Görüş Bildir
Haberler
SYRIZA Hükümeti Yoksulların Borçlarını Siliyor

SYRIZA Hükümeti Yoksulların Borçlarını Siliyor

Onedio Medya
19.08.2015 - 18:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'da Syriza hükümeti, borç altında ezilen yoksulların 20 bin euroya (yaklaşık 65 bin lira) kadar olan borçlarını silmeye hazırlanıyor.

Yunanistan Ekonomi Bakanlığı'nın hazırladığı ve Parlamento'da onaylanarak yasalaşan karara göre, hiç geliri olmayan yoksulların kamu kuruluşlarına ve bankalara olan borçları silinecek.

Yunanistan Parlamentosu'nda 3869/2010 numarayla geçen yasaya göre yoksulların bankalara, sigortalara, belediye ve vergi dairelerine olan ve 20 bin euroyu aşmayan borçlarını silmek üzere sulh hukuk mahkemesine başvurmaları gerekecek.

Mahkeme üzerinden, durumlarnının borç silmeye uygun olduğunun belirlenmesi durumunda, bu kişilerin borçları önce 18 ay boyunca dondurulacak  bu süre içinde ekonomik durumlarında herhangi bir gelişme olmayınca borçları tamamen silinecek.

Yaklaşık 35 bin vatandaşı ilgilendirdiği söylenen bu kanundan yararlanmak için: Vatandaşın başvuruda bulunacağı gün taşınmaz mal-mülk sahibi olmaması, aynı zamanda üç yıl öncesine kadar taşınmaz mal-mülk satışı yapmamış olması gerek. Ayrıca bu kişyilerin banka hesabı bin euroyu aşmamış olacak. Borç silinmesi için ayrıca, yasanın onaylandığı tarihten önceki son yılda geliri sıfır olması gerekecek.

Syriza içindeki sol muhalefet, hükümeti borç silme kurallarının çok sert ve özellikle son koşulun muğlak olduğu gerekçesiyle eleştiriyor. Sol muhalefete göre, bu koşullar nedeniyle hak ettiği halde birçok vatandaş borç silmeden yararlanamazken, bunu hakketmeyen birçokları ise bir yolunu bulup borçlarını sildirebilecekler.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0