Görüş Bildir
Haberler
Yunan Parlamentosu Tasarruf Tedbirlerini Onayladı

Yunan Parlamentosu Tasarruf Tedbirlerini Onayladı

ATKN
09.05.2016 - 16:03

Yunan parlamentosu, Euro bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesi gelir vergisine zam ve emeklilik harcamalarında da kesinti öngören reform paketini onayladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tartışmalı tasarruf tedbirlerinin onaylanmasıyla Yunanistan'ın 5 milyar euroluk kurtarma paketini de alabileceği belirtiliyor.

Parlamentodaki oylama öncesi kemer sıkma politikasına karşı çıkan protestocular başkent Atina'da gösteri düzenledi. Göstericiler polise molotof kokteyli atarken polis de göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Sendikalar ülkenin yeniden bir kemer sıkma politikasını kaldıramayacağı görüşünde.

Binlerce kişi, Atina'nın yanı sıra Selanik'te de sokaklardaydı.

Sendikalar üç gün greve giderken toplu taşım, kamu hizmetleri ve medya sekteye uğradı.

Oylama öncesi konuşan Yunanistan Komünist Parti lideri Dimitris Koutsoubas, Yunan halkının tasarruf tedbirlerini 'kabul etmeyeceğini ve hoşgörü göstermeyeceğini' söyledi ve oylamadan 'evet' çıkması durumunda 'halkın gerçek gücünü göstereceğini' ifade etti.

Merkez sağ Pasok partisi lideri Fofi Gennimata da yasanın emeklilik sisteminde 'tam bir yapısal çözünmeyi' temsil ettiğini belirtti ve 'evet' oyundan sorumlu olanların göstericilere beş yıl önce 'her şeyi vaat ettiklerini' ancak şimdi ise 'haklı olarak görevlerini bırakmaktan korktuklarını' söyledi.

Emeklilik harcamalarında kesinti

Emeklilik harcamalarında kesinti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Alexis Tsipras liderliğindeki Syriza partisi tasarruf tedbirlerinin uygulanabilmesi için parlamentoda da yeterli oyu aldı.

Tasarruf paketinin toplam hacmi yaklaşık 5 milyar 400 milyon euroya denk geliyor.

Yasayla beraber, emeklilik ödemelerinde kesintiye gidilecek, bazı emeklilik fonları birleştirilecek, sosyal güvenlik primi arttırılacak ve orta ile yüksek gelir seviyesindekilere vergi zammı getirilecek.

Yunanistan'da üç günlük grev kamu hizmetleri ve toplu taşımı sekteye uğrattı.

Yunanistan, 86 milyar euroluk üçüncü kurtarma paketi için geçen yıl anlaşmaya varmıştı.

Euro bölgesi Maliye Bakanları da yazılı açıklamalarında Pazartesi günü Brüksel'deki toplantıda Yunanistan'ın 'kapsamlı reform paektleri ile ülkenin kamu borcunun sürdürülebilirliğini' ele alacaklarını duyurdu.

Brüksel'deki zirvede, Yunanistan'a kurtarma paketi verilip verilmemesi görüşülecek.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın