Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışından Nasıl Ev Alınır? Yurt Dışında Ev Almak İçin İzlemeniz Gereken Yolu Anlatıyoruz!

etiket Yurt Dışından Nasıl Ev Alınır? Yurt Dışında Ev Almak İçin İzlemeniz Gereken Yolu Anlatıyoruz!

Yurt dışından ev alma süreçleri ülkeden ülkeye değişebiliyor. Haliyle böyle bir düşüncesi olanlar nasıl bir yol izleyeceklerini araştırıyor. Yurt dışından ev almak gibi bir hayaliniz varsa bu içerik sizin için. Yabancı ülkeden ev almak isteyenleri içeriğe alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt dışından ev almak gibi bir planınız varsa önce hedefinizi net bir şekilde belirlemeniz gerek.

İlk olarak hangi ülkeden ev alacağınıza karar vermelisiniz. Bu kararı vermeden önce iyice araştırma yapmanız gerekiyor.

Bu ülkeyi belirlemeden önce ülkenin iklimini, yaşam maliyetlerini, emlak piyasasını ve bunun gibi faktörleri iyice öğrenmelisiniz.

Yani evi satın alacağınız ülke hakkında en ince ayrıntısına kadar araştırmanızı yapmanız gerekiyor. Ülkenin kapsamlı araştırmasını yaptıktan sonra evinizi alacağınız bölgeyi de belirlemelisiniz.

Araştırma sonrası yapmanız gereken ise bütçenizi belirlemek. Satın almayı düşündüğünüz ev için kesin bir bütçe hazırlamalısınız.

Yabancı bir ülkede ev alırken evin maliyetinin yanında taşınma, vergi gibi diğer masrafları da hesap etmelisiniz.

Yabancı ülkede ev alırken çok hesaba katılmayan vergi ve diğer ödemeler önemli bir masraf kalemi.

Evin fiyatını hesaplarken mutlaka vergi ve diğer masraflar da düşünülmeli. O ülkenin vergileri ve emlak alımıyla ilgili masraflarını iyice araştırarak bunu bütçenize dahil etmelisiniz.

Yurt dışından ev almak için bütçeniz yeterli değilse farklı finansman seçeneklerini değerlendirmeniz mümkün.

Ev satın almak için kredileri araştırabilirsiniz. Size uygun bir kredi seçerek daha kolay bir şekilde yurt dışından ev alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt dışında ev almayı düşünenlerin ilgilenmesi gereken bir de hukuki işlemler var. Her ülkede ev almak için farklı yasal düzenlemeler var.

Yabancı bir ülkede ev almak istiyorsanız oranın yasalarını öğrenmek için o ülkedeki bir avukatla görüşmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Yabancıların mülk sahibi olma hakkı ve bu süreçte neler yapılması gerektiği konularında size bir avukat veya bu konuda uzman bir danışman yardımcı olabilir.

Ev almadan önce seçtiğiniz ülkenin emlak piyasasını araştırmalısınız. Satın almayı düşündüğünüz bölgedeki emlak fiyatlarını, konut tiplerini ve bunun gibi detayları öğrenmelisiniz.

Bu araştırmayı yaparken o bölgedeki emlak danışmanlarını veya emlak sitelerini takip etmeniz mümkün.

Bölgedeki bir emlak danışmanıyla irtibata geçerek çok daha sağlıklı bilgiler edinmeniz mümkün.

Ev seçerken size yardımcı olabilecek bir emlakçıyla çalışarak evleri birlikte gezebilir, ev konusunda fikirlerini alabilir ve evi satın alma sürecinde size destek olmasını isteyebilirsiniz.

Yeterince araştırma yaptıktan sonra artık potansiyel evlerinizi gezebilirsiniz. Satın almayı gerçekten düşündüğünüz evleri fiziksel olarak gördüğünüzde tercih yapmanız kolaylaşır.

Seçtiğiniz emlak danışmanın yardımıyla beğendiğiniz evleri ziyaret ederek hem bölge hem ev hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ev seçimini yaptıktan sonra satın alma sürecinde fiyat üzerinde pazarlık yapabilirsiniz. Pazarlık yaparak belirlediğiniz bütçenin altında sevdiğiniz evi almanız mümkün.

Pazarlık işlemlerinde emlakçınızdan da yardım alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evinizi seçtikten sonra yapmanız gereken gerekli hukuki işlemleri tamamlamak.

Bu aşamada bir avukatla çalışmanız sizin için çok daha yararlı olacaktır. Evinizi alırken yapacağınız sözleşmede yanınızda sizi yönlendirecek bir avukat bulunmalı.

Ve geldik son aşamaya. Evinizi beğendiniz, satın alma işlemini sona erdirdiniz ve artık taşınma zamanı...

Evinizi aldıktan sonra artık taşınma ve yerleşme süreci başlıyor. Taşınma için plan yapmanız gerek. Nakliye ve gerekli diğer işleri ayarlayarak artık taşınma sürecinizi başlatabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın