Görüş Bildir
Haberler
Yüzde Kaç Sinefilsin?

Yüzde Kaç Sinefilsin?

Hepiniz biliyorsunuz ki' Sinefil oldum' diye bir tabir yoktur. Çok film izleyen ve çok analiz yapanlar bile ben yüzde yüz sinefilim diyemez. Peki senin sinefilliğin yüzde kaç?

Merak ediyorsan hemen teste başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayda ortalama kaç film izliyorsun?

2. Sence en iyi film nerede izlenir?

3. Türkçe dublaj filmler hakkında ne düşünüyorsun?

4. Diyelim ki tam film izliyorsun ama ekran birden dondu. O an ne yaparsın?

5. Peki aşk hayatın bir film olsaydı türü ne olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha önce çok sevdiğin bir film ya da seri için adam dövecek kadar çok kavga ettin mi?

7. Peki Letterboxd profilin var mı?

8. Hayatında hiç film izlerken bayılacak gibi olsan da izlemeye devam ettin mi?

9. Ya başkalarıyla film izlemek sana kendini nasıl hissettiriyor?

10. Son olarak daha önce hiç "Sinefil olmak için canımdan oluyordum" şakasını yaptın mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen Tam Bir Sinefilsin, Al Bu da Sertifikan!

Verdiğin cevaplara göre sen sinefillerin yüz akısın. Sinefil olma oranın % 70'in üzerinde. Filmler hakkında yaptığın analizler, yorumlar epey bir nokta atışı. Günlük hayatının bir kısmını 'film izlemek' için ayırmışsın ve bu artık senin için bir hobi olmaktan öteye geçmiş. Sana evin içinde bir sinefil odası falan kurulmuşsa hiç şaşırmayız. Genellikle her tür filmden hoşlanıyorsun ama senin için önemli olan tür değil filmin sana verdiği mesaj. Sen o mesajı aldıysan zaten o film senin için 10 üzerinden 10 demek. Bazen çevren seni 'sanat sepet' filmleri izliyorsun diye darlayabilir ama sen açıkçası bunlara hiç aldırmıyorsun. Senin gözünün önünde bir hikaye varsa ve görülmeye değerse bu eleştiriler pek de umrunda değil. Üstelik film izlerken de oldukça sabırlısın. Bi' kere o filmi görmek isteyiver illa görülecek. Senden hiçbir filmin kaçarı yok doğrusu. 'Sinefil olmak için canımdan oluyordum' sözü tam senin için geçerli. Ama lütfen filmlerini yalnız başına izlemeye devam et. Film yüzünden başkasıyla spoiler tartışmasına ya da iyiydi kötüydü kavgasına girişip de sinefillikten çıkma. Senden her yerde yok biliyorsun.

Sinefillik Senin Köye Uğramamış!

Verdiğin cevaplara bakarak görüyoruz ki sinefillik sana daha gelmemiş. Şimdilik bu oranın % 30 civarında. Belki çok film izliyorsun, belki hiç ama bunlar nedense senin sinefil olmana pek yaramamış. Hobi olarak izliyorum zaten diyorsan orası ayrı. Sinefillik ciddi bir müessesedir çünkü, herkesin altından kalkabileceği bir şey değildir. Sen belli başlı film türlerine alışmış ve sadece onları izleyen birisin. Galiba aksiyon ve komedinin dışına da çıkmayı pek istemiyorsun. Ama oysa dışarıda kocaman bir sinema dünyası var. İzleyebileceğin birbirinden farklı tür ve hikayeler var. Ama yok ben illa hız, gerilim ve aşk üçlüsünden bağımsız bir şey izlemem diyorsan orası ayrı. İleride sinefil olacağım diyorsan daha şansın var, bunu da sakın unutma. Biraz sanatsal film, biraz toplumsal yapım, kara komedi derken sanki toparlarsın gibi... Film izlerken de kendi zevk aldığın konuları keşfedersin hem. Sinema iki vurdulu kırdılı sahneden ibaret değil, biliyorsun. Sonuç olarak sinefil olmak için canından daha olmamışsın ama kırk fırın ekmek yerim sinefil olmak için diyorsan kapımız sana her zaman açık...

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
12
7
6
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rida

Editör götüm gibi saçma sorularla sinema aşkımı sorguluyor. Letterboxd yerine IMDB deseydin daha iyi olurdu. Bi de bayılmak ne aq? Canımdan oluyordum ne aq.

moonlight

Sen Tam Bir Sinefilsin, Al Bu da Sertifikan!

SeinroG6

Sinefil tayfa eklesin Letterboxd'den, kaynaşalımm 😊: @mertkaramese