Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışında Giderek Popülerliğini Arttıran 10 Meslek

etiket Yurt Dışında Giderek Popülerliğini Arttıran 10 Meslek

Radlands
11.12.2023 - 14:03

Devamlı gelişen ve değişen bir dünyada yaşadığımız için iş sektörü de bundan fazlasıyla etkileniyor. Haliyle her yıl popüler hale gelen meslekler değişiyor. Bu içeriğimizde 2023'te en popüler olan meslekleri derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Web Geliştirme Uzmanı

Full stack developer olarak da anılan web geliştirme uzmanları, son yılların en popüler mesleklerinden biri. Bu işin tanımı; mobil ve web için yazılım, ön ve arka yüz geliştirici programlanmanın yapılması.

2. Veri Mühendisi

Data engineer veya Türkçe ismiyle veri mühendisliğinin popülerleşmesine şaşmamalı. Çünkü artık günümüzde veri, güç anlamına geliyor!

3. Bulut Mühendisi

Cloud enginler, müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek onların ihtiyaçlarına en uygun depolama alanını seçerek veri akışını yönetir. Verilerin korunmasında önemli bir iş kolu!

4. Ürün Müdürü

Product Manager, firmanın üretilen veya üretilecek olan ürünlerini en doğru stratejileri kurarak piyasaya sürme sürecinde etkili rol oynar. Bunu yaparken kazancı en yüksek seviyede tutmayı hedeflerken, markanın imajını da korur.

5. Site Güvenilirliği Mühendisliği

Artık her şey dijitalde olduğu için bu yapının güvenilirliği ekstra önem taşıyor. Bu yüzden herhangi bir açığa ihtimal vermemek veya o tehdidin ortadan kaldırılması için sitelerin BT altyapı görevleri yazılım araçları kullanılarak otomatikleştiriliyor. Bu süreci de site güvenilirliği mühendisleri kontrol ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Back-End Developer

Görüldüğü gibi dünyanın her yanında şu anda yazılımla ilgili işler popüler halde. Bunlardan biri de yazılım geliştiricileri. Web projelerinin önemli bir ayağı Back-End Developer’lara emanet.

7. Makine Öğrenimi Mühendisi

Sistemlerin tasarlanması, derlenmesi ve üretime geçilmesi machine Learning engineer tarafından gerçekleştiriliyor. Veri bilimi için önemli bir yere sahip olduğundan her geçen yıl daha da popülerleşeceğine şüphe yok!

8. Ürün Tasarımcısı

8. Ürün Tasarımcısı

Müşterilere sunulacak ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi, ürünün nasıl çalıştığı ve göründüğü gibi her türlü sorunun cevabı ürün tasarımcısındadır. Product designerlar ürünle ilgili bu sürecin her aşamasında yer alır.

9. Büyüme Pazarlamacısı

Dijital bir dünyada büyüme pazarlamacıları SEO’dan e-posta pazarlamasına kadar büyümeyi sağlayacak her şeyi kullanırlar. Bu amaçla şirketin yeni müşteriler kazanırken halihazırdaki müşterilerini de kaybetmemesine dikkat ederler.

10. İçerik Yöneticisi

Artık günümüzde her şey bir içerik malzemesine dönüştü. Ancak bu içeriklerin planlı bir şekilde hazırlanması, büyüme için stratejiye dönüştürülmesi şart. İçerik yöneticileri en doğru stratejileri oluşturarak bunu sağlıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın