Görüş Bildir
Haberler
YSK Başkanı'ndan Sandık Açıklaması

YSK Başkanı'ndan Sandık Açıklaması

Onedio Medya
22.09.2015 - 22:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarından gelen, sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin bekletildiğini, Kurban Bayramından sonra YSK tarafından taleplerin değerlendirileceğini bildirdi.

YSK Başkanı Güven yaptığı açıklamada Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevinin YSK'ya ait olduğunu belirterek, 'Yüksek Seçim Kurulumuzca terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarımızdan gelen; vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle, hangi nedenle hangi mahallede sandığın birleştirilmesi gerektiğine ilişkin gerekçeli talepler bekletilmekte olup, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecektir' ifadelerine yer verdi.

Bitlis Valiliği, dün YSK'ya başvuru yaparak, bazı köylerdeki sandıkların ilçe ve il merkezine taşınması önerisinde bulunmuştu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de İlçe Seçim Kurulu'nun ilçeye bağlı 23 köy ve mezrada 1 Kasım'daki seçimde sandık kurulmaması kararını aldığı ortaya çıkmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0