24

Zayıflatan 10 öneri

Kilolarınızdan kurtulmak için yaz aylarını beklemenize gerek yok.  Bugünden başlayacağınız bu 10 madde ile bir

adım önde yaza merhaba diyeceksiniz. Bünyenizi fazla yormadan ve aşırı bir enerji sarf etmeden sağlığınıza yararlı şekilde zayıflayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Öğün atlamayın:

 Kahvaltı gün içerisinde almamız gereken en önemli öğünlerden birisidir. Güne kahvaltı yapmadan başlamayın.

2-Daha fazla hareket edin:

Uzmanlar obezitenin başlangıcında en büyük etkenlerden birisi olarak hareketsiz yaşamı tercih eden bireylerden şikâyetçi. Yediklerimize dikkat ederken aynı zaman da hareketli bir yaşamı da tercih edelim.

3-Hazır gıdaları kontrollü tüketin:

Hazır gıdalar da kullanılan birçok ürünün ne olduğunu bilmiyoruz bile.  Bu ürünlerin fazla tüketilmesi sonucunda obezite hastalığı sık görülmektedir. Ne kadar çok doğal ürünler tüketirsek bizim için o kadar iyi olur.

4-Gazlı içecekleri tüketmeyin

Araştırmalar başta çocuklar olmak üzere bireylerde şişmanlıkla gazlı içecek tüketimi arasında kuvvetli bir bağ olduğunu gösteriyor. Gazlı içeceklerin tatlı olmaları, vücutta normalden daha fazla insülin salgılanmasına sebep olmaktadır. Bu durumda karın çevresinde yağlanmalarla sonuçlanmaktadır.

5-Glikoz/ Fruktoz şurubundan uzak durun:

Araştırmalar,  glikoz/ fruktoz şurubunun kişide tokluk hissini engellediği ve devamlı yeme ihtiyacı uyandırdığını ortaya

çıkarmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Sık sık ama az yiyin:

Uzmanlar belli saat aralıklarla az miktarda yemek yenilmesinin daha sağlıklı ve kilo vermeye yardımcı olacağını söylüyor. Günde 3 öğün yerine acıktıkça fakat tıka basa yemek yerine hafif şeyleri tercih ederek az yemek yenilmelidir.

7-Bol bol su tüketin:

Su ihtiyacı kişiden kişiye değişse de uzmanlar yetişkin bireyler için ortalama iki litre suya ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Su, metabolizmayı hızlandırır, enerjinizi artırır, sindirime yardımcı olur ve tok hissetmenizi sağlar.

8-Diyet içeceklerden uzak durun:

 Diyet içeceklerin sıfır kalori içerdiği iddia edilir. Araştırmalar, yapay tatlandırıcıların, normal şekere göre çok daha zararlı olduğunu göstermiştir. Bu içecekler, bedenimizin kilo alım ayarlarıyla oynuyor onların gerçek şekermiş gibi algılanmasına ve daha çok istemesine neden oluyor. Ayrıca araştırmalar bu içeceklerin bel bölgesi yağlanmalarına da neden olduğu görülmüştür.

9-Çok yemenize neden olan şeyi bulun:

 Yalnızlıkdepresyon, stres, öfke gibi durumlar beslenme bozukluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yemek olmadan bu duygularla başa çıkmayı bünyenizi alıştırırsanız bir adım öne geçmiş olacaksınız.

10-Uyku düzenine dikkat:

Eğer düzenli bir uykunuz yok ise hemen uyku düzeninizi oturtun. Çünkü az veya düzensiz uykunuz size gün içerinde açlık hissi verir. Bu da devamlı yemenize neden olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın