Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan Çıkış Yolu Arıyor

Yunanistan Çıkış Yolu Arıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras kördüğüme dönen borç krizine ilişkin parti grubunda konuştu.

Tsipras, daha önce de belirttiği gibi, alacaklıların dayattığı kemer sıkma politikalarını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Söz konusu tasarruf önlemlerinin son beş yıl boyunca denendiğini ve başarısız olduğunu vurgulayan Yunan başbakan karşı tarafın niyetini de sorguladı.

Tsipras, “Avrupa’nın, sadece Yunan halkı için değil, kıtanın geleceği için de meseleyi etraflıca düşünüp karar vermesinin vakti gelmiştir. Yunan halkını yoksulluğa ve aşağılanmaya mahkum etmeyi sürdürecekler mi yoksa ortak bir noktada buluşup demokrasi ve beraberliğe çıkan bir yolda mı ilerleyecekler.” dedi.

Yunanistan’ın mali krizini çözmek için masaya oturan taraflar geri adım atmamakla kararlı.

Brüksel ve Uluslararası Para Fonu (IMF) son kredi diliminin salıverilmesi için kesintiler içeren reformları şart koşuyor. Tasarrufa hayır diyen Atina’nın borçlarını ödemek için bu krediye ihtiyacı var.

Mevcut kurtarma programının süresi iki hafta sonra doluyor. Taraflar bu tarihe kadar uzlaşamadığı takdirde, Yunanistan’ın borç yükünün altından kalkamayıp temerrüde düşme olasılığı yüksek.

Yunan Maliye Bakanı Yannis Varufakis'in parti grubundaki toplantıyı yerde oturarak izlemesi dikkat çekti. 

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, bu hafta yapılacak Eurogroup'ta yeni reform önerilerinde bulunmayı planlamadığını belirtti. 

Alman Bild Gazetesi’ne konuşan Varufakis, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının daha önce tartışılmamış önerilerin ele alınabileceği doğru bir yer olmadığını kaydetti.

"Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmak için elimden geleni yapacağım"

"Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmak için elimden geleni yapacağım"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutabilmek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Merkel, Lüksemburglu mevkidaşı Xavier Bettel ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, 'Tüm gücümü, Yunanistan ile anlaşmaya varılması için üç kuruma (Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası) yardıma yönlendirdim' dedi.

Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutabilmek için mümkün olan her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirten Şansölye, 'Tüm dikkatimi, bu konu üzerinde yoğunlaştırdım' diye vurguladı.

'Yunanistan konusunda fazla bir şey söyleyemeyiz' diyen Merkel, 'Eurogroup'un görüşmesini beklemek gerekir' diye ekledi.

Alman Başbakan, 'Üç kurum, Yunanistan ile anlaşmaya varmalı. Bunu Perşembe gününe kadar başarırlar mı bilemem' dedi.

Yunan halkının yüzde 56'sı kemer sıkmaya razı

Yunan halkının yüzde 56'sı kemer sıkmaya razı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunan Mega TV'nin internet sitesinde yayınlanan kamuoyu araştırması Yunan halkının temerrüde düşüp eurodan çıkmaktansa kemer sıkmayı tercih ettiğini gösterdi. 

Araştırmaya katılanların yüzde 56,2'si daha fazla kemer sıkılması gerekse bile Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşması gerektiği görüşünde. Katılımcıların yüzde 35,4'ü ise temerrüde düşmeyi ve ülkenin parasal birlikten çıkmasını tercih edebileceklerini ifade etti. 

Euronews, BusinessHT ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0