Görüş Bildir
Haberler
Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?

Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?

Müge Kakşi
28.09.2021 - 10:09

Jawed Karim, Chad Hurley ve Steve Chen adında üç eski Paypal çalışanı tarafından kurulan Youtube kısa sürede büyük bir başarı elde ederek çeşitli yatırımlar almıştır. 1 yıl içerisinde yüksek sayıda video yükleme ve izlenme sayısına ulaşan YouTube platformu kurulduktan bir yıl sonra 2006 yılında Google tarafından satın alınmıştır. Yaklaşık 15 yıldır Google şirketi bünyesinde olan Youtube zaman içerisinde çeşitli yeniliklere giderek kullanıcı sayısı ve izlenme sayısını kat ve kat arttırmayı başarmıştır. YouTube'a yüklenen içeriklerin telif hakkına sahip olmaması da üyeler için önemli bir konu oluyor. Özellikle videolarına ekledikleri müziklerin daha sonradan sorun çıkarmaması için yüklemeden önce telifsiz müzik bulmak önemli. Peki, YouTube telifsiz müzik nasıl bulunur? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2005 yılında kurulan YouTube video yükleyerek kişilerle etkileşimde bulunabilme amacıyla kurulmuştur. 2006 yılında dünya devi teknoloji şirketi Google tarafından satın alınmıştır. Kısa süre içerisinde büyük başarı elde eden YouTube zaman içerisinde çeşitli güncellemeler getirmiş ve sisteminde değişikliğe gitmiştir. Bu değişikliklerden biri de 2014 yılından itibaren üyeye para kazandırma modeline geçmesiyle olmuştur. Bu karardan itibaren Youtube'a birçok insan tarafından daha fazla içerik atılmış ve Youtuber gibi terimler hayatımıza girmiştir. YouTube'da içerik oluşturucuları için önemli bir konu ise telif hakkı oluyor. Daha çok videolarına ekledikleri müziklerden telif yiyen üreticiler çeşitli yaptırımlara maruz kalabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için içerik üreticileri telifsiz müzik arayışına giriyor. YouTube'da telifsiz müzik bulmak için yapmanız gerekenlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?

Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?

YouTube'da telifsiz müzik bulmak çeşitli yaptırımlara uğramamak için oldukça önemli bir konu. Birçok Youtuber'ın merak ettiği telifsiz müzik bulma konusu için YouTube kullanıcılarına bir çözüm sunarak Youtube Studio veya Ses Kitaplığı'nı kurmuştur. Youtube Studio'dan videolarınıza eklemek için telifsiz birçok müziğe ulaşabilirsiniz. YouTube'da telifsiz müzik bulmak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle YouTube Studio'yu açın.

  • Açılan sayfada karşınıza bir kontrol paneli çıkar. 

  • Kontrol panelinin sol tarafında bulunan Kanalım yazan ve profil fotoğrafınızın bulunduğu menüden aşağı inerek 'Ses Kitaplığı' yazan sekmeye tıklayın.

  • Açılan sayfada size birçok ücretsiz müzik ve ses efekti sunulmaktadır.

  • Videonuzun konseptine göre bir müzik bulmak için müziklerin en üstünde bulunan Kitaplığı arayın veya filtreleyin seçeneğinin yanındaki filtreleme sembolüne tıklayın.

  • Ardından parça başlığı, tür, ruh hali, sanatçı ve süre gibi seçenekleri videonuza göre filtreleyerek aradığınız tarzda müzikleri bulabilirsiniz. 

  • Belirli bir parçayı bulmak için direkt olarak sayfanın üstünde bulunan arama butonuna parça başlığı, sanatçı adı veya anahtar kelime girerek istediğiniz müziğe ulaşabilirsiniz. 

  • Beğendiğiniz parçaların yanındaki yıldız sembolüne basarak kaydedebilir ve daha sonradan beğendiğiniz parçalara ulaşmak için müziklerin üst kısmında bulunan 'Yıldızlı' sekmesine tıklayabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Çınar

Ahmaklar zaten biliyoruz yt studio yu ben de bişey var gibi tıkladım oradaki müzikler bir işe yaramaz şaka mısınız siz ya!

Murat Ataş

İyi günler öncelikle YouTube da telifsiz olan şarkıları bulmanın bir çok yolu var ama ben size çok kolay bir yoldan bahsedicem bazı İnternet sitelerinden bin... Devamını Gör