Görüş Bildir
Haberler
YouTube Shorts Nedir? YouTube Shorts Nasıl Kullanılır?

YouTube Shorts Nedir? YouTube Shorts Nasıl Kullanılır?

Müge Kakşi
27.09.2021 - 11:44

2005 yılında 3 ortak tarafından kurulan Youtube kişilerin video yayınlayıp etkileşimde bulunabilmesine olanak sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kurulduktan sonra 1 yıl içerisinde hızlı bir şekilde büyüyen Youtube 2006 yılında 65.000'den fazla yeni video yüklendiğini ve 100 milyondan fazla video izlemeye ulaştığını açıkladı. Bu kadar hızlı bir büyümenin ardından kısa bir süre sonra dünya devi teknoloji şirketi Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alındı. YouTube'un büyümesinin ardından 2014 yılında üyeye para kazandırma modeline geçerek çok daha fazla kullanıcı çekti. 2021 Mart ayında ise yeniliğe ayak uyduran Youtube kendi bünyesinde Youtube Shorts bölümünü oluşturdu. Hala beta sürümünde olan YouTube Shorts ülkemizde de kullanıma sunuldu. Peki, YouTube Shorts nedir? YouTube Shorts nasıl kullanılır? Soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 eski Paypal çalışanı tarafından kurulan Youtube bir video barındırma şirketi olarak kısa sürede çok büyük yol kat etmiştir. Milyarlarca kullanıcı ve izleme sayısına ulaşan YouTube çıktıktan kısa bir süre yatırımlar alarak büyümüş ve Google tarafından 2006 yılında satın alınmıştır. Günümüzde kısa ve eğlenceli video üretme uygulaması olan Tiktok'un popülerliğinin ardından birçok uygulama da kısa video oluşturma düzenine geçti. Youtube da yeniliklere açık bir şirket olarak YouTube Shorts'u kurarak kısa video düzenine ayak uydurdu. Şu an hala beta sürümünde olan YouTube Shorts 2021 yılı içerisinde kurulurken birçok ülkede de kullanıma açıldı. İşte YouTube Shorts'a dair tüm detaylar haberimizin içeriğinde...

YouTube Shorts Nedir?

YouTube Shorts Nedir?

Dünyaca ünlü video barındırma uygulaması YouTube son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle para kazanma yöntemine geçtikten sonra bünyesinde birçok Youtuber barındıran Youtube şirketi kullanıcı sayısını çok daha arttırarak birçok kişinin de tanınmış isim olmasına katkı sağlamış oldu. Son zamanlarda Tiktok uygulaması ile popülerleşen kısa ve yaratıcı video oluşturmaya birçok uygulama geçiş yaparken YouTube'da bu serüvene katılanlar arasında. 

YouTube Shorts adıyla çıkardığı ve YouTube'un kendi içerisinde barındırdığı bu bölümde üyeler kısa videolar çekerek yayınlama imkanına sahip. 2021 Mart ayında kullanıma sunulan YouTube Shorts çeşitli kısa video oluşturma araçlarını da içerisinde bulundururken, kullanıcılarına dikey videolar çekip paylaşma ve izleme imkanı sunuyor.  

Farklı ekipmanlar kullanmadan sadece telefonlarla çekilebilen YouTube Shorts şu an beta sürümü olarak yayında ve birçok ülkede de kullanıma sunuldu.

YouTube Shorts Nasıl Kullanılır?

YouTube Shorts Nasıl Kullanılır?

Kısa ve yaratıcı videolar oluşturarak paylaşmak için Youtube Shorts'u kullanmanız yeterli. YouTube Shorts'u kullanmak için;

  • Öncelikle telefonunuzun Youtube uygulamasına üye girişi yapmanız gerekmektedir.

  • Daha sonra uygulamanın ana sayfasında alt kısımda ortada bulunan artı ( + ) sembolüne tıklayın.

  • Burada video yükle, kısa video oluştur ve canlı yayın başlat seçeneklerini görürsünüz.

  • YouTube Shorts videosu oluşturmak için bu seçenekler arasından 'Kısa video oluştur.' seçeneğini seçin.

  • Ardından telefonunuzun kamera ve mikrofon özelliklerinin kullanılmasına izin vererek açılan kamerada kayıta başlamak için ekranın altında bulunan kırmızı daireye basın.

  • Videonuzu hız ve zamanlayıcı gibi ayarlarla da tamamladıktan sonra videonuzun sağ alt köşesinde bulunan tik işaretine basarak videonuzun ön izlemesini görebilirsiniz.

  • Ardından videonuzun ön izlemesinde düzenleme ve müzik ekleme gibi özellikleri kullanabilir ve işiniz bittikten sonra videonun sağ üst köşesinde bulunan İleri butonuna basabilirsiniz.

  • En son bölümde video başlığınızı yazıp kimlerin görebileceğini seçip yine sağ üst köşede bulunan Yükle butonuna basarak videonuzu yayınlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın