Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'a Para Akmaya Başladı

Yunanistan'a Para Akmaya Başladı

Deniz Gök
19.08.2015 - 22:59 Son Güncelleme: 20.08.2015 - 09:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Atina için para muslukları yeniden açıldı. Euro Grubu ülkeleri, Yunanistan için kabul edilen yardım paketinden ilk kredi dilimini serbest bıraktı.

Brüksel'de yapılan açıklamada, tele-konferans yapan Euro Grubu maliye bakanlarının Yunanistan'ın yardım paketinden 26 milyar euroluk ilk kredi diliminin serbest bırakılmasına karar verdiği belirtildi.

Kredi diliminin 13 milyar euroluk bölümünün perşembe günü havale edileceği belirtildi. Zaman baskısı altındaki Atina'nın aynı gün Avrupa Merkez Bankası'na 3 milyar 400 bin euro ödeme yapması gerekiyor.

Kredi diliminin 10 milyar eurosu da bankaların sağlamlaştırılması için ayrıldığı ve bu amaçla ayrı özel bir hesaba yatırılacağı açıklandı. Yunanistan'a 3 milyar euronun da sonbaharda aktarılacağı belirtildi.

https://twitter.com/VDombrovskis/status/634055917991034880

AB Komisyonu Başkan Vekili Valdis Dombrovskis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nin Yunanistan'a istikrar desteği sağlanmasını kararlaştırdığını ifade etti.

Yunanistan için öngörülen üçüncü yardım paketi de bugün Almanya ve Hollanda'nın ulusal parlamentolarından geçti

Syriza hükümetinin aldığı krediler karşılığında söz verdiği reformları ve tasarruf önlemlerini hayata geçirmesi gerekiyor.

İlk özelleştirmede 14 havaalanı Almanlara gitti

İlk özelleştirmede 14 havaalanı Almanlara gitti

Geçtiğimiz günlerde Yunan hükümeti yeni kredi anlaşması kapsamında ilk özelleştirmesini yaparak 14 havaalanını Alman Fraport şirketine devretmişti. Satış açıklamasını bizzat Başbakan Çipras yapmıştı.

Yunanistan'a sağlanan 3 yıllık 86 milyar euro kurtarma paketinin onaylanması, içerisinde havaalanlarının da bulunduğu özelleştirme süreçlerinin tamamlanması şartını da içeriyordu. 14 Ağustos'da parlamento tarafından kabul edilen düzenlemede bu özelleştirme de yer alıyordu. 

Almanya’nın en büyük havaalanı Frankfurt’un işletme hakkını elinde bulunduran Fraport, 40 yıllık işletme hakkını satın aldığı aralarında Selanik, Korfu, Rodos, Hania, Kos, Midilli, Santorini ve Mykonos gibi işlek havaalanları da bulunan satış için tek seferde 1 milyar 234 euro ödeyecek.

Syriza'nın iktidara geldikten sonra iptal edeceğini duyurduğu özelleştirmeye Almanya tepki göstermişti.

DW ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0