Görüş Bildir
Haberler
Zarrab'ın New York Yolculuğu Başladı

Zarrab'ın New York Yolculuğu Başladı

Deniz Gök
14.04.2016 - 18:31 Son Güncelleme: 15.04.2016 - 10:29

21 Mart tarihinde Miami’de tutuklanan 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın davanın asıl görüleceği yer olan New York’a sevk yolculuğu başladı. Otobüsle sevki boyunca farklı eyaletlerdeki cezaevlerinde kalacağı belirtilen Zarrab'ın ilk durağı Tallahassee'deki kadın cezaevi oldu. Yetkililer Zarrab'ın ne zaman New York’a ulaşacağını bilmediklerini ancak gelir gelmez hemen hakim karşısına çıkartılacağını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran ambargosunu ihlal etmek, ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamasıyla 21 Mart'ta Miami'de tutuklanan ve 75 yıl hapis cezası istenen Reza Zarrab, Nisan ayı başında Miami mahkemesine kefalet karşılığında serbest kalma talebinden vazgeçtiğini bildirmiş ve yargılanmak için davanın açıldığı New York Güney Bölgesi Mahkemesi’ne sevkini istemişti.

Zarrab'ın bu hamlesi ceza indirimi almak için ABD ile işbirliği yapacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Otobüsle gönderiliyor

Otobüsle gönderiliyor

VOA'dan Can Kamiloğlu'nun haberine göre Zarrab, tutuklandıktan sonra ilk konulduğu cezaevi olan Miami cezaevinden New York’a götürülmesi için, ABD’de tutuklu ve mahkumların sevkiyle ilgili ulaşımdan da sorumlu güvenlik birimine (US Marshals) teslim edildi.

New York’a diğer tutuklularla birlikte otobüsle götürülen Zarrab’ın, seyahat sırasında diğer mahkumların alınması için çeşitli cezaevlerine uğrayacağı ve buralarda belirli bir süre kalabileceği belirtiliyor.

İlk durak Tallahassee cezaevi

Tutuklu otobüsüyle Miami cezaevinden alınan Zarrab, ilk olarak Florida'da bulunan ve Miami’ye 780, New York’a ise yaklaşık 1765 kilometre uzaklıktaki Tallahassee kentine getirilerek buradaki cezaevine konuldu.

Kayıtlarda kadın cezaevi olarak geçiyor

Kayıtlarda kadın cezaevi olarak geçiyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Federal Islah Kurumu olarak geçen Tallahassee hapishanesinin federal kayıtlardaki toplam mahkum sayısı 1013 olarak geçerken, ilginç bir ayrıntı da dikkat çekiyor. 

ABD'nin düşük güvenlikli hapishaneleri arasında yer alan Tallahassee Federal hapishanesinin mahkumlarının kadınlardan oluştuğu, yani kadın cezaevi olarak geçtiği görülüyor.

Eyalet eyalet dolaşacak

Eyalet eyalet dolaşacak

Zarrab’ın New York’a sevki sırasında Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina, Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey gibi eyaletlerde bazı cezaevlerinde konaklayabileceği belirtiyor.

Ancak kaç gece veya hangi cezaevlerinde kalacağı güvenlik nedenleriyle açıklanmadı.

'Ünlü' avukat

'Ünlü' avukat

Benjamin Brafman - Dominique Strauss-Kahn

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York'ta Zarrab'ı savunacak avukat, mafya üyeleri ve ünlülerin de avukatlığını yapan Benjamin Brafman (67).

2011 yılında cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın da avukatlığını yapan Brafman, Güney New York Eyalet Mahkemesi’ne dilekçe vererek davaya ismini yazdırdı.

İkinci durağı Atlanta oldu

İkinci durağı Atlanta oldu

Mahkum arama sisteminde arama yapıldığında Zarrab'ın şu anda Georgia'nın başkenti Atlanta'da olduğu görülüyor. Zarrab'ın burada da ne kadar süre kalacağı belli değil.

Zarrab'ı internetten takip edebilirsiniz

Zarrab'ı internetten takip edebilirsiniz

Ayrıca New York'a ulaşana kadar Zarrab'ın konakladığı cezaevlerini buradan takip etmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York’a ne zaman gelecek?

New York’a ne zaman gelecek?

Zarrab'ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara

New York Güney Bölgesi Savcılığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Zarrab New York’a gelir gelmez hemen hakim karşısına çıkartılacak.

Bir savcılık yetkilisi, “Şu anda Zarrab'ın sevk işlemiyle ilgili planı Federal Mahkeme Polis Gücü (US Marshals) yönlendiriyor. Zarrab, New York’a gelene kadar bir eyaletten başka bir eyalete yolculuk yaparak getirilecek. Biz hangi eyalet ve hangi cezaevlerinde kalacağı ve bu yolculuğun ne kadar süreceği konusunda bilgi sahibi değiliz. New York’a tam olarak ne zaman ulaşır bu konuda bir fikrimiz yok. Bu konuda temaslarımız ve bilgilerimiz de olsa davanın hassaslığı göz önüne alındığında bilgileri şu aşamada kamuoyuyla paylaşmayacağız,” dedi.

“Derhal hakim karşısına çıkacak”

Yetkililer dava sürecinin Zarrab’ın New York’a gelmesinin hemen ardından başlayacağını belirterek şöyle konuştular: ”Zarrab'ın New York Federal Mahkemesi’nde yargılanma süreci hemen başlayacak. Zarrab, New York’a getirilmesinin hemen ardından mahkemeye çıkartılabileceği gibi bu süreç bir kaç gün sonra da olabilir. Zarrab’ın New York’ta hakim karşısına çıkmasının ardından yeni bir mahkeme günü belirlenecek. Ancak bu mahkemenin ne zaman yapılacağını bilemiyoruz.”

VOA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
84
9
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bibibi

Put your hands up eğleniyor muyuz genşşşler

Pasif Kullanıcı

Ah benim canım. Yokmu bi önüne yatacak koca Amerikada :(

Pasif Kullanıcı

Ya ebru gündeşin mağduriyeti! kim ödeyecek şimdi uçağın kaskosu trafik sigortası mtv si